vähän puolukasta...


Hooked on puolukka. En ennen oikein tykännyt puolukasta. Tai siiis, en oikein keksinyt mihin/miten sitä voi käyttää. Lähinnä vispipuuro ja puolukkahillo tuli mieleen. Ei oikein muu. Tai no, puolukkamehu myös, mutten sitä kyllä juurikaan tehnyt, kun meillä ei sille ole säilytystilaa. Viime talvena opettelin kuitenkin käyttämään puolukoita smootheissa. Ihan parasta!
astian pohjan peittäminen ottaa joskus koville... ;)
Ja nyt sitten kerään niitä pakastimeen. Vaikka marja ei ole pakastealtaasta ostettuna kallis, niin onhan se ihan  erilaista pistää itse kerättyjä marjoja smoothien, kun kaupasta ostettuja.  Marjat alkavat pikkuhiljaa olemaan kypsiä, ja sato on paikoitellen jopa runsas. Ja nyt on oiva sää poimia, kun on kuivaa!
Nyt se täyttyi nopeasti!
Puolukka on jonkin tutkimuksen mukaan jopa terveellisempi kuin mustikka – vaikka mustikkaa hehkutetaankin supermarjana.  Wikipedian mukaan se sisältää paljon erilaisia kivennäis- ja hivenaineita. Puolukka edistää vatsan, sapen ja maksan toimintaa ja pitää suoliston terveenä. Ja siinä olevat antibioottiset aineet torjuu virtsatietulehduksia. Suurin syy itselläni niiden syömiseen on kuitenkin maku. jos ne olisi pahoja, niin taitaisi jäädä käyttämättä.
Metsä on nätti syksyllä
Me ei kerätä kymmeniä litroja kerralla. Tai ehkäpä mun Mies keräisi, mutta minä en. Minulla ei riitä kärsivällisyys tuntitolkulla kyykkimiseen. Mieluummin käyn vaikka tunnin kerrallaan, ja useampana päivänä samoilemassa metsässä.
pipo päähän, niin ei tule hirvikärpäsiä!
En ehdi ainakaan kyllästyä!

Kommentit

 1. Suomalaista superfoodia parhaimmillaan ;)

  VastaaPoista
 2. Puolukat ovat marjojen aatelia - meillä niiden perään eivät ymmärrä muut kuin minä, joten saan ihan rauhassa pakkasessa olevat marjani syödä. Ja vinkki: ihan parhaita maustamattoman jogurtin päällä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä meilläkään kaikki tykkää. Tai noh, leivonnaisissa maistuvat, ei muuten.
   Jogurtin, viilin ja smoothein kanssa ihan sairaan hyviä :)

   Poista
 3. Puolukat oavt myös minun herkkua. Onneksi minun ei tarvitse niitä kerätä vaan yksi meidän sukulaisista on innokas keräämään. Nyt vain odottelen marjojani :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ENpä minäkään ennen kerännyt, vaan mun Mies. Mutta nyt (näin vanhempana) marjastaminen sopivassa määrin on ihan hauskaakin :)

   Poista
 4. Minäkin noukin eilen mökkipihalta puolukoita. Ajattelin tehdä niistä kokeeksi piirakan. Uskoisin että kirpeät puolukat sopivat hyvin siihen piirakkapohjaan jonka usein teen, se kun on makeahko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolukat on niin kivoja kerätä, kun ne pysyy siistinä, eikä ne ole niin herkkiä rikkoutumiselle kun mustikat.
   Puolukat sopii piiraisiin ja kakkuihin oikein mainiosti!

   Poista
 5. Mä en ole oikein oppinut puolukasta pitämään. Täytyy kokeilla siinä smoothiessa, jos vaikka oppisi. Liian kirpeä omaan makuuni, mutta kaiketi sitä voisi vähällä määrällä kokeilla. Tuskin itse näitä(kään) poimisin, joten kaupaan käy tie ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh, kyllä sää vielä ehdit opetella tykkäämään! Smoothiessa banaani pehmentää kirpeyttä kivasti. Ja joo, en minäkään varmasti saa koko talven tarpeita kerättyä metsästä...ja silloin lähikaupan pakastin nousee aravoon arvaamattomaan! :)

   Poista

Lähetä kommentti