Nizza, Nice, Nissa, Niça

Olipa kiva matka. Sekä sielu että keho on hyvin ravittu. On kävelty pohkeet tohjoksi, eikä juoksuakaan unohdettu. Tässä jonkinlainen kuvapläjäys kollaasien muodossa. (Näin postaus ei veny turhan pitkäksi.)

Tässä istun Promenade des Anglaisilla. Tämä on 7 km pitkä merenrantaa myötäilevä kävely/juoksu/pyöräilykatu. Valtavasti liikkujia aamusta iltamyöhään. Tällä käytiin vetämässä aamuisin juoksuharjoitukset. (monen muun kanssa!!)
Rannassa tuuli ihan mukavasti, silti jotkut rohkeat uskaltautuivat aurinkoa ottamaan uikkareissa..hui!

Katunäkymiä Nizzasta. Nättejä rakennuksia ja kauniita koristeita. Näistä näki hyvin, että tämä oli alun alkaen yläluokan ja kuninkaallisten loma-alue. Kaunista, kaunista...
Paljon oli kauppoja ja ruokapaikkoja...Laidasta laitaan.

Aloitin jokaisen aamun samalla tavalla: cappuccino + pain au chocolate! Namskis...
ja tulihan niitä kahveja juotua muutoinkin :)

Näkymiä linnavuorelta. Sinne kapuaminen ja sieltä alaskävely oli erittäin hyvää liikuntaa, sekä valtavan kaunis elämys. Oli myös hienoa, että ylös oli jätetty iso puisto, joka oli tarkoitettu sekä liikunnanharrastamiseen (lenkkipolkuja). Lisäksi siellä oli todella iso ja suosittu lasten leikkipuisto. Erittäin hyvin hoidettu kaunis alue.
Sinne pääsi myös "turistijunalla", jos kapuaminen ei kiinnostanut.

Nizzan iso keskusaukio, Place Massena. Tätä ei voi välttää, jos käy Nizzassa.
Gallerie Lafayettessa oli alennusmyynnit...Sieltä sai mm Chloen, Michael Korsin, Marc by Marc Jacobs ja muiden tuotteita puoleen hintaan!! Enkä ostanut mitään...

Nizzan vanha kaupunki on kuin muutkin välimerenmaiden vanhat kaupungit. Suloisia taloja, kapeita katuja.
Ihania värejä!

Vanhassa kaupungissa oli paljon erilaisia kauppoja, joista voi ostaa kaikenlaisia herkkuja ja tuliaisia. Lisäksi siellä oli suuri määrä jäätelö- ja ruokapaikkoja.
mm. pikkuleipäkauppoja oli tosi monta, ne oli aivan ihanan näköisiä. ja aina sai maistiaisia :)

Käytiin yksi päivä Monacossa. Siellä rakenneltiin täyttä häkää tuleviin formulakisoihin katsomoita ja turva-aitoja, joten siellä ei ihan vapaasti päässyt kulkemaan. Mies kävi koeistumassa yhdessä katsomossa :)
Käytiin muuten tosi hienossa ostoskeskuksessa. En "uskaltanut" ottaa siellä kuvia, sillä siellä oli salaisen poliisin näköisiä turvamiehiä ja vartioita joka kerroksessa...ja monta! (Mustat puvut ja aurinkolasit, tiedätte tyypin?!?)

Söimme aivan liikaa matkan aikana, koska ruoka oli hyvää!!
Kaiken kaikkiaan, matka oli ihana. Vietimme suurimman osan ajasta ulkona, ja kävellen...tai sitten istuttiin ja katsottiin ihmisiä katuvilinässä. Palvelu oli loistavaa, eikä mitään ihmeellistä tapahtunut. Hotelli oli perus siisti, mutta henkilökunta aivan käsittämättömän ihana. En ikinä ole saanut niin hyvää ja sydämellistä palvelua!

Eka kertaa käytin Norwegianin palveluja, ja toimi oikein hyvin :)

Kommentit

 1. Kiitoksia nojatuolimatkasta, ihana matka Teillä ollut.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. kyllä viihdyttiin, ja voisi mennä vaikka uudestaan :)

   Poista
 3. Nizza olisi varmasti näkemisen arvoinen paikka. Satuin kierotietä logiisi ja jään seuraamaan. Kivan oloisia juttuja ja ollaan samaa ikäluokkaakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi Taikku!
   Olin kyllä jo pitkään haaveillut menosta, mutta aina mentiin jonnekin muualle. Nyt vihdoinkin päästiin Nizzaan!

   Poista
 4. Multa löytyis Sulle haaste.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti