Miksi bloggaan?!?

Ainakin  Preferita että Lennu pohti tätä. Ja varmaan välillä jokainen bloggaaja joutuu vastaamaan tähän. Mun paras ystävä kysyy samaa aina välillä.

weheartit.com

Mun täytyy sanoa, etten ihan tyhjentävää vastausta tähän keksi. En bloggaa ainakaan siksi, että olisin hyvä valokuvaaja, ja haluaisin kuvat esille. Samoin olen ihan surkea kirjoittaja. Äidinkieli oli minulle ihan ylivoimaisesti vaikein aine koulussa. Inhosin ainekirjoitusta. Oikeasti. Minusta oli järjetöntä että piti keksiä tarina, ja sitten se arvosteltiin. Hui...

En ole ikinä kirjoittanut päiväkirjaa. Tai noh, yrittänyt olen muttei siitä mitään tullut. (tyssäs aina parin päivän jälkeen)  Kirjeitä olen aina tykännyt kirjoittaa. Ehkäpä tämä on jotenkin jatkumoa siihen?

weheartit.com
Olisihan se hienoa, kun osaisi runoilla pitkiä ja syvällisiä tekstejä. Pohtisi yhteiskunnallisesti tärkeitä asioita ja tekisin viiltäviä analyysejä. Sellaisia, joissa vau-faktori on kohdallaan...Enkä osaa kirjoittaa hauskoja juttuja, olen ihan liian totinen ja tosikko siihen.

Tai olisi mahtavaa kun osaisi kuvata hienoja sisustus-, asu- ja maisemakuvia, tai tekisin kaunista ruokaa ja huikaisevan upeita kattauksia, joita sitten ikuistaisin järkkärillä...

weheartit.com

Mutta ei. Kirjoitan  höpöhöpöjuttuja joissa ei ole päätä eikä häntää. Välillä teksitä tulee, välillä ei ollenkaan. Minä haluan kirjoittaa. Vähän.

Otan kuvia huonossa valaistuksessa, koitan keekoilla kuvissa suht järkevän näköisenä. Tavallisissa vaatteissa, korneissa asennoissa.

weheartit.com
Bloggaaminen on kivaa. Sitä kautta "tutustuu" uusiin ihmisiin, ja saa ihan erilaisia näkökulmia asioihin. Seuraan aktiivisesti hyvin eri ikäisten blogeja (18v ja ylöspäin). Samoin seuraan hyvin eri aihepiireistä kirjoittavien blogeja (ruoka, leivonta, muoti, matkustelu, elämäntapa,  liikunta, laihdutus, lapsiperhe, naimisiinmeno jne jne). Läheskään kaikkiin en ole rekisteröitynyt. Ja ihan varmasti joka päivä käyn kurkkimassa uusia tuttavuuksia blogimaailmasta. Ja kommentoin ihan liian harvoin. Pitäisi ryhdistäytyä :)

weheartit.com
Tavallinen elämä, se ainutkertainen. Sekin on dokumentoinnin arvoinen.

Kommentit

 1. Minulle tää (siis bloggaaminen)on ihan harrastus. Ja haluan kirjoittaa, vähän kuin päiväkirjaa mutta ei ihan niin henkilökohtaisesti. Tää on tapa jakaa kuulumiset ja kurkistella toisten elämään, sen verran utelias pitää olla tai ainakin myöntää se. Luulen että moni joka vaan lukee blogeja tekee sen puhtaasti uteliaisuudesta. Ja saahan täältä hirveästi vinkkejä, askartelu-, tuunaus-,muoti- ihan mitä vaan. Ja uusia tuttavuuksia. On hauska huomata miten samanhenkisiä ihmisiä onkaan aika paljon! Kummallinen kysymys, sillä miksi perustella asiaa joka tekee sinut iloiseksi ja josta tykkäät! Bloggaillaan :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä Annu! Näin on, ei sen tarvitse olla niin monimutkaista. Sulla on tosi kiva ja erittäin REIPAS ja ENERGINEN blogi! Kiitos sanoo pieni hiiri S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut! Asioita ei pidä tehdä liian vaikeiksi. :)
   ja kiitos sinulle kauniista sanoistasi!

   Poista
 3. Joo kaikki ei aina ymmärrä bloggausta. Me naurettiin töissä kun eräs uusi työkaveri (27 vee) sanoi mulle, että hän ei tiedää ketään toista, joka kuvaisi itseään niin paljon kuin minä... Työkaverini siis usein kuvaa mua työpaikalla... Yritimme selittää, että mistä on kyse, mutta ei hän ymmärtänyt tätä ollenkaan. Tosin mä kuvaan kyllä muutenkin ympäristöäni kovastikin ;)) No naurua ainakin riitti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mun pojat hymähtelee tälle harrastukselle hyväntahtoisesti.
   eikä mun työpaikalla kukaan taida tietää tästä :)

   Poista
 4. Hyviä ajatuksia :) Mun blogilla on just 1-vuotissynttärit ja tänä aikana tästä hommasta on tullut tärkeä ja rakas harrastus. Just ne pienet arjen ilot, ihan tavallinen elämä on kirjoittamisen arvoista ja se että saa höpötellä lukoijoiden kanssa on ihan parasta :) Mä tein vuoden alusta lupauksen että reipastun kommentoimaan enemmän blogeissa joissa vierailen, se on ollut hyvä päätös, tulee hyvä mieli kun voi ehkä antaa toiselle hyvän mielen pienelläkin kommentilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se onkin hassua, miten tästä on tullut niin tärkeä harrastus itselleni. Ihmettelen suuresti!
   Ja onhan se kivaa kun joku vaivautuu kommentoimaan mun juttuja. Suorastaan kummastuttaa, positiiviseSti tietenkin! :)

   Poista
 5. Kyllähän sä aika hyvin kirjoitat ja kuvat ja poseerauksetkin on ihan jees;) Ihan totta puhuen tykkään kaikenlaisista blogeista, mutta mulla on tietyt suosikit ja tämä on ihan selkeästi yksi niistä just siks, että on niin aito, eikä mikään stailaus yritelmä. Tykkään siis peukku:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ooo, kiitos Kati! En mä edes osaisi olla mikään ihmeellinen. Veisi ihan liikaa kallisarvoista aikaa ja energiaa. Toki tässä yritetään parantaa sekä tekstiä että kuvia pitkin matkaa! :)

   Poista

Lähetä kommentti