Sämpylöitä ja hillon keittämistä

Ulkona sataa tihuttaa aika reippaasti. Eikä minua silloin innosta lenkkeily. Mutta leipoa voi aina! Ja varsinkin sämpylöitä.
Ei kannata ostaa leipää, jos vaan on mahdollisuus pyöräyttää pellillinen tai kaksi. Ehdottomasti yksi rentouttavimmista hommista mitä maailmassa on!
En tehnyt kuin 1/2 litran taikinan. Taikinaan pistin hiivaleipäjauhoja, ruisjauhoja, kaurahiutaleita ja vehnäjauhoja. Koristeeksi kurpitsansiemeniä, kun niitä sattui olemaan vielä pussin pohjalla. Pinnalle myös vähän sormisuolaa (pahistelua, tiedän)
Pakasteessa oli vielä muutama nyssäkkä viime vuotisia mansikoita. No joo, oli siellä yksi raparperipussi myös. Joka tapauksessa, päätin keittää ne hilloksi ennen uuden mansikkasatsin perkaus ja pakastusoperaatiota.
Itsetehty hillo on ihan parasta. Tuoksu, joka tulee keittämisestä on suorastaan huumaava. Nam! En tykkää sellaisesta hurjasta hilloussessiosta, jossa menee tolkuttomasti aikaa, ja hillopurkkeja tarvitaan tsiljoona.
Tämä hillopurkki menee minipirpanoille lettujen kanssa syötäväksi.
Ei, mieluummin keitän muutaman purkin kerrallaan. Pitkin vuotta, vaikkapa ihan pakastemarjoista :)Tuoksu houkuttelee tekemään jotain hyvää lisäkettä... ehkä vielä teen pannarin?!? Tai ehkäpä pannarin vuoro onkin vasta huomenna?

Kommentit