sunnuntai 24.2

Eihän sitä tänään mitään ihmeellistä tehty, tavallista arkista sunnuntaita vietettiin...tehtiin ruokaa, leivoin ja pyykkäsin...

Eilen ostamassani "Maku"-lehdessä oli Antti Autin mokkapalojen ohje. Mokkapalat on samantyyppiset kuin mitä mun mummo teki. Eli vaalea pohja ja tumma, kookoskoristeltu kuorrutus. Hyviä on!

Vaaleat Mokkapalat 
pohja:
200g voita
3 kananmunaa
2 3/4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhe
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa

kuorrutus
75 g voita
0,5dl vahvaa kahvia
6dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta

Sulata voi  ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri.  
Yhdistä loput kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. 
Sekoita taikinaan voisula ja maito
 *
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 175, n 25 minuuttia. 
 *
Sulata kuorrutukseen tarkoitettu voi. sekoita joukkoon kahvi, tomusokeri ja kaakaojauhe.
Levitä kurorutus lämpimälle tortulle. Koristele kookoshiutaleilla. Paloittele jäähtyneenä.
*
No paloittelin kyllä ennen kun oli jäähtynyt...piti saada jälkkäriksi kahvin kanssa :)
 Illemmalla ajattelin katsoa uutta Kostoa. Toivottavasti on yhtä hyvä kuin edellinen kausi...
Vähän terveellisempi iltapala...
Ensi viikko menee taasen Helsingissä. Yksi projekti pitäisi ottaa haltuun, ja vapaa-ajan vietän sitten Ihanan Ystävän kanssa. Hän tulee keskiviikkona ja lähdetään yhdessä sit koti-kotiin perjantaina. Eiköhän hän keksi tekemistä päiväsaikaan, kun olen töissä. ---Kaikki museot, näyttelyt...ja kaupat!!

Kommentit

  1. Mokkapalat on ihania. Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan ne! ihan liian monta söin!! :)

      Poista
  2. Oi mä muistan mokkapalat, niitä tuli nuoruudessa väännettyä kun vielä kotona asui. Tuota sinun blondi versiota tekisi mieli maistaa. Just nyt. Kateellinen olen kun katson tuota BAKA lehteä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mokkapalat on ihan klassikko!
      Mun on aina pakko ostaa Baka-lehti kun se ilmestyy. Siinä on niin ihanat kuvat, leivonta reseptit ja siitä saa paljon hyviä vinkkejä :)

      Poista
  3. Noita haluan ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! Ainoa huono puoli on se, että niitä syö itsekin... ;)

      Poista

Lähetä kommentti