tiistai 9. syyskuuta 2014

Puolukkakakku

No niin, pitihän sitä  leipoakin jotain niistä kerätyistä marjoista! Googlailemalla löysin Pirkan reseptin puolukkakakusta, jota kyllä hieman säveltelin omaan makuun. Eli tässäpä minun versio!
mitä taikinaan tulee?
Puolukkakakku
3 kananmunaa
1 dl sokeria ja 1 dl fariinisokeria
2 dl spelttijauhoja ja 2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1dl rypsiöljyä
1dl maitoa
täyte:
4 dl tuoreita puolukoita 
2 rkl sokeria + 1 rkl jauhoja
päälle:
2dl puolukoita
1/4dl fariinisokeria
1dl isoja kaurahiutaleita
taikina ja täytteet vuokaan....
  • Tarvitset irtopohjavuoan, jonka pohjaan laitat leivinpaperin.(helpottaa kakun siirtämmistä esim tarjoiluastialle) Voitele reunat.
  • Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita loput kuivat aineet ensin keskenään sekaisin ja lisää ne vuorotellen maito-öljyseoksen kanssa taikinaan. (älä vatkaa)
  • Levitä puolet taikinasta vuokaan. levitä päälle täytteen puolukkaseos ja kaada loput taikinasta puolukoiden päälle.
  • Ripottele pinnalle tarkoitetut puolukat kakun päälle. Sekoita hiutaleet ja sokeri ja leivtä seos puolukoiden päälle.
  • Paista kakkua 175 astetta, n50-60 min
kohti kuumaa uunia, 175 astetta, noin tunti
Tarjoa paistettu ja jäähtynyt kakku vaikkapa vaniljajäätelön kanssa.
kakku näyttää niin paljon kauniimmalta tomusokerilla hunnutettuna

8 kommenttia:

  1. Kiitos mielenkiintoisesta reseptistä. Olenkin miettinyt mitä hyvää puolukasta voisi tehdä. Vaniljajäätelön kanssa tuo on varmasti taivaallista :):.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku oli kyllä hyvää jäätelön kanssa. :)

      Poista
  2. Nam, onpas herkullisen kuuloinen -ja toki myös näköinen. Tuota ohjetta voisi soveltaa myös omppuihin, vaniljakastikkeen kera tietysti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti käy myös omenat tuohon! Ja kakku vaan parani jääkaappisäilytyksessä. Maut tasoittuivat :)

      Poista
  3. Kiitos kivasta reseptistä. Minä en oikein ole osannut puolukkaa käyttää muuhun kuin ruuan lisäkkeeksi. Tätä täytyy kokeilla, näyttää niin hyvännäköiseltä. Ja jäätelö sen vielä kruunaa.
    Kaunista syysviikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolukan käyttö on haasteellista. Itsekin olen joutunut "opettelemaan" sen hyödyntämisen. Smoothiet ja leivonnaiset on oikein kiitollisia puolukan upotuskohteita :)

      Poista
  4. Näyttää aikas hyvältä. Tuo olisi helposti muunneltavissa gluteenittomaksi. Pitäisköhän kokeilla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää se olikin. Totta puhut Tuosta voisi tehdä hyvän gluteenittoman version! Kokeile ihmeessä :)

      Poista