Asunto kodiksi

Täällä kuuntelen Spotifyssa Chris Brownia ja the Common Linnetsia ja suunnittelen samalla mm keittiön välitilaratkaisua. Mies lähti sählyilemään, joten minä päädyin siksi aikaa nettiin ratkaisuja etsimään. Ei huono diili. Mun olisi ehkä pitänyt lähteä lenkille, mutta jotenkin en sitten lähtenytkään!
Jostakin syystä tämä kuva on ihana! Kuva lainattu Alvhem (http://www.alvhemmakleri.se)
Meillä on varmaan 6-7 vuotta sisustettu enemmän tai vähemmän valkoisella. Sekä remonttiasunnot että omat kodit. Viimeisissä asunnoissa on tainnut kaikissa olla valkoiset lattiat. Tähän ei sellaisia tulekaan. Täällä oli (ja osittain vieläkin on) vanha parketti, mutta sen laatu ja kunto vaihteli huoneesta toiseen niin paljon, ettei katsottu järkeväksi sen kunnostamista. Niinpä me päädyttiin vaaleaan puunväriseen laminaattiin. Niin kaunis se väri on, että melkein itkettää.
Tästä se eteinen muotoutuu...
Eteisessä päädyttiin "puolikorkeisiin" kaappeihin. Olohuoneen ikkunoiden valo pääsee eteiseen, ja eteinen avautuu silmänkorkeudelta niin, ettei jää sellainen ahdas käytävä-fiilis. Lisäksi kaapisto antaa näkösuojan saunan- ja toisen makkarin ovelle. Vanha katto oli oksainen tummunut mäntypaneeli, joka oli väärinpäin asennettu. Kun se purettiin ja uusi katto asennettiin, niin valonmäärä tuntui moninkertaistuvan.
Tykkään keittiö-olkkari-yhteydestä. Ja kaapistosta. kuva lainattu Alvhem ; (http://www.alvhemmakleri.se)
Keittiö oli alunperin tarkoitus purkaa ja korvata kokonaan uudella. Ja olipa se piirrettykin uusiksi, mutta sitten sain yhtenä iltana ihmeellisen tee-se-itse-inspiksen ja päätin että osa kaapistosta säästetään ja maalataan valkoiseksi. (Mies vähän kyseenalaisti ratkaisua) Vetimet uusitaan, koneet uusitaan, kaikki pinnat uusitaan ja esimerkiksi laatikostot uusitaan. Tästä pitäisi tulla nätti. Mitäpä sitä umpipuisia kaappeja vaihtamaan, jos ne saa kunnostettua. Rahaahan tässä ei säästä, eikä ainakaan aikaa, mutta mä saan (ehkä) sen fiiliksen keittiöön mitä yritän hakea takaa :)
Remontti etenee, laskutila vähenee...ja sotku lisääntyy.
On kiva tulla kotiin töistä ja huomata, että muutos kannattaa. Eroahan ei näe siinä tehdessä. Mutta kun on päivän pois, ja on vähän taukoa tähän "sotkuun", niin eron huomaa. Pienin askelin tämä nytkähtää eteenpäin ja edistyy. Tästä asunnosta tulee meille koti.

Kommentit

 1. Kaunis koti tuleekin. Minä olen itse maalannut keittiön kaapistot - olimme juuri muuttaneet ja edelliset asukkaat olivat laittaneet uudet keittiön kaapistot- vihreät- ne ei oikein meidän silmään osunut ja oli ikäänkuin pakko tehdä jotain.... tuntui,että uusien ovien hankinta ei nyt tunnut järkevältä, joten ei muuta kuin valkoista maalia pintaan - olen ollut tyytyväinen. Tänä päivänä kun maalit löytyy melkein mihin vain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Toivottavasti tulee nätti!
   Keittiön kaapisto ei ole uusi, mutta siitä saa kyllä kivan. Varsinkin kun me uusitaan kaikki muu, hankitaan uudet vetimet, tasot jne. Ja onhan se vähän hullua hävittää, jos voi säästää.
   Ja voinhan sitten "leuhkia" itse maalatulla keittiöllä :)

   Poista
 2. Varmasti kiva suunnitella uutta sisustusta! Voi kunpa minäkin voisin...Leppoisaa iltaa sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva suunnitella, siinä näkee edistyessä että saa jotain aikaankin! :)
   Mukavaa sunnuntaita! :)

   Poista
 3. Kyllä teidän kodista tulee kaunis! Voi kun meilläkin päästäisiin kunnon remontti tekemään, mutta kun isäntä n sitä mieltä, että ei tarvita, niin toistaiseksi joudun tyytymään pieneen pintaremonttiin. Siis toistaiseksi;)
  Tykkään kovasti tuosta eteisratkaisusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulee! Mun Mies onneksi tykkää tehdä ja suunnitella, ihan niin kuin minäkin :)
   Eteisratkaisu vaikuttaa toimivalta ainakin tällä hetkellä. Saatiin säilytystilaa ilman että eteinen menee ihan tukkoon!

   Poista
 4. Kodistanne tulee varmastikkin upea! Kiva blogi sinulla. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä luulen että tulee, Kiitos vaan :)

   Poista
 5. Minkä sarjan nuo valkoiset keittiön tuolit ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, ne on Kimmo Varjorannan Pisara tuolit. :)

   Poista
 6. Kuulostaa mielenkiintoiselta rempalta, varsinkin tuo eteissysteemi on sellainen että olisi kiva nähdä lopputulos:) Nämä remppapostaukset on minulle tällä hetkellä kuin syyhymyrkkyä sormille kun ei pääse nyt itse sitä omaa kotia vielä tekemään eikä oikeastaan edes tiedä mihin se oma koti loppujen lopuksi sijoittuu. Ehkä Suomeen, ehkä tänne, ehkä jonnekin muualle...Onneksi huonekalujen kohdalla voi tehdä jo nyt pidempiaikaisia ratkaisuja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen remppa tosiaan. Me ei olla ennen tehty "puolikaappia" eteiseen. Yleensä on purettu kaapisto/seinäkokonaan pois ,tai sitten tehty täyskorkeat kaapit. Tämä tuntuu toimivalta ratkaisulta tällaiseen asuntoon.
   Meillä ei sitä "pysyvää" kotia ole ollut vähään aikaan. Remontoidaan ja myydään pois... ajan henki meillä.
   Huonekaluilla saa kans tosi hienoja ratkaisuja tehtyä :)

   Poista
 7. Upean näköistä ja ihanan avaraa! Todella tykkään kovasti. <3 Ihanaa viikonloppua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä se jossain vaiheessa on :) Avaruutta haetaan takaa. Viikonloppua sinnekin <3

   Poista

Lähetä kommentti