Mediakoulutuksessa...

Olo on kuin olisi kulkenut mankelin läpi. Takki tyhjä ja pää (lähes) kipeänä.
Tänään meillä töissä oli "kuinka kohtaat median"-koulutus. Tällaiselle aika ujolle ja introvertille kontrollifriikille päivä oli erittäin kasvattava ja opettava.
Kouluttaja osasi kyllä työnsä loistavasti. Harjoitus haastattelutilanteissa kysyttiin tiukkaakin tiukempia kysmyksiä, joihin olisi pitänyt osata vastata suht' järkevästi.  ...No ei ihan onnistunut!
Sessiot analysoitiin sitten ryhmässä, ja siinä käytiin rakentavassa hengessä jokaisen hyvät ja huonot puolet läpi, onnistumiset ja epäonnistumiset. On kyllä tosi rankkaa ja paljasta olla siinä analysoitavana. Mutta kyllä se teki hyvää! Ihan huikea oppimiskokemus. Aika selkeästi pystyi itsekin sanomaan missä on parannettavaa, ja mikä meni hyvin.
Hienosti tuli kyllä esille asiantuntijaorganisaation viestintäongelma. Siis se, että etäinen ja kielellisesti vaikea asia pitää osata sanoa yksinkertaisesti ja ymmärrettävästi.
No joo, viestintää oppii harjoittelemalla. Onneksi tähän on saatavissa hyvää koulutusta!

(kuvat kaivettu koneen syövereistä...)

Kommentit

 1. Median kanssa toimiminen on kyllä taitolaji - ja vaikea sellainen. Huokaus.
  Mukavaa loppuviikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut. Pitää olla kieli keskellä suuta, innostunut- muttei liian, rehellinen- muttei liian, asiantuntija - muttei liian jne jne... Ja sitten vielä personallisuus peliin, ilman ylimääräisiä ilmeitä ja eleitä... juu, ei ihan helposti onnistu!

   Poista
 2. Heipsan, siellä on ollut kiirettä ja suhinaa! Ihania asuja ja wautsi mikä pikkujoulu look!!!! Ihan mielettömän ihana! Oliko kivaa? Juu noi tollaset koulutkset ovat hyviä ja antoisia, mutta todellakin vetävät takin tyhjäksi ja pään. Mä aina vasta joskus jälkeenpäin pystyn saamaan niistä irti sen todellisen jutun kun sen jälkeiset päivät menee vaan elpyessä. Kiva kun pääsette omaan kotiin ja vielä ennen joulua, niin ehdit laitella kaikkea kivaa. Muistahan meitä sitten sisustuskuvilla;) kivoja loppuviikon päiviä!

  VastaaPoista
 3. Jeps, kiirettä on ollut! Bloggaustahti hiipunut 1 kertaan / 2-3 viikkoa?!?
  Ollaan jo omassa kotona, mikä on kyllä ihan loistava juttu! Tavarat on lähes paikoillaan... :)
  Kivaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 4. Voin kuvitella, että median kanssa toiminta on hankalaa. En tiedä, ei ole kokemusta ja ehkä ihan onneksi niin. Koulutukset monesti vetävät pään tyhjäksi vaikka hyviä oppimistilaisuuksia ovatkin :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti