Mitäpä Dubrovnikissa?

Meidän loma oli erittäin onnistunut. Lennot tilattiin Norwegianilta, ja majoitus Booking.comin kautta. Kumpikin toimi moitteettomasti (niin kuin aina!)
Rappuja riitti tässä kaupungissa!
kauniita kävelyreittejä oli vaikka kuinka paljon
Matkasimme siis Dubrovnikiin. Syitä oli muutama: paikkaa on kehuttu paljon, emme ole koskaan siellä käyneet (paitsi lentokentällä matkalla Montenegroon) ja kaupunki on yhtenä kuvauspaikkana HBOn sarjalle Games of Thrones.

kapeita katuja...
Fort Lovrijenac (GoT:Red Keep+Black Water Bay)
Ylipäänsä matkalle lähdettiin, koska tarvittiin oikeasti kunnon irtautumisen työympyröistä. Sen verran intensiivinen kesä on ollut.
tätsky muurilla
Sää helli meitä oikein kunnolla; aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja lämpöä riitti +25 paremmalle puolelle koko loman ajaksi.
kattojen yllä
GoT House of the Undying, oikeasti Minceta Tower
Dubrovnikin vanha kaupunki jo itsessään on tutustumisen arvoinen. Googlaamalla löytyy paljon tietoa, joten en turhaan taida copy-pastella ottaa tähän niitä.
tunnistettava kohta GoT-sarjasta
Lovrijenac sisäpihaa
vanha kaupunki yöllä
Kaupunki on helppo, pieni ja selkeä. Ja vaikka siellä käy paljon turisteja, niin se ei ole (toistaiseksi) muuttunut ikäväksi kauppapaikaksi. Kaupunki on varmasti kalliimpi kuin muu Kroatia, mutta hei - rehellisesti; kukapa kauppias ei yrittäisi hyötyä turistimääristä, jos niitä on omalle alueelle tulossa?

Lokrum auringon laskiessa
Eikä se kallis ole; kannattaa vähän katsoa missä käy syömässä, niin pystyy edullistikin lomailemaan. Kahvin hinta vaihteli 1,40-7eur välillä. Ihan samalla tavalla kun vaikkapa Roomassakin. Ihan perusshoppailuun (esim vaatteet) siellä ei juurikaan kauppoja ole, mutta lomalla kannattaa kyllä tehdä muutakin kun kauppoja kierrellä!
"Strike a pose"
Lokrum
Siellä on käsittämättömän kauniit rannat, ja niitä on joka lähtöön. Heti kaupungin ulkopuolella, noin 10-15minuutin venematkan päässä on ihana Lokrumin saari. Ja kuten Instagramissa jo taisin mainita; jos et keksi miksi tulisit Kroatiaan, niin Lokrum on erinomainen syy.
vanha luostari (GoT:Qarth)
Lokrum tunnetaan myös riikinkukoista
henkeäsalpaava maisema Fort Royal, Lokrum
kasvitieteellinen puutarha, Lokrum
yksi lukemattomista poluista...
Meillä oli aika iso paino ihan oleilussa, nautiskelussa ja GoT:n kuvauspaikkojen bongauksessa. Olen levännyt, ja onnellinen. Elämä on ihana!
Hotel Belvedere, entinen 5* hotelli. Pitihän täälläkin käydä... sisälle en kuitenkaan uskaltautunut :/
Tässäpä tällainen kuvapläjäys. Ihanaa syyskuuta kaikille!

Kommentit

 1. Kauniita kuvia. Iskee reissufiilis. Aina pitäisi olla matka tiedossa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. Matkustelu on ihan parasta. Voisin tehdä sitä jatkuvasti :)

   Poista
 2. Oi jestas miten kaunista! Muistan lapsena kun käytiin en tykännyt ihmisistä Kroatiassa ollenkaan, ehkä he ovat muuttuneet....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on siellä kaunista. Palvelun laatu vaihtelee aika paljon. Kahviloissa ja ravintoloissa saa hyvää palvelua, mutta esimerkiksi ruokakaupoissa on palvelu välillä tylympää kun Teboil-mainoksessa ;)

   Poista
 3. Ihania kuvia Dubrovnikista. On siellä kaunista. En ole koskaan Kroatiassa käynyt. Sinne pitää jossakin vaiheessa mennä. Jopa purjehduslomaa ystävien kanssa siellä on kevyesti pohdittu. Saas kattoo, mikä on kohde ja miten?
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on tosi kaunista! Kannattaa ehdottomasti mennä, ja jos suinkaan on mahdollisuus purjehduslomaan niin suosittelen lämpimästi!

   Poista
 4. No niin, löysinpä tänne sitten vihdoin minäkin, 40 plus -bloggaajakolleega :)

  Kahden viikon päästä olen noissa maisemissa, pitäisiköhän katsoa edes yksi jakso sitä Game of Thronesia?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti