Onnellisuus ja onni

Minä olen onnellinen.
Perusluonteeni on vähintäänkin tyytyväinen, enimmäkseen onnellinen. Eikä tätä perustunnetta vähennä "tussahtelut"  ja nopeat hermojen menetykset. Nehän johtuu vaan jostakin tilanteesta tai jonkin asian (tietokoneen tai prosessin) toimimattomuudesta. Näistä pikahermostumisista huolimatta uskallan väittää että olen onnellinen.
Viime viikko oli aivan ihana. Onnea ja rauhaa. Työpäivän jälkeen metsään. Joka päivä. Kolmen tunnin ajan. En jaksanut/ehtinyt/halunnut ajatella työasioita kotona. En yhtäkään työsähköpostia tai tekstaria lukenut. En tunnin tuntia käyttänyt työjuttuihin sen jälkeen, kun olin sulkenut työpaikan oven. Mikä autuas olo. Miten hyvä ja rauhallinen uni yöllä. Tunnin pururatalenkki ei mitenkään vastaa kolmea tuntia marjastusta/sienestystä. Ei mitenkään!
Taisi naapuri tulla takapihalle ;)
Käsittämättömän vähän tietokoneella oloa. Taisipa olla jopa pari iltaa etten edes avannut konetta. Nyt jotenkin ymmärrän, kun jotkut sanovat että luonto rauhoittaa. Sen se todellakin tekee. Ja tulihan metsäreissuilta myös saalista pakastimeen, ja roppakaupalla jaksamista tuleviin budjettivääntöihin ja vuosisuunnitelmien tekoon. Olo on melkein kuin olisi ollut lomalla!
Mahtavan onnellista syyskuun jatkoa kaikille!!

Kommentit

 1. Ihana postaus <3 onnellisuus lähtee ihan pienistä arkisista asioista <3
  ja tuo sinun malenen huivi on makee !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) En osannut edes ajatella että postaus oli jotenkin ihana... Onni on ihan perusasioissa - sitä yritin vaan sanoa.
   Huivi on ihana, ja lämmin!

   Poista
 2. Uskoisin, että jos useampi ihminen osaisi nähdä onnen ja sen lähteet noin tarkkasilmäisesti, olisimme paljon onnellisempi kansa! Onnea sulle tuosta taidosta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onni on opeteltava näkemään...tai muuten on onneton ;) Ja sehän ei ole ollenkaan kivaa.

   Poista
 3. Kyllä..luonto rauhoittaa ja lisää onnellisuutta.Uni maistuu..Varmaan hyvää oloa lisäisi sekin,ettei iltaisin avaisi konetta..Ainakaan joka ilta.Kivasti kirjoitit ja näytätkin onnelliselta.Asu on myös kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut. Tykkään luonnosta, mutten ole mikään puunhalaaja...tai voihan se olla että sitäkin voisi kokeilla ;) Ja muutamana iltana viikossa voi hyvinkin olla ilman mitään sähköisiä viestimiä - tekee muuten hyvää :)

   Poista
 4. On niin mukavaa kuulla (tai siis tässä tapauksessa lukea), kun joku kertoo rehellisesti olevansa onnellinen ja tyytyväinen! Tulee niin hyvä mieli itsellekin. On erittäin hyvä tapa rauhoittaa ilta työasioilta ihan kokonaan, jos vain siihen pystyy. Joskus kaikista hektisimpänä työvuosina tulin miettineeksi sitä, että ei ole tuulesta temmattua, että työaikalaissa normaaliksi työajaksi määritellään 8 tuntia. Kaikki sen yli tahtoo koetella jaksamista. On mahtavaa, jos arjesta löytyy myös niitä akun lataajia ja syksyistä metsää akkujen lataajana ei kyllä voita mikään!

  Ja onpas kiva asu: tuo Malenen huivi on vain kerrassaan ihana ja nyt huomaan (huivifriikkinä) himoitsevani sitä itsekin... Onneksi se varmaan on kohta loppuunmyyty joka paikasta ;)

  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pitkästä ja ystävällisestä kommentista! :)
   Periaatteessa ei varmaankaan 8 tuntia töitä riitä.kään..eikä riitä kymmenenkään, jos niin alkaisi tehdä. Mutta se on vaan päätettävä, ettei aina, eikä koko ajan. Muuten jää tämä pieni elämä elämättä ja nauttimatta.
   Meinasin itsekin himmata huivin ostamista niin pitkään että se loppuisi kaupoista - mutta sitten ajattelin että miksipäs en ostaisi. :) Ja hyvälle tuulelle tulin siitä.

   Poista
 5. Onpa ihana postaus! Ja mikä kiva asu sulla on päällä :) Tuo hame ja huivi on aivan huippuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kiitos :) Hame kävi yllättävän kivasti huivin kanssa. Töissäkin tuli muutama kehuva kommentti (mikä on aika yllättävää)

   Poista
 6. Luonto lisää onnellisuutta. Minäkin niin nautin näistä kauniista syyspäivistä, kun aurinko vielä jaksaa paistaa ja syysvärit alkavat olla pian huipussaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, kauniit syyspäivät on auringon, luonnon värien ja tuoksujen aikaa. Pidän kovasti syksyisen metsän tuoksusta. Se on ihan erityinen.

   Poista
 7. Ihana postaus! Sai itsenikin todella hyvälle tuulelle. Tuo kokonaisuus on myös niin kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Dahlia kauniista kommentista <3

   Poista
 8. Minäkin myönnän olevani perusonnellinen ihminen. Yritän keskittyä elämässäni onnellisuusasiohin. Kun näin tekee on parempi olla itsellä ja lähiympäristöllä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä varmasti oletkin! Ja se positiivisuus, onnellisuus ja iloisuus huokuu sinun blogista ja tavastasi kirjoittaa :)

   Poista
 9. Tuli kuule ihan oikeaan aikaan tämä tarina.

  Nyt on munkin ihan pakko vähentää koneellaoloa (tai sen uuden puhelimen räpläämistä...) iltaisin. Huomaan niin selvästi, että sillä on vaikutusta yöuneen. Tai siis siihen, että sitä ei tule :(. Ja aamulla kun väsyneenä herää, on välillä se oma peruspositiivisuus ja onnellisuus hukassa ja siitä tunteesta en tykkää yhtään.

  Meillä tuota pitkää metsälenkkiä vastaa golfkierrokset, joihin kuluu helposti reilut neljä tuntia. Töitten jälkeen ehtii enää puolikkaan, kun tulee jo aika aikaisin hämärä. Pitäisi nyt vaan ihan oikeasti ymmärtää, että kun tulee kahdeksan aikoihin illalla kentältä kotiin, kannattaa pitää koneen kannet kiinni.

  Kiitos tästä Annu :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, liika koneella olo vähentää selkeästi elämää... siis omaa elämää. En nyt varsinaisesti tarkoita elinikää vaan kokemuksia, tekemistä, elämyksiä, olemistä, elämistä. Niitä asioita mitä oikeasti tässä pienessä ihmiselämässä pitäisi tehdä.
   Pitää muistaa hengittää...ja vain olla. Siis elää ja olla edes osapuilleen onnellinen, elossa :)
   Mukavaa viikonloppua! :)

   Poista

Lähetä kommentti