Mustikkakakku

Aamulenkillä tuli mieleen että voisi leipoa jotain kahville. Pähkäilin ensin että tekisin piimäkakun (jogurtista), muttei minulla ollutkaan voita tarpeeksi. Sitä oli ihan pieni nöttönen vaan. (alle 50g).
Leilan kirja (Pala kakkua) käteen ja selaamaan mitä siitä voisi tehdä.
Löysin mustaherukkakkakku-ohjeen, jonka muunsin mustikkakakuksi. Pakastimessa ei ollut herukoita, mutta mustikoita oli.
Ohje
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita (osan jouduin korvaamaan rypsiöljyllä)
1 dl turkkilaista jogurttia
1 sitruunan mehu+raastettu kuori
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl mustikkapellavarouhetta
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2,5 dl pakastemustikoita jotka pyöritelty vehnäjauhoissa


Vaahdota kananmunat ja sokerit kuohkeaksi
Sulata voi ja lisää siihen jogurtti ja sitruunan mehu+raastettu kuori; lisää seos vaahtoon
Sekoita kuivat aineet ja lisää ne varoen taikinaan
Laita taikina kerroksittain mustikoiden kanssa voideltuun ja jauhotettuun vuokaan
paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 30 min
Jäähdytä hiukan ja kumoa

Ihan kivan makuinen tästä tuli :) Ainakin mun Mies tykkäsi kakusta!
kuka käski leikata kakkua lämpimänä?

Kommentit

  1. Herkullisen näköistä ! Maistuuko tuo sitruuna tuossa myös hyvin...? Tämä toi mieleeni jossain syömäni tosi ihanan sitruunamustikkakakun, joten voisin kokeilla ja lisätä tarpeen mukaan sitruunaa vielä enemmän ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä se mun mielestä maistuu. Mutta eiköhän siihen voi sitä lisätä jos niin haluaa! :)

      Poista

Lähetä kommentti