Voi Nigella minkä teit...

Eilen illalla tuli Nigellan ruokaohjelma, jossa hän teki "Everyday Brownies". No pakkohan minun piti alkaa leikkimään pellepelotonta ja tehdä sama leivonnainen.

Kaupasta piti hakea muscovadosokeria ja (maito)suklaata, muut tarpeet olikin kotona.

**********
Tässäpä Nigellan Everyday brownies ohje:
lämmitä uuni 190 asteeseen

150 g voita (suolaton)
300g muscovadosokeria
75 g kaakaojauhetta
150g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
vähän suolaa
4 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria (Nigella kyllä laittoi vaniljaesanssia)
150g maitosuklaata rouhittuna

1) sulata voi kattilassa ja lisää sitten sokeri, sekoita (sammuta levy)
2) sekoita kaikki loput kuivat ainekset keskenään (siivilöi kaakao, niin ei tule paakkuja)
3) lisää kuivat ainekset voi-sokeri seokseen (tulee aika tiukka tahna)
4) vatkaa kananmunan kevyesti sekaisin ja lisää ne tahnaan, sekoita kkunnolla
5) lisää suklaarouhe
6) kaada laakeaan vuokaan (oma oli 25x25)
7) paista 20-25 min; kakku saa olla hiukan tahmea sisästä
**********
Vielä pitää tehdä mansikkakastike pakastimen antimista, ja sitten nam ja maiskis kahvikupposen kanssa :)


Ostin kyllä kaupasta pari lehteäkin. Evitan, koska sitä niin kehuttiin muutamassa blogissa (miten helppo minuun onkaan vaikuttaa!!) ja Glorian, koska se sattui sopivasti kohdalle.

Kommentit

  1. Aah niin täydellinen yhdistelmä: kakkua, kahvia, lehtiä. Mä olen kanssa jäänyt vähän evita koukkuun. Erehdyin ostamaan edellisen numeron ja huomasin, että siinähän on paljon luettavaa ja hyviä juttuja. Pakko oli ostaa tuo uusikin, enkä tainnut pettyä siihenkään;) gloriahan on ihan taattua tavaraa aina!

    Täytyy kokeilla Nigellan herkkua...Yleensä hän ei myöskään petä:D

    VastaaPoista
  2. Enpä ole vielä ehtinyt lehtiä pläräilemään, mutta luultavasti on hyviä. Kakkua kyllä meni jo pala :)

    VastaaPoista
  3. Millaista tuo sokeri on tavan sokeriin verrattuna?

    VastaaPoista
  4. Se on tahmeampaa, vähän kun fariinisokeri. Ohjelmassa Nigella sanoi että voi käyttää tavallista sokeria, mutta sitten pitää lisätä voin ja kaakaon määrää. En kyllä mitenkään muista miten paljon. Mutta jos googlaat "Everyday brownies", niin varmaan löytyy siihen neuvot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavallista sokeria tulee muscovadon tapaan 300 grammaa, mutta voin määrä nousee 175 ja kaakaojauheen 100 grammaan. Itse tein tavallisen sokerin ohjeella ja huomasin, että kaakaojauheen (itsekäytin tiivistettä) ei kyllä tarvitse laittaa ihan sitä 100 grammaa, mutta jos pitää voimakkaasta kaakaon mausta niin mikäs siinä. Eli tavallisen sokerin kanssa kaakaojauheen määrää ei mielestäni tarvitse lisätä ihan sitä 25 grammaa, jopa 10-15 grammaa riittää (yhteensä siis 85-90g). Mutta kaikesta huolimatta tuli tosi hyviä! :)

      Poista

Lähetä kommentti