Uusia ja ihania asioita vuodelle 2014

Paljon hienoja asioita voi tapahtua vuoden aikana. Minulla on tavoitteena tehdä vuodesta 2014 muistettava. Se taitaa vaatia asioiden tekemistä eri tavalla kuin ennen  ja varmasti joudun (eikun saan!) pistää uudenlaista asennetta peliin.
Rutinoitunut arki ei jätä muistijälkiä samalla tavalla kun esimerkiksi lomat, matkat,  juhlat ja muut elämän kohokohdat. Harmillista, sillä elämässähän on huikean paljon enemmän arkea.  Mun mielestä arki on turvallista ja ihanaa, sillä siitähän pääosin elämäkin koostuu.
Noh, jotta pää muistaisi mitä on vuoden mittaan tullut tehtyä, on fiksua kehittää jotain erilaisia juttuja toteutettavaksi vuoden mittaan. Tavoitteiden ei tarvitse olla suorituksia tai isoja saavutuksia. Mutta jos ne on ensin suunnitellut kunnolla, ja sen jälkeen ne toteuttaa, niin taatusti muistijälkikin on vahvempi.
Haaveena on matkustaa jonnekin, missä en ennen ole käynyt. Tähän on mahdollisuus huhtikuussa, aikomuksena on käydä lomalla Hong Kongissa.
Hotel Conrad / kuva booking.com
Aion todellakin kokeilla jotain uutta urheilulaljia tai ryhmäliikuntalajia. Olkoon sitten vaikka seinäkiipeily, frisbeegolf tai karate. ;)
kuva weheartit.com
Aion saada aikaiseksi road mapin, eli pitkän tähtäimen suunnitelman siitä, miten edetä erään ison haaveen kanssa. Se ei nimittäin toteudu unelmoimalla, vaan selkeällä suunnitelmalla, jossa on askelmerkit ja välitavoitteet selkeästi asetettuina. Konditionaalissa on turha elellä, siitä seuraa vain pettymyksiä ja turhautumista.
Tykkään lukemisesta todella paljon. Silti lukulistalla on  aukkoja jotka olisi hyvä "täyttää"... En esimerkiksi ole lukenut Mika Waltarin Sinuhe, egyptiläistä. Olisikohan jo korkea aika? Eli, luen (itselleni) "vaikean" kirjan. Ja näin annan itselleni mahdollisuuden vaikuttua.
kuva wehearit.com
Ruoka on keskeinen osa elämää, mutta helposti sitä juuttuu tiettyihin, tuttuihin rutiineihin tässäkin.Kummasti ainakin meillä on urauduttu linjalle salaatit, jauheliharuoat, lohi... Entäpä, jos kokeilisin jotain ihan uutta? Sen ei tarvitse olla kallista, tai extremeä, mutta jotain sellaista muistettavaa, jollakin tavalla jännittävää ja erilaista.

Vuonna 2014 voisin osallistua aktiivisesti hyvän tekemiseen. Tähän ei lasketa rahan antamista lippaaseen, eikä välttämättä sen lipas kourassa rahan keräämistäkään. Mutta jonkinlaisen ponnistuksen voisin tehdä jonkin hyvän asian puolesta. Onko se sitten työsuoritus tai vaikkapa auttavina käsinä oleminen jossakin. En tiedä vielä...

kuva wehearit.com
Ehdottomasti osallistun johonkin kulttuuritapahtumaan, jossa en aiemmin ole ollut osallisena. Tämä on varmaan helpoin toteuttaa! Valinnanmahdollisuudet on valtaisat :)
kuva weheartit.com
Aion myös pitää parempaa huolta itsestäni ja terveydestäni johdonmukaisesti. En tästä enää nuoremmaksi tule (for realsies?!?), joten on korkea aika kiinnittä päivittäin huomiota liikuntaan, ravintoon ja uneen. Se, miten elän tänään, heijastuu tulevaisuuteen. Huolehdin myös "henkisestä" puolesta. Jokaisesta päivästä pitää löytää kivoja juttuja, jotain postiiivista, josta on kiitollinen. Kiitän, kannustan ja kehun työpaikalla ja kotona enemmän. Se on palkitsevaa sekä itselle että toisille. Kauniit sanat unohtuu harmillisen helposti päivittäisen touhun ja tohinan keskellä!
Pääsisiköhän näillä alkuun? Näitä voin sitten sekä laajentaa, että tarkentaa vuodenmittaan. Ajattelin vielä tuohon sivupalkkiin väsätä jonkinmoisen "Uudet asiat"-kohdan, jotta nämä ei unohtuisi... Se toimii sitten tsekkauslistana :)
kuva weheartit.com
“Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it.” Charles R. Swindoll

Kommentit

 1. Ihania, kauniita ja varsin toteutettavissa olevia haaveita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon todellakin että nämä saan toteutettua :)
   En halunnut laittaa mitään "laihdun 10kg 2 viikossa", tai "tulen miljonääriksi 3 vuoden sisällä" tai muuta "älytöntä"...
   Halusin, että saan tavoitteet ja unelmat edes jollakin tasolla toteutettua, ja että ne muovaavat vuodesta hyvän!

   Poista
 2. Hyviä asioita! Varsinkin tuo hyvän tekeminen sai minut ilahtumaan:) Ihanaa vuotta sinulle ja toteutukoot monet hyvät asiat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä asioita, kyllä!
   Kovasti olen miettinyt mikä se hyvä olisi. Rahan antaminen yksinään on liian helppo ratkaisu. Minulla on kuitenkin kaikki niin hyvin, että haluaisin laittaa hyvän kiertämään.
   Oikein mukavaa vuotta 2014 myös Sinulle!

   Poista

Lähetä kommentti