rivaripiha kohti talvea

Viime viikonloppuna haravoin meidän pihan, kaadoin sen järkyttävän ison ja monihaaraisen syreenin keittiön pikkuikkunan edestä ja kannoin tolkuttoman määrän oksia ja puutarhajätettä lavalle. Tulipa siinä samalla karsittua aika rankallakin kädellä meidän järisyttävän kamalaa pensasaitaa. Varsinaisen aitakasvin seassa on myös pajua ja vaahteraa..heh....
Tälle syreenikannolle pitää keväällä tehdä jotain... juuret menee talon alle!!!
Ruohonleikkuri ja muutama puutarhatuoli vietiin jo aiemmin mökille talvivarastoon. Samalla nappasin metsästä vähän havuja koristamaan terassia. Kaupoilla pyörähtäessä löytyi myös isoja kivannäköisiä kiviruukkuja. Sellaisia ei mulla ollutkaan. Ja ostin sitten läjän kukkasipuleitakin niihin. Jospa ne keväällä kukkisi nätisti?
tarpeita terassin koristeluun... käytiin hakemassa mökiltä
Vielä kun keksisi miten uudistaisi tuon pensasaidan. Meidän piha rajaa yhdeltä sivulta parkkipaikalle, joten siihen olisi kyllä kiva saada jonkinmoinen näkösuoja.
aitaraasku, raaskuaita
Vanha aitaus on ihan hirveä raasku. En edes tiedä mikä kasvi se on, mutta taitaa olla alkuperäinen, ja ollut hoitamatta ainakin 20 vuotta... Ja siltä kyllä näyttääkin. Pensasaita siinä pitää olla, mutta taloyhtiö ei ole määritellyt mikä laji. Nyt meillä on talvi aikaa miettiä mikä siihen ensi keväänä laitetaan.
Aika homma on kyllä kaivaa se vanha pensas ylös. Mitenköhän syvällä ne juuretkin on?!? Huh! Minua vähän kiehtoo ajatus, että jos rakentaisi puusäleikön tai aidan ja pistäisi villiviinin tai jonkin muun köynnöksen sitä pitkin kasvamaan. Googlaamalla löytyi tosi kauniita aidanteita näin tehtynä.
kuva otettu olkkarin ikkunasta...
Noh, enives, terassi on nyt laitettu suurinpiirtein talvikuntoon. Eihän siinä talvella tule oltua, mutta olkkarin ikkuna on terassin levyinen, joten parempi että näkymä on kiva, eikös!
Rentoja marraskuun iltoja kaikille!

Kommentit

 1. Kauniit näkymät on olohuoneenne ikkunasta!
  Tuo villiviini/säleikkö-yhdistelmä kuulostaa kivalta suunnitelmalta vanhan ränsistyneen pensasaidan tilalle.
  Kirjoitit istuttavasi sipulikasveja ruukkuun. Siinäpä hyvä idea. En tykkää istuttaa sipulikasveja kukkapenkkiin, kun keväällä kukinnan loputtua pitäisi niiden "rankojen" antaa kuivua itsestään ja sitten kun muut perennat alkavat kasvaa niin ne rumat sipulikasvien jäänteet ovat aina pilaamassa näkymää. Purkissa törröttävät varret voisi helposti nostaa purkkeineen päivineen sivummalle. Hiukan mietin sitä, että pärjäävätkö talven yli purkissa? Onko sinulla kokemusta tästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Villiviinillä saisi nopeasti, jo ensimmäisenä kesänä jonkinmoisen näkösuojan kasvatettua. Kaikki muu kasvaa niin kovin hitaasti.
   Minulla ei ole mitään kokemusta sipulikasveista ruukussa. Tai itseasiassa muutenkaan. Mutta mun äiti sanoi että jos tarpeeksi syvälle laittaa ne, ja suojaa kunnolla havuilla, niin ei pitäisi olla ongelmaa... Katsotaan nyt! Eikä niihin sipuleihin mennyt kuin vajaa 10 euroa (olivat -70%) joten tässä riski ei nyt niin kvoin iso ole! :)
   Harjoitellaan, harjoitellaan!

   Poista
 2. Oi että miten kaunis patio, että punaiset kanervat ovat kyllä niin loistokkaan kauniita. Hurjan homman olet tehnyt. Meillä ukko tekee pihahommat, ei asuttaisi omakotitalossa, jos ei tekisi. Olen kyllä aivan tumpelo kasvien ja kaikkien kanssa. Toki haravoiminen sujuu, siinäpä se. :)

  Mitään en istuttele, kerran istutin ja mitään ei tapahtunut, ei tullut auringonkukkia, siihen loppui meikäläisen hortonomihommat. ;)

  Mutta ihailen suuresti kauniita pihoja, ihanan näköistä teillä. <3

  Mukavaa sunnuntaita. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanervat on kyllä kivoja syksyllä :)
   Hurjin homma alkaa keväällä...kun kaivetaan se puska-aita...hirvittää jo etukäteen. (hui)
   Minussa ei ole sitten pätkääkään hortonomin vikaa...tykkään nätistä, ja uusin (siis ostan) tilalle uusia jos (kun) kasvi ei menesty...
   Jospa tässä vielä oppisi tätä rivaripihaa hoitamalla viherpeukaloksi! ;)

   Poista
 3. Siellä ollaan oltu ahkerana ja hyvältä näyttää.Onhan tuota nyt kiva katella sieltä olkkarista,kaunista.Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua niin harmittaa kun tämä piha on niin pieni! Hirmu hinku olisi kuopia ja kökkiä siellä...muttei ole enää mitään tekemistä! :)
   Mukavaa alkanutta viikkoa myös sinulle!

   Poista

Lähetä kommentti