Puolikas maraton juosten

Miehen kanssa ollaan päätetty osallistumisesta puolikkaalle maratonille 8.9.2012!! Tämä edellyttää jonkinlaista suunnitelmaa juoksemisesta.

Kuva lainattu täältä

Mehän ollaan lenkkeilty kevät-kesä-syksy-ajat aika epäsäännöllisen säännöllisesti. Keskimäärin kolmisen kertaa viikossa. Talvi aikana kertoja viikossa on ollut pari, paitsi pakkasilla ja kovassa lumimyräkässä ei ollenkaan. Ja kesällä lenkkeilyä on harrastettu lähes päivittäin.

Viime kesänä juostiin tosi paljon, ja meillä olikin vakaa aikomus osallistua puolikkaalle Finlandia-maratonille. Mutta ahneelle juoksijalle (siis minulle) kävi huonosti. Juoksin liikaa, ja liian tiheään ja seinä tuli vastaan. Pöljä minä, en koskenut juoksutossuihin kuukauteen, pelkkä ajatus oksetti. Joten se jäi... nyt olen ajatellut tehdä tämän maltillisemmin. Pitänee aloittaa "oikealla" harjoitusohjelmalla... ja niitä olenkin etsinyt (ja löytänyt) netistä.

Tässä maisemassa pitäisi se puolikas taivaltaa...
Irtisanoutumiseni jälkeen ollaan lenkkeilty lähes joka aamu. Tämän viikon saldo on:
sunnuntai: 12 km
maanantai: 12 km
tiistai: 5 km
keskiviikko: 5 km
torstai: 5 km
perjantai ja lauantai lepo


Huomisesta alkaen ohjelma on suunnitelmallinen, aloitamme intervalliharjoittelulla ja kaikki kirjataan oikeaoppisesti ylös mm juoksun ja kävelyn osuus/lenkki. (Mun pitää varmaan aloittaa venyttelykin?) Edistymistä seuraan täällä blogissa, päivitys lauantaisin.

Kommentit

 1. Juoksutapahtumissa on mahtava tunnelma. Itsekkin on tullut juostua puolikkaita ja kokonaisia. Onnea Teille matkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole ikinä ollut tuollaisessa tapahtumassa. Mua pelottaa, että juoksen jalat alta jo heti alkuunsa...mulla on ihan hirvittävä kilpailivietti! :)
   kiitos tsempistä!

   Poista
 2. Jyväskylän puolikas on mukava lenkki, noin maisemallisesti siis... en ole itse sitä juossut, mutta maisemat on tuttuja :D
  Tsempit täältäkin! Taidan antaa juoksukärpäsen puraista itseänikin tänä keväänä... viimeksi kolme vuotta sitten, juoksin kympin lenkkejä, mutta polvi mokoma välillä kiukuttelee ja pakottaa ottamaan iisimmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mmm.. mulle on lääkäri pari kertaa antanut totaalisen juoksukiellon.. joskus juossut liikaa ja näin polvet saanut hienosti pilalle. Mutta jos nyt yrittäisin olla järkevä :)
   Kummasti juoksemaan tekee mieli kun lumet sulaa :) Kiitti tsempistä!

   Poista
 3. Kiitos, kun kävit vinkkaamassa blogissani - tulin heti vakoilemaan teidän projektin etenemistä! :-D

  Te olette vetäneet jo noin hienosti, mulla ennätys vasta kympin tienoilla, mutta onneksi tässä on vielä aikaa treenata sitä puolikasta.

  Yritäs nyt kuitenkin muistaa maltti, jos polvet ovat ennenkin oireilleet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, maltti on valttia! kroppa pidettävä toimintakuntoisena :)

   Poista

Lähetä kommentti