Ajelulla

Kun minä olin pieni, sellainen alle 10-vuotias, me käytiin perheen kanssa sunnuntaisin usein ajelulla. Joskus käytiin lauantaisiin, riippui vähän siitä miten kauas oltiin menossa.
Useimmiten se oli kuitenkin sellaista maakuntamatkailua, tiedättehän, lähiympäristössä maisemien katselua auton ikkunasta, ehkä pysähtyminen eväitä syömään, tai johonkin Essolle kahville, ja joskus harvoin mentiin jopa syömään. Äiti laittoi usein lihapadan uuniin tekeytymään retken ajaksi, ja näin ruoka oli valmiina odottamassa kun tultiin kotiin.
Tätä samaa maakuntaretkeilyä harrastan itsekin mieheni kanssa. Hyvin usein päämääränä on jokin myynnissä oleva maatila, jota lähdetään tiirailemaan.
Tänään käytiin poikkeuksellinen kaukana, Pohjois-Savossa. Mutta kohde oli niin houkutteleva että piti päästä katsomaan. Eväinä oli kahvia ja eilen leivottuja kanelipuusteja. Välillä hiekkatiet on ihan onnettomia, ja toisinaan oikein kivoja. Välillä ajeltiin teitä, joita ympäröi kauniit peltoaukeat ja hetkessä taas oltiin umpimetsässä, kuusikossa.
Onko muita, joiden lapsuuden muistoihin kuuluu sunnuntaiajelut? Muistan itse, ettei minua niinkään maisemat kiinnostaneet, vaan mukana oli aina kirja jota luin. Enemmän odotin pysähtymistä, ja esimerkiksi johonkin nähtävyyteen tai paikkaan tutustumista.
Kivaa viikkoa kaikille!

Kommentit

 1. Muistan niin ne lapsuuden kohokohdat, kun tosiaan joskus lähdettiin sunnuntai-ajelulle (6 henkeä + Rottweiler Wartburgissa :D) ja ajettiin ihan niinkin kauas kuin Humppilan Lasitehtaalle, jonne on meiltä 20 kilometriä.. Ja siellä saatiin sitten joskus niinkin suurta herkkua kuin Eskimopuikot :).
  Voi sitä juhlaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jess! Muitakin, joilla on ollut sama harrastus. Meitä oli Volvossa 5, eikä ollut koiraa. Pikkuveli sai istua/seisoa keskellä. (silloin ei todellakaan ollut turvaistuimia)
   Ihan parasta oli, kun ajettiin viereiseen kaupunkiin, ja iskä haki meille irttareita kioskista. Niitä me sitten iloisesti mussutettiin takapenkillä matkan ajan :)

   Poista
 2. Kauniita kuvia. Luonto on vielä hetken ihanan värikäs.

  VastaaPoista
 3. Lapsuuden kodissani harrastettiin myös tollaisia autoajeretkiä ja usein käytiin kahvilla sitten jossain mukavassa paikassa. Nyt ajelemme mieheni kanssa aika paljon sekä kodin lähiympäristössä että pidempiäkin matkoja. Omalla autolla olemme käyneet Espanjassa ja Italiassa asti ja tällä hetkellä lomailemme Lapissa, jonne ajomatkaa yhteen suuntaan kodistamme on noin tuhat kilometriä! Että kyllä ajellaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, tehän olette käyneetkin kunnon ajelulla! Me ajellaan vaan Suomessa, ja lähinnä muutaman tunnin matkoja. Ajelu on hauskaa :)

   Poista
 4. Voi - meilläkin tehtiin sunnuntaiajeluja sen jälkeen, kun isäni viimein 40-vuotiaana ajoi ajokortin;) Eväiden syönti jossain kivassa paikassa oli aina se reissun kohokohta - me ei juurikaan ulkona syömisiä silloin harrastettu. Mutta nykyään silloin tällöin isännän kanssa harrastetaan - ja harrastettiin silloinkin, kun lapset asustelivat kotona.
  Kivaa uutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on kivoja muistoja ajomatkoista. Lapsena oli kyllä värityskirjoja ja kyniäkin mukana. Viihdykettä jos ei jaksanut lukea tai katsoa maisemia.
   Nyt tulee juteltua tosi paljon. Kaikenmaailman asioista. Enä ei kaipaa muita häiriötekijöitä siihen :)
   Kivaa viikkoa Sinulle myös!

   Poista
 5. Upeita kuvia! Näitä katsellessa kyllä siulmä lepää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luonto on niin kaunis tällä hetkellä. Joutsenia oli muuten älyttömät määrät pelloilla. Taitavat valmistautua lähtöön :)

   Poista
 6. Täällä kanssa harrastettiin myöskin volvolla ja 5 hengen porukalla samaa ja myöskin veli sai meillä istua keskellä,tytöt sivuilla,aina.
  Ja joskus pysähdyttiin ostamaan juurikin mansikkaeskimot tai tuutit.Ja meillä oli vielä serkun perhe mukana useasti eli he ajoivat omalla volvollaan perässä tai edellä ja sitten pysähdyttiin autogrillille porukalla/peräkkäin ja tilattiin lihapiirakat nakilla ja ne 2dl maidot=)
  Ja toisiaan ei ne maisemat lasta niin kiinnostaneet,mutta ne pysähdykset...kyllä oli halvat huvit ennen..en edes viitsisi ehdottaa meidän poppoolle samaa,tiedän vastauksen jo etukäteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä siinä olikin että pikkuveli sai olla keskellä?!? Itse ei ikinä...
   Ai teillä oli oikein porukka-ajelua, hienoa! Me käytiin vaan ihan perheen kesken. :)
   Halvat huvit - mutta hauskat! Ehkäpä meilläkään ei lapset olisi oikein innostuneet tästä...

   Poista
 7. Kuulostaa kivalta ja varsinkin, jos on mielessä katseltavia maatiloja :) Kivaa alkuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, on kiva bongata maatiloja, ja ihania taloja. Ja onhan se hauskaa tutustua lähiympäristöönkiin :) Mukavaa alkuviikkoa myös sinulle!

   Poista
 8. Minäkin jatkan meidän perheen hupi ajelu traditiota. Joskus tehdään ihan maakuntakierros täällä Savon seudulla tai sitten katson netistä mökin tai maatilan myynti ilmoituksen joita käydään kurkkaamassa. Missäs päin Pohjois-Savoa kävitte? Utelias savolainen kun olen niin pakko kysyä.

  t. Paula

  VastaaPoista

Lähetä kommentti