Cycling ja laskiaispullaa

Tämä lauantai aamupäivä koostui siis otsikon sanoista. Tiivistettynä. Miehellä työkeikka koko päivän, joten tapasin Ihanan Ystävän kahvittelun merkeissä. Ennen sitä kävin kuitenkin sisäpyöräilytunnilla, kesti 75 min. Hyvä treeni. (paitsi että ohjaaja höpötti koko ajan...)
Jouduin muuten ostamaan kengät. Kaikki treenipopot on Helsingissä, joten kipasin edulliset popot ennen tunnin alkua alennuksesta. Tosi jäykkäpohjaiset, joten sopivat mainiosti sisäpyöräilyyn!
Olikohan 49 eur, -40%. Ihan jees ostos!

Ja tunnin jälkeen heti syömään laskiaispullaa! Nam! Laskiaispulla on kyllä hyvää! Ja terveellistä sielulle ;)
Mummin pullapuoti on (minun mielestä) ainoa oikea kahvila Jyväskylässä. Siellä on ihan oikeaa pullaa, ei mitään raakapakastekammotuksia. Samoin laskiaispullan välissä on oikeaa kermaa, ja pullat leivotaan ihan oikealla voilla. Kaikki leivonnaiset maistuu aidolta.
EDIT: Laskiaispullan syön aina kun mahdollista mantelimassalla :)


Nyt lukemaan. Aloitin eilen junassa kotiin tullessa Sofi Oksasen Puhdistuksen lukemisen. Minulla oli hirvittävät ennakkoluulot sitä kirjaa kohtaan. Olin jo päättänyt etten tykkää siitä... Noh, miten väärässä ihminen voi olla!! Puuttuu enää 40 sivua, ja kirja on luettu! Luin viime yönä puoli kolmeen (!!). Tarina vei mennessään!! Varsin lahjakas nuori kirjailija.

Kommentit

 1. Voi jee, jotkut ohjaajat jaksavat höpöttää...en kyllä tykkää polkea, kun höpötys häiritsee musiikin ja treenin tuomaa euforiaa ;((

  Mitä mitä, oletko sinä Jyväskyläläinen, en tiennytkään. Missä tuo Mummin pullapuoti on? Tosin eilen leivoskelin itse pullaa kilokaupalla, mutta joskus on kiva maistella toistenkin leipomia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, hirvittävä höpötys ja kälätys. Samoin häiritsee kun ohjaaja kyselee koko ajan kaikkea turhaa, kuten mitä teette viikonloppuna, oliko töissä rankka päivä... ei hirveesti tee mieli vastata kun vetää ylämäkeä! pöh!

   Mummin pullapuoti on kauppakeskus forumin "kyljessä". Sokosta vastapäätä. Kahvila näyttää vähän "kälyseltä" ulospäin, ja palvelu on toisinaan tylyä...mutta pullat on sairaan hyviä. :)

   Poista
 2. Sinun täytyy Anni ehdottomasti editoida tätä juttua, koska jätit vastaamatta kaikkein tärkeimpään kysymykseen, mitä laskiaispulliin tulee: Hillolla vai Mantelimassalla?
  Minun vastaukseni on muuten mantelimassalla:)

  Seuraava kirja mun lukulistalla on Juha Itkosen uusin teos. Joko olet sen lukenut ja jos olet, niin kommentteja olis kiva kuulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mantelimassa!! Mutta käy mulle hillo, jos ei mantelimassaa ole :)
   Enpä ole lukenut yhtään Itkosen teosta. Luen muutenkin hirmu vähän suomalaisia kirjailijoita (minulla on joku ihmeellinen ennakkoluulo?). Mutta pitääpä tutustua!

   Poista
 3. Laskiaispullat on ihania! <3 Minä tosin teen omani hillolla, en ole oikein koskaan tykännyt mantelimassasta. Tai manteleista, ei se sen massan vika ole :D

  Oi tuon paikan kun olisi tiennyt kun Jyväskylässä kävin, noh josko seuraavalla kerralla sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Onneksi niitä syödään vain kerran vuodessa! Tai siis useasti kyllä, mutta vain muutaman viikon ajan! ;)

   Mummon pullapuoti on vanha, perinteinen kahvila, jonka leipomo on samassa rakennuksessa ihan keskustassa. Kahvilan sisustus ei ole tainnut muuttua ainakaan pariinkymmeneen vuoteen, joten se on ehkä hiukan nukkavierun näköinen. Mutta leivonnaiset on IHANIA!!

   Poista
 4. Laskiaspullaa..pitääkö täällä nyt sellaisia ruveta värkkäämään ? :) On ne niin hyviä, mutta minulle pulla hillolla ja kermalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No saahan niitä kaupastakin ;)
   Hyviä ovat!! Ja kyllä syön hillollakin, jos mantelimassaa ei ole. Sen verran perso olen niille :D

   Poista

Lähetä kommentti