Pieni suoritus

Hih, käytiin tänään tytön kanssa hygieniapassikurssi ja suoritettiin testi. Ja siis kirkkaasti läpi kummankin osalta! :) (pitää osata iloita pienistä)
Keksittynyt ilme, tässä en kylläkään tee sitä koetta, vaan taidan kirjoittaa onnittelukorttia kotona :)

Passi/kortti/todiste tulee parin kolmen viikon päästä postissa. Suomalainen elintarvikealan hygieniapassi on luotu edistämään elintarviketurvallisuutta. Toiminta on Eviran valvomaa.

Mallikortti

Koko sessio kesti 3,5 tuntia. Koulutus alkoi klo 17, eikä juuri taukoa ollut. Kokeessa pitää saada vähintään 34/40 oikeen että sen läpäisee. Eihän se koe vaikea ole, ja asiat on ihan maalaisjärjelläkin pääteltävissä, mutta oli siinä muutama kohta kun piti miettiä että mitä ihmettä tuossa väitetään...

Hurjasti tähän liittyvää asiaa löytyy Eviran sivuilta. Siletä löytyy myös luettelo osaamistestaajista, jos hygieniapassin suorittaminen kiinnostaa. Me käytiin 4H-yhdistyksen järjestämä kurssi, ja hintaa tuli 60eur/ nuppi.

Kommentit

 1. Onnea, tuosta passista on paljon hyötyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuskin siitä ainakaan haittaa on! :)

   Poista
 2. Onnea! Olen itsekin miettinyt, että tuo olisi hyvä suorittaa. Ei koskaan tiedä, milloin sille olisi käyttöä. Tässä kun pitää pikkuhiljaa alkaa miettimään työelämään paluuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)
   Aika moneen työpaikkaan se tarvitaan. Ja esim. työpaikan keittiötiloihin ei ole asiaa ilman sitä. Ei edes kahvia keittämään!
   Toki, jos sitä töissä tarvitsee niin onhan se mahdollista hankkia kolmen kuukauden kuluessa työn alkamisesta.

   Poista
 3. Onnittelut! Täältä löytyy myös passi. Aika monessa paikassa sitä nykyään kysytäänkin..Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut että kysytään... eikä siitä haittaa ainakaan ole! :)
   Kivaa viikonloppua Sinullekin!

   Poista
 4. Onnea onnea!

  Enpä ole tuotakaan tiennyt, että kahvinkeittohommissakin sitä tarvitaan! Onko sinulla ajatuksissa laittaa kahvila pystyyn? Jos vaikka tuosta ravintolapäivästä innostuit? ;-)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos.
   No ei sitä periaatteessa siinä kahvinkeitossa tarvita, mutta sinne keittiöön ei saa mennä ilman hygieniapassia jos siellä käsitellään elintarvikkeita. Eli käytännössä se kahvikeitto saattaa tyssätä siihen. Näin terveystarkastaja sanoi...
   No katsotaan nyt mitä tässä tapahtuu... ravintolapäivä oli hauska kokemuksena! :)
   Viikonloppua, mukavaa sellaista sinullekin!

   Poista

Lähetä kommentti