Blogivinkki

Miten olen unohtanut suositella mun ehdotonta suosikkia talouteen liittyvistä blogeista täällä? Muistin sen, kun luin  lauantain Hesaria. Siinä oli yksi pisimpään lukemani bloggaaja esittelyssä, Saituri. Blogissa käsitellään säästämistä ja tuhlaamista hyvin järkevästi ja fiksusti.
kuva täältä; credit TaxCredits.net
 Kuten Saituri itse toteaa: Saituroinnissa™ on kyse hyvän elämän löytämisestä henkisen pääoman keinoin ilman, että rahahuolet ja loppumaton halujen suo tulevat asioita pilaamaan; ne kun kuuluisasti ovat yksi elämän suurimmista stressin aiheuttajista ja estävät tehokkaasti mielenrauhan muodostumista. Toinen, samaan sarjaan kuuluva blogi  on "Kohti taloudellista riipppumattomuutta".
HS, lauantai 24.5.2014
Näissä kummassakin asenne säästämistä ja tuhlaamista kohtaan on perusjärkevä. Kuluta vähemmän kuin tienaat. Käytä rahaa vähemmän kuin ansaitset. Elämä on valintoja. Onko kuluttaminen oikeasti fiksua? Onko pakko omistaa? Omia kulutustottumuksia tarkkailemalla ja niitä muuttamalla voi saada säästöön rahaa ilman, että luopuu mistään tärkeästä. Muistan, kun tämä kirjoitus kolahti silloin joskus. Helppoja vinkkejä, joilla oikeasti voi vaikuttaa omiin menoihin!!
kuva täältä; credit TaxCredits.net
Tykkään myös siitä, ettei näissä blogeissa tuputeta yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa tehdä asioita, vaan he kertovat omista ratkaisuistaan. He kertovat myös mitä muut ovat tehneet, ja suosittelevat hyviä  blogeja. Jokainen voi sitten soveltuvin osin tehdä ratkaisuja omassa elämässään. Tärkein päätös on varmaankin se, miten suhtautuu rahaan ja omaan taloudelliseen tilanteeseen. Enemmistöllä on mahdollisuus vaikuttaa omaan taloudelliseen tilaan. Lisäksi jokainen voi jossakin määrin vaikuttaa omiin ansioihinsa. Ja siihen miten paljon laittaa säästöön. 
kuva täältä;  credit D Sharon Pruitt
Pitää osata yksinkertaistaa ja priorisoida. Omilla jaloilla pitää pystyä seisomaan. Pointti on  se, että elämässä ei pidä kärsiä vaikka rahaa käyttääkin fiksusti. Elämä on elämistä varten.:)

Kommentit

Lähetä kommentti