Voihan bomboloni sentään...

Minunhan EI pitänyt leipoa viikonloppuna enää mitään makeaa... joopajoo...

Eksyin Sullivan Street Bakeryn sivuille ja huomasin sieltä leivonnaiset nimeltä bomboloni(pl). Pitihän minun selvittää mitä ne on. Googlettelin edes ja takas, katselin kuvia ja youtube-pätkiä.

Bombolone on siis wikipedian mukaan munkki. Yleensä täytetty sellainen; täyttö tapahtuu tyllalla päältäpäin, ja sitten reilu kerros tomusokeria pintaan. Päädyin kokeilemaan reseptiä jossa ei tarvitse keittää leivonnaisia öljyssä. Nämä paistettiin ihan tavallisessa uunissa.
Tarpeeksi kun laittaa täytettä, niin kyllä tämä aika kaloripommi on!

Bomboloni
1 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl sokeria
300g vehnäjauhoja
1/4pkt tuorehiivaa
50gr voita
vähän suolaa
sitruunan raastettu kuori

1. kaikki aineet sekaisin taikinakoneeseen ja vaivaa kunnes taikina on tasainen ja hyvän tuntuinen (5-10 min)
2. anna nousta n. tunti
3. kaulitse taikina jauhotetulla alustalla n.0,5cm paksuiseksi ja käytä vaikka juomalasia muottina.
4. Laita leivonnaiset leivinpaperille nousemaan noin puoleksi tunniksi. paista sitten 200 asteta ja 10 minuuttia.
5. Täytä pullat hillolla, vaniljakastikkeella, suklaisella täytteellä tms.
6. siivilöi tomusokeria päälle.
Eipä ollut mikään ihmeellinen kokemus. Maistui kyllä samalle kuin leivonnaiset etelä-Euroopassa. Siis ei mikään huono, mutta luultavasti kehittelen tätä vähän eteenpäin. Tulipahan tämäkin testattua. Ehkä on mukana Ravintolapäivänä, ehkä ei...
(Sorry, kuvat nyt taas on mitä on...)

Kommentit