Sunnuntai...(ja Muumit)

Olipa kiva viikonloppu. Oltiin vaan, lenkkeiltiin, luettiin, syötiin ja möllötettiin.

Katsoin sunnuntaina Menestyksen takana-sarjaan kuuluvan mielenkiintoisen dokkarin Muumipeikosta miljardibisnes. Menestyksen takana-sarja on tosi mielenkiintoinen, kun siinä pääsee sukeltamaan Suomen lähihistoriaan eri yritysten kautta. No kuitenkin, googlailija kun olen niin löysin kaikkea hauskaa. Mm  http://www.drawnandquarterly.com/moomin/ josta löytyy Muumistrippejä. Ihan hauskoja! Käykää katsomassa, en copyrightien vuoksi niitä tähän laita. 
Niissä on kivaa särmää...
Harmi, kun näitä mustavalkoisia retromuumeja on niin kovin vähän saatavilla. Tykkään eniten Muumin puhtaan mustavalkoisesta Seikkailusta. Muita Muumimukeja ei minulla olekaan.  Harmitti kovasti, kun Arabian uusi Muumisarja on väritetty vaaleanpunaisella (Muutto).
Kesällä on Tove Janssonin 100-vuotisjuhlien kunniaksi näyttely Arabian museossa. Ehkä käyn siellä. Saa nyt nähdä missä sitä kesällä luuhaa...
Mun mielestä nämä printit on kivoja :) Näitä voi ostaa mm täältä
Ja tosi hauskaa, kun 10.10 2014 tulee ensi-iltaan ranskalaisen Xavier Picardin ohjaama pitkä animaatioelokuva Muumit Rivieralla. Se perustuu Familjen lever högt -nimiseen sarjakuvaan.  Ainakin dokkarissa näytetty lyhyt pätkä näytti hauskalta.
tämä on niin söpö magneetti :)
No joo, liikaa Muumeja yhteen postaukseen. Johtuu tosiaan siitä dokkarista. En ole mikään Muumi-fani, mutta näistä retroista pidän! Ja mun mielestä Moomin Characters valvoo hienosti Toven perintöä.

Kommentit

 1. Ihanaa..siis tämä postaus :) Katsoin itse kyseisen ja olen Tove fani:) ..ja sitä myötä muumien..juurikin se näissä peikoissa niin kiehtoo,että mietteet on aina pintaa syvemmällä:)...itsekin olen viettänyt hyvin laiskan sunnuntain..miten ihanaa akkujen latausta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) on ne vaan sympaattisia otuksia.
   Ipanat katsoi pienenä sitä animaatiota niin paljon, että muumit tuli ihan korvista... Mutta nyt retromuumit on kivoja. :)

   Poista

Lähetä kommentti