Kuuntele. Kuuletko?

Joka kerta, kun "Sinun tarinasi" tulee telkkarista se pysäyttää. Se on edelleen niin koskettava ja kaunis.Ja tässä vielä tekstinä:

Kuuntele. Kuuletko?

Sinua odotetaan. Koko maailma ja kaikki sen pienet ihmeet odottavat, että löytäisit ne. Edessä on niin paljon uutta ja vierasta, että moni kavahtaa pienuuttaan ja pelkää.

Ei kannata pelätä tai jää hyvä elämä elämättä. Pidä silmäsi auki niin olet vapaa näkemään kaiken. Mielikuvituksen voima tekee meistä rajattomia.

Toiset uskovat omistavansa jotain, jotkut paljonkin. Mutta maailma,se kuuluu elämänhaluisille. Ja tulevaisuus - se kuuluu niille, jotka uskovat unelmiensa kauneuteen. Eikä kauneudesta voi saada kyllikseen. Ahmi siis elämää, sillä siinä kohtuus on ehdottomasti liian vähän.

Kävele vierasta reittiä töihin. Hymyile tuntemattomille. Soita vanhalle ystävälle. Laula. Tanssi. Kysy, mitä naapurillesi kuuluu. Usko unelmiisi. Tartu hetkeen ja ole läsnä siellä missä olet. Anna anteeksi. Anna elämälle mahdollisuus. Anna suukko. Anna syitä iloon - niillekin, jotka eivät sitä mielestäsi ansaitse. Muista, että heikot ovat julmia, ja lempeyttä voi odottaa vain voimakkailta. Ja muista, että kyllä sinussa voimaa piisaa. Aina et ehkä tiedä, oletko onnellinen vai surullinen, tai kumpaa edes pitäisi olla.

Pysähdy ajattelemaan, mutta pysähdy vain ajatellaksesi. Et koskaan saa taltutettua hevosta, jos jäät aidalle istumaan. Naura elämälle. Naura vastoinkäymisille. Naura itsellesi ennen kuin muut ehtivät.
Lähde matkaan ja etsi polku, jotta voit kulkea sen sivussa. Etsi joku, josta pitää kiinni. Etsi joku, joka kuuntelee. Haluaa ymmärtää ja haluaa kuunnella. Jos etsit vain yhtä asiaa, ja se jää ainoaksi, jonka ikinä löydät. Etsi tarinasi. Sinun tarinasi.


Ja taas tämä pieni ihminen liikuttui kyyneliin...

Kommentit

 1. Voi tämä antaa voimia ja tulee ihan kyyneleet silmiin, miten kaunista ja elämä on niin yksinkertaista jos sen vain tajuaa, raha ei ole kaikki vaan se sisäinen harmonia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kun muistais edes osan tuosta tekstistä joka ikinen päivä...

   Poista
 2. Kaunista ja koskettavaa tekstiä <3

  VastaaPoista
 3. Hyvä tekstiä. Kopioin tämän ja palaan lukemaan uudelleen. Varsinkin silloin, jos tulee rapaa niskaan tai muuten elämä koettelee. Mutta tietenkin noista ainakin osan voisi muistaa päivittäin.

  Hymy tuntemattomalle on todella hyväksi koettu ja antaa itsellekkin niin paljon.

  Voe totta tosiaan, kuinka ihanaa tekstiä tuo onkaan! Kiitos tästä, ihana aamunavaus tälle päivälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistan kun näin tuon eka kertaa telkkarista. Mä liikutuin niin, etten puhunut mitään puoleen tuntiin... en vaan voinut.
   Tykkään varsinkin kohdista
   "Ei kannata pelätä tai jää hyvä elämä elämättä" ja
   "Jos etsit vain yhtä asiaa, se jää ainoaksi, jonka ikinä löydät"
   <3

   Poista
 4. Kiitos Annu! Minäkin Helenan lailla tulostin tämän ja laitoin yöpöydällä. Luen sieltä lauseen kerrallaa, aamuin illoin. Tähän päivään ja eiliseen sopii hyvin "Muista, että heikot ovat julmia, ja lempeyttä voi odottaa vain voimakkailta."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teksti on kokonaisuudessaan viisas ja lohdullinen. Siitä voi poimia itselleen sopivia kohtia kulloiseenkin mielentilaan.
   Siitä tulee hyvä mieli. <3

   Poista

Lähetä kommentti