Unelmia...

Perjantaina tosiaan oltiin kahvittelemassa ystävien kanssa ja höpöteltiin sekä syvällisiä että ei niin syvällisiä. Toinen ystävistäni kertoi, että hänellä on muistikirja, johon hän on kirjannut ylös omia pieniä ja isoja unelmia, joita hänellä on aikomus toteuttaa. Aika ihanaa!
kuva lainattu weheartit
Kun on kirjannut haaveita ja unelmia jonnekin, ne jotenkin konkretisoituu ja niistä ehkä tulee enemmän saavutettavissa olevia. Eikös?
Muistan joskus vuosia sitten kun oli muotia tehdä oman elämän aarrekartta (oliko sillä sellainen nimi?). Siihen piti kerätä esimerkiksi juttuja tai kuvia lehdistä, jotka kuvaavat omia haaveita ja unelmia. Ja ne toteutuu tavalla tai toisella koska ne on kirjattuna. Sitä alkaa tietoisesti ja tiedostamatta pyrkiä päämääriä kohti.
kuva weheartit
Olisi ehkä kiva tehdä joku tuommoinen. Olen usein tehnyt jonkinmoisia haavelistoja milloin minkäkin vihon sivuille. Ja olen liimaillut kivoja kuvia vihkoon kun "aarrekartta"-vaihe oon iskenyt päälle. Mutten ikinä ole tosissani tehnyt sitä. Olisiko se "hyödyllinen"? Selkeyttäisikö se asioita? (Paitsi että nyt en kyllä tiedä mitä pitäisi selkeyttää?!?)
kuva lainattu weheartit
Enkä halua mitään tavoitelistaa...se kuulostaa ihan työltä. Tiedätte, asetetaan tavoitteet ja niitä kohti pyritään, ja sitten score cardit kehiin... Siinähän tulee suorituspaineita!
kuva lainattu weheartit
Aina välillä lehdistä lukee näitä aarrekarttojen todeksi käymisiä, ja sitten ajattelee että joojoo. Mutten mä edes tiedä mistä haaveilen... Kun mulla on kaikki hyvin. Enkä mä nyt listalle voi laittaa jotain Birkin-laukkua...kun en mä ikinä raaskisi edes käyttää sitä ;)
Käytättekö te unelmalistoja tai aarrekarttoja? Onko niistä hytötyä? Vai onko ne vaan kivaa ajanvietettä?

Kommentit

 1. Tein viime keväänä unelmakartan. Myönnän olin skeptinen asian suhteen, mutta usko pois se toimii : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin kaikki väittää, että ne toimii :)
   Pitäisiköhän testata?

   Poista
 2. En ole kokeillut, mutta voisi olla ihan harkitsemisen arvoinen idea. Unelmia on niin paljon, ehkä ne olisi hyvä selkeyttää itselleensäkin ja miettiä haluaako niitä todella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä kiva kokeilla...mutta mä luulen että se tuntuisi jotenkin teennäiseltä tehdä tällainen? Tai ehkä oikeassa mielentilassa se olisi hauskaakin? Voisihan sitä kokeilla jonakin viikonloppuna :)

   Poista
 3. No joo periaatteessa, lähinnä materiaan liittyen :D .Jotain sisustus haavelistoja olen tehnyt ja osa on kyllä toteutunutkin.
  Mutta työssäni joskus esitän näitä karttojen tekemisiä lähinnä tukemaan ja luomaan toivoa esim. depression kourissa kipuilevalle.Lähinnä tietenkin siitä millaista se elämä on vaikka vuoden kuluttua,jne.
  Suosittelen kokeilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, sellaisia "nämä minä haluan"-listoja on kyllä tullut tehtyä. Minne tahtoo matkustaa, mitä vaatteita ostaa jne...
   Ja taisin kyllä muutaman jutun listata 1,5 vuotta sitten kun irtisanoin itseni ja hyppäsin tyhjän päälle. Ja kyllähän ne tuli saavutettua. :)
   Ymmärrän kyllä, että näistä on varmasti apua monelle...mutta mä en oikein keksi mitä siihen listalle laittaisin? Että onko oikeutta pyytää/toivoa... Siis ettei kuulostaisi "ahneelta" kun kaikki on kuitenkin jo hyvin?
   Kiitos hyvästä kommentista :)

   Poista
 4. Unelmat ovat lähinnä päässäni, mutta eikös aarrekartan idea ollut nimenomaan se, että ne piti saada koottua ihan konkreettisesti. Unelmoida pitää, se antaa vireyttä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan unelmat ja haaveet on helpompia toteuttaa, kun ne ensin on puettu sanalliseen/kuvalliseen muotoon. Silloin se ei ole sellaista epämääräistä haaveilua :)
   Pitäähän sitä unelmoida, suurista ja pienistä asioista. ne tsemppaa arjessa eteenpäin! :)

   Poista
 5. Mäkin olen kuullut, että joillakin ovat toimineet lähes pelottavan hyvin - watch what you wish for, siis!

  Mutta ennen kuin alat väsäämään karttaa, niin teepä tämä haaste: http://huesofblack.blogspot.fi/2013/09/merkkilistamerkillista.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm... joskus oli joku kauhuleffa jossa toiveet toteutui pelottaavasti, hui! (En kyllä ole nähnyt sitä, mutta muistan dvd:n takakannen tekstin, ja jo siitä jäi pelottava olo...)

   Kiitos, käynpä kurkkaamassa! "karttailu" saattaa siirtyä hamaan tulevaisuuteen...

   Poista

Lähetä kommentti