syyspaistos

Löytyipä kaapista 3 luumua ja 4 omenaa... Vähän raakoja oli luumut, ja kotimaiset omenat aika happamia. Koska iltanaposteluksi olin ostanut vesimelonia, omput ja luumut joutuivat paistokseen. Otin kyllä pakkasesta lisäksi pari desiä raparperin paloja..muuten paistos olisi ollut niukka ja kuiva.
Tämä neliövuoka on loistava, vaikkei kaikkein kaunein.
Muistaakseni Tefalin tuplapohja. Hommasin niitä joskus alesta kaksin kappalein :)

Kiehautin paloitellut hedelmät jokaisen erikseen voi-sokeri -kaneli seoksessa( jokaista 2 rkl)
Hiippasin kiehautetut hedelmät voidellun vuokan pohjalle omille alueilleen.
Päälle tein muruseoksen: 150g voita, 2 dl sokeria, 2dl vehnäjauhoja, 1 dl kookoshiutaleita ja 1,5dl kaurahiutaleita.
Koska mulla oli pala mantelimassaa, raastoin sen hedelmien päälle ennen kuin laitoin muruseoksen niiden päälle. Pistin koko komeuden uuniin 175 ja puoleksi tunniksi.

Hedelmiä ja marjoja voi vaihdella mielen mukaan.
Etualan mössö taitaa olla paistoksen luumukohtaa

Syötiin vatkatun vaniljavaahdon kanssa. Vaniljajäätelö olis ehkä ollut vielä parempaa :)

Ja mun leivontalakko sit loppui tähän... en pysty pitämään näppejä erossa!

Kommentit

  1. Mitä mieltä olet, oisko ne mössön hedelmät voinut sekottaa keskenään ja säästää näin työmääräänsä :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olishan ne...mutta mun mies ei pidä kovin paljoa raparperista, joten keitin ne erikseen. Muttei siinä mitään hirveetä työmäärän lisäystä ollut. Samassa kattilassa keittelin aina uuden satsin :)
      Ja pystyihän näin aina valitsemaan mitä makua haluaa syödä :)

      ---hirrrrveeen hyvä palvelu meillä ;)

      Poista

Lähetä kommentti