Mikä ihana leipä - Focaccia

Hirmusti teki mieli leipoa jotain hyvää. Onneksi focaccia on helppo, ja siihen löytyy melkein aina kotoa tarvikkeet. Tästä leivästä on tosi paljon erilaisia ohjeita olemassa. Ei kannata turhaan kikkailla, vaan pitää yksinkertaisena, niin tulee paras lopputulos.

Lapset sanoivat tätä pienenä "suolaleiväksi". Aina kun grillattiin tätä piti olla leipänä. (Pitää sitä olla nytkin vaikka he ovat isoja)

Perusaineet ovat vesi, hiiva, jauhot, hunaja, öljy ja suola.

Taikina on noussut ihanan pehmeäksi. Sitten vaan taputtelemaan litteäksi.

Valmis, tuoksuva ja niin ihana leipä.

Ohje on Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua - paljon muuta. Vähän oikasin muutamassa kohdassa.

**********
Perustaikinaohjella tulee 1 iso tai 2 pienempää.
25g tuorehiivaa
3 dl vettä
1/2dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
1 rkl sormisuolaa
7-8 dl vehnäjauhoja

päälle: oliiviöljyä ja sormisuolaa

1)Murenna hiiva kulhoon ja sekoita sekaan vesi, öljy,hunaja ja suola.
2) Lisää jauhot ja alusta kunnolla
3) Kohota taikinaa n. puoli tuntia. Laita uuni lämpenemään 225 astetta
4) Kumoa taikina leivinpöydälle ja taputtele se 1,5cm paksuiseksi levyksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille
5) Kohota leivät kaksinkertaiseksi ja painele sormilla syviä kuoppia niihin. Valuta leivän päälle runsaasti oliiviöljyä ja ripottele sormisuolaa. Tässä vaiheessa lisää hlauamasi täytteet.
6) Kypsennä uunissa n. 10-15 min

Hyviä vaihtoehtoja täytteiksi ovat tomaatti, feta, parmesan, ollivit, artisokan sydämet, sipuli jne jne
**********


Huomasin, että Livtv:ltä alkaa keväällä tulla Leilan leivontaohjelma. Ihanaa!!!

Kuvakaappaus: livtv.fi

Kommentit

Lähetä kommentti