Porkkanakakku, maailman paras?

Tässä sitten tämän päivän leivontatulos. Porkkanakakku. Mun mielestä maailman paras.
Me syötiin sitä jo, vaikka se olisikin parhaimmillaan vasta huomenna... ei voi mitään...
Tässäpä se ohje, jos tekee mieli leipoa!

Porkkanakakku, ohje
3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoka
1 dl mantelijauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
pikkasen suolaa
1,5 dl auringonkukkaöljyä
5 dl raastettu porkkanaa

1. vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi
2. sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele seos varoen vaahtoon
3. lisää oljy ja raaste
4. kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (n.25 cm)
5. paista 150 astetta ja 55 minuuttia
6. jäähdytä kakku

kuorrutus
50g voita (huoneenlämpöistä)
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 raastettu sitruunan kuori
100 g tuorejuustoa

1. vatkaa kaikki aineet kunnolla sileäksi
2. levitä kuorrute kakulle ja koristele haluamallasi tavalla


Kakku on parhaimmillaan kunnolla jäähtyneenä.
Kukahan kaikki nämä harjoituskappaleet ja testileivonnaiset syö?? Pitää varmaan pidentää lenkkejä ja lisätä liikuntaa! :)

Kommentit

  1. Porkkanakakku ON hyvää! Siitä saa hyvää myös vaihtamalla porkkanan omenaraasteeseen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niinpä!
      ooh, pitääkin kokeilla omppuja siihen! Kiitti Kati! :)

      Poista
  2. Ai että kun tämäkin näyttää niin hyvältä. En uskalla edes aloittaa leipomista kun tiedän, että meillä se hulahtaisi parempiin suihin samantien. Ihania leipomisohjeita kyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku on kyllä ihan älyttömän hyvä...

      Ihan pikkasen on blogi nyt leivontapainotteinen, muttei voi mitään... ehkä tää muuttuu kuukauden sisällä taas jotenkin?!? :)

      Poista
  3. No tuon ohjeen mukaan tein, ja niin hyvää oli porkkanakakku että muruakaan ei enään ole. Kiitos siis ohjeesta.

    VastaaPoista
  4. Porkkanakakkua en oo koskaan tehnytkään. Täytyy varmaan testata! Syönyt kyllä olen ja namiahan se on..ihan pikkuisen saa inspiraatioita täältä blogeista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On muuten helppoa ja älyn hyvää!! :D

      Poista
  5. Voi mikä leipurimestari olet!
    Tässä muutama lisäkysymys: Onko tämä kakku tehty irtopohjavuokaan? Vai kumoatko kakun ennen täyttämistä?
    Mitenkäs ne kardemumma/vaniljapullat on tehty? Onko voi/kardemumma/vanilja siis pullan täytteenä, vai oletko maustanut jo pullataikinaa? Miten olet tehnyt niissä täytteen?

    Olen itsekin suhteellisen kova leipomaan ja aina kaikki uudet herkut houkuttaa kokeilla. Porkkanakakkua en olekaan tehnyt pitkiiiiiin aikoihin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipominen on intohimoni ;)

      Kakun voi tehdä irtopohjavuokaan. Tällä kertaa tein sen kuitenkin kumottavaan vuokaan.

      Pullissa on täytteenä sähkövatkaimella vaahdotettuna:
      200g voita
      75g sokeria
      20g kardemummaa
      20g vaniljasokeria

      ja peruspullataikinassa on myös kardemummaa!

      Tuo porkkanakakku on oikeasti kokeilemisen arvoinen :)

      Poista

Lähetä kommentti