Juuri vaaleaan leipään

Tässä yksinkertainen ohje leivän juuren tekoon. Juuri valmistuu neljässä päivässä, ja aika kuluu lähinnä odotteluun. Juuren valmistamiseen tarvitset kannellisen lasipurkin, luomujauhoja (käytin grahamjauhoja), raastettua omenaa ja vettä.
Huuhtele lasipurkki kiehuvalla vedellä. Sitten vaan kaikki kunnolla sekoittaen purkkiin, kansi kiinni (ei liian tiukasti) ja purkki huonelämpöön odottamaan/ kehittymään.

Juuren rakenne muuttuu päivien kuluessa, niin kuin kuvista näkyy.
 Sekoitin joka aamu ja ilta juurta, jotta se kehittyisi. 
 Kolmantena päivänä näkyy jo vähän kuplia
 Ja neljäntenä päivänä juuri on käyttövalmis.
Tässä hyvä pohja maukkaalle leipätaikinalle. 

Kommentit

  1. Vaude, täytyy kokeilla. Jään odottamaan seuraavan vaiheen postausta.

    VastaaPoista
  2. Olipa kiinnostava juttu. Tämä menee kokeiluun :) Eli teetkö tästä hiivattoman leivän?

    VastaaPoista
  3. Oho. Ai se tehdään näin. Minä joka en leivonnasta kauheasti ymmärrä, niin mielenkiinnolla tämän luin kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tämä on yksi tapa. Olen tehnyt myös pelkästä jauhosta ja vedestä. Hyvä tulee niinkin. :)

      Poista

Lähetä kommentti