Marjapiirakka

Tässä nyt tällainen marjapiirakkapostaus.

Mies lähti hakemaan kaverin kanssa uutta autoa(kaverille) sadan kilsan päästä. Minä päätin sillä välin tehdä jotain järkevää...eli leipoa...

Pistä uuni lämpenemään 200 astetta.

Tarvikkeet:

150g voita (pehmeää)
1,5dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
raastettua sitruunan kuorta maun mukaan
1tl vaniljasokeria, ja 1 tl leivinjauhetta
400g marjoja + 1dl sokeria ja 2 rkl perunajauhoja

Sekoita jauhot+leivinjauhe+vaniljasokeri+sitruunankuori keskenään
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
Vatkaa kananmuna voisokerivaahtoon
Kääntele sekaan jauhot, älä vaivaa liikaa

Voitele sopivan kokoinen vuoka.
Taputtele taikina vuokaan ja sen reunoille (leikkaa ylimääräinen talteen)

Kun esipaistat pohjaa, se ei vety. Käytän riisi-kikkaa, näin reunatkin pysyy "väsähtämättä". Eli sopivan kokoinen leivinpaperipala laitetaan taputellun taikinan päälle siihen riisit ja uuniin esipaistumaan noin vartiksi.

Ota esipaistettu pohja uunista, nosta riisit talteen, ja täytä piirakka marjoilla.
Ripsaa päälle myös yli jäänyt taikina palasina. Paista piirakka kypsäksi keskitasolla.


Oli tosi hyvää vaniljajäätelön kanssa! Samalla reseptillä taidan tehdä raparperipiirakan huomenna tai ylihuomenna... ooh...

Kommentit

  1. Kiitos riisikikasta, en ole koskaan kuullutkaan aiemmin. Mikä niitten riisien funktio on ja paljonko niitä laitetaan ? :). Hyvännäköinen piiras!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos piirakan täyte on kostea, kannattaa piirakkapohjaa esipaistaa ennen täytteen lisäämistä (10-15 min) Taikina pitää muotonsa ja paistuu nätisti myös reunoilta, kun piirakan päälle asettaa leivinpaperia ja painoksi niitä riisinjyviä. Laita riisiä herneitä piirakan yläreunaan saakka. Olisikohan mulla litra?

      Esipaiston jälkeen riisit takaisin purkkiin ja voit käyttää niitä uudestaan. Käytin ennen kuivia herneitä, mutta mun mielestä riisi toimii paremmin.

      Poista
    2. Ai noin paljon? Pitääpä kokeilla seuraavalla kerralla.

      Poista
  2. Täytyy kyllä tänään leipoa, näyttää tosi hyvälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nam...meillä on enää pienen pieni pala jäljellä...

      Poista

Lähetä kommentti