Matkalukemista

Minulla on aina kirja (kirjoja) matkoilla mukana. Niitä on kiva lueskella ainakin lennoilla ja esimerkiksi kun puoliso ottaa päikkärit, eikä itse tunne tarvetta nukkumiseen.
Lars Kepler: Paganini ja paholainen                   Amy Chua: Tiikeriäidin taistelulaulu

Menomatkalla luin Tiikeriäidin taistelulaulun. Kirja oli tavallaan avartava. Siinä avattiin hyvin miten ja miksi kiinalainen äiti toimi niin kuin toimi. Ymmärsin kyllä täysin, vaikken hänen käyttämiään menetelmiä allekirjoita. Kulttuurierot kiinalaisen ja jenkkien kasvatusmallien ja metodien välillä tuli varsin selkeästi esiin. Toki, tässä kuvaitiin (ääri)esimerkki kasvatuksesta.

Toisena oli mukana itsenäinen jatko-osa Keplerin Hypnotisoijaan. Eli luettavana oli Paganini ja paholainen. Varsin viihdyttävä poliisi-jännäri. Tämä tuli luettua "ahmimalla". Ostan Keplerin kolmannenkin, heti kun kohdalle sattuu.

Kummatkin kirjat kannattaa lukea esimerkiksi juuri lomamatkalla. Mielestäni varsin helppolukuisia ja "kevyitä". 

Kommentit

 1. Meillä luettiin Kepleriä töissä jossain vaiheessa kiireellä, eli kaikilla oli sama kirja kesken ja ihmeen hiljaisia lounastaukoja oli, kun kaikki ahmivat kirjaa eteenpäin, jotta pääsivät loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei sitä voinut oikein lopettaa kesken... Yhtenäkin iltana (yönä) luin kahteen asti. Nyt vaan se kolmas pitäisi hommata jostakin :)

   Poista
 2. Tiikeriäidin taistelulaulun oln lukenut. Mielenkiintoinen kirja vaikka kasvatusmetodit on kaukana omista :) Ihania matkakuvia ed.postauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan mielenkiintoinen kirja!
   Kiitos, matka oli tosi kiva!

   Poista
 3. Pitääpä ostaa tuo Tiikeriäidin taistelulaulu. Kuulostaa mielenkiintoiselta!
  Keplerin Hypnotisoija taitaa olla miehellä, pitääpä lukea se ensin ja sitten jatkaa.. :)
  Kiitti vinkeistä! Mulla on aina matkoilla kirja mukana ja yöpöydällä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiikeriäiti on kyllä mielenkiintoinen.
   Ja Keplerit jännittäviä. Hypnotisoija oli paikoin suorastaan pelottava. Hui!

   Poista

Lähetä kommentti