Pienen ihmisen vaikutusmahdollisuus

Kun joku aika sitten surffailin Linkedin-sivuston Pulse-osiossa, niin silmiin sattui artikkeli 10 Reasons You Have to Quit Your Job in 2014. Kirjoittajana James Altucher. Siinä jutussa hän nosti hyvin esille jo meneillään olevan ja lähitulevaisuudessa tapahtuvan paradigman muutoksen. (Samasta asiasta Petri Parvinen on usein puhunut luennoillaan.) Juuri siitä arvomuutoksesta, joka parhaillaan on meneillään.
Flickr/Creative Commons: JD Hancock: Berry Hard Work
Onni pitää löytää muualta kuin rahasta ja omistamisesta. Omistaminen on passee. Miksi sitoa itsensä kiinteään tavaraan? Miksi elää sitku elämää, että sitten kun on eläkkeellä niin toteuttaa unelmat. Paitsi että onko eläkettä enää tulevaisuudessa. Oikeasti?

Ei ole enää ns turvallisia työpaikkoja. Ei ole enää ns keskiluokkaa. Ei ole enää samoja mahdollisuuksia kuin aiemmilla sukupolvilla. Ei ole enää alati nousevaa elintasoa, palkkaa, ja uraa. Mutta tarvitseeko ollakaan?
Flickr/ Creative Commons: Celestine Chua: Hard Work
Onko työ tyydyttävää? Saatko siitä irti jotain tärkeää itsellesi? Vai onko se vaan jonkun toisen sanelema juttu? Teetkö liikaa työtä, ihmisten kanssa joista et pidä ja onko työtehtävät epätyydyttäviä?

Valintoja, valintoja.Your life - your choise. Hedonismi, niin hyvässä kuin pahassa, nostaa päätään.

Muutoksen tekemättömyyteen riittää yleensä tekosyitä--- kuten EN voi vaihtaa uraa, kun olen niin vanha. EN voi lähteä opiskelemaan, kun on tiukkaa. En voi myydä tätä asuntoa, kun tämä on lasten koti. En voi sitä, enkä voi tätä...
Flickr/Creative Commons: Stefany
Jos ei löydä muuta onnea elämään kuin raha ja sen jahtaaminen, niin huonosti käy. Silloin kannattaa miettä mitä tekisi... Vaikutusmahdollisuus on olemassa, kaikilla. Ainakin jossakin määrin.

Eli pointti on se, että muutos on ok. Jos se on sinulle itsellesi ok. 
Flickr/Creative Commons: BK
Artikkeli on saanut varsin ristiriitaisen vastaanoton - ja hyvä niin. Eihän tähän ole oikeaa ja väärää vastausta. Mutta tykkään siitä kun joku herättää keskustelua! Hienoa! Linkedinin juttuja kannattaa oikeasti käydä lueskelemassa. Eikä kaikkia pidä ottaa liian vakavasti. Sieltä löytyy oikeita herättäjiä ja helmiä! Ja onhan se loistava verkostoitumiskenttäkin.
No joo, tämä oli väsyneen ihmisen ajatuksen virtaa....huomenna jotain muuta...

Kommentit

 1. Paljon hyviä kysymyksiä ja juttu herätti mielipiteitä minussakin kyllä. Valintojahan se on jokaisella... Itse en muuten usko, että pääsen eläkkeelle koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä tulee pohdittua välillä. Hyviä herättelyjä tarvitaan...ettei puudu ja turru pelkkään suorittamiseen. En usko että minäkään eläkkeelle pääsen... 20 vuodessa ehtii niin moni asia muuttua :)

   Poista
 2. Hieno juttu, näitä samoja isoja asioita olen viime ajat miettinyt oman elämäni kohdalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän näihin ajatuksiin aina välillä törmää... Hirmuista vatuloimista ja miettimistä toisinaan ;)

   Poista

Lähetä kommentti