"Vaali supervoimiasi"

Tämä otsikko pakotti lukemaan Optiossa (nro 17) olleen artikkelin kokonaan. Ajattelin ensin, että mitähän tässä nyt on...
Jutussa Nicholas Boothman kertoo miten vaikutus tehdään 90 sekunnissa.
Hänen mukaansa jokaisella ihmisellä on syntymälahjana 5 supervoimaa. Ne ovat: Innostus, Uteliaisuus, Kyky palautteen käsittelyyn, Empatia ja Mielikuvitus. "Ilman supervoimiamme olisimme vain ilmaa ja avaruutta", hän jatkaa. Supervoimista tulee pitää huoli, ja niitä tulee vaalia.
Seuraavia hyödyllisiä asenteita tulisi vahvistaa:
Lämpö, Innostus, Itsevarmuus, Kannustavuus, rentous, Huolehtivaisuus, Uteliaisuus, Kekseliäisyys, Mukavuus, Avuliaisuus, Mukaan ottaminen, Kärsivällisyys, Iloisuus, Kiinnostus ja Rohkeus.  Voi, kun muistaisi nämä!

Jutussa hän luettelee myös vältettäviä hyödyttömiä asenteita, mm sarkasmi ja ivallisuus. Näitä ominaisuuksia pidetään kyllä valitettavasti tosi usein älykkään (?) ihmisen ominaisuuksina. Ikävää!

Ainahan näitä "itsensä kehittämis"-guruja ja "näin menestyt"-oppeja on tarjolla. Mutta monesti niissä on hyvä pointti. Toimivat asiat ovat yksinkertaisia, mutta jotenkin ne vaan unohtuu kaiken työn ja tohinan keskellä. Tai sitten ei vaan uskalleta uskoa siihen, ettei asioita tarvitse monimutkaistaa.
Ja tämän herran juttu oli niin hyvin paketoitu että oli pakko mennä hänen nettisivuilta lisää lukemaan!

kuvakaappaus hänen sivuiltaan

Luulen että ostan jonkun hänen kirjoistaan seuraavalla kerralla kun olen lentokentällä. Tai sit tilaan netistä, jos ei sopivaa matkaa ilmaannu ;)
Ei tarvitse olla skeptinen, pessimisti tai sarkastinen...asiat voi oikeasti saada toimimaan!

Kommentit