vähän pikkujouluista

Olen työskennellyt yrityksessä, jossa järjestetään pikkujoulut firman puolesta, isosti ja näyttävästi. Olen myös ollut töissä paikassa, jossa pikkujouluja ei järjestetty, koska ne katsottiin moraalittomaksi toiminnaksi. Ja olen ollut työpaikassa, jossa ei järjestetty mnkäänlaista joulutilaisuutta, koska ne maksoi liikaa. Usein on käynyt niin, että jos firma ei ole kustantanut/järjestänyt pikkujouluja, niin henkilöstö tai tiimit ovat ottaneet hoitaakseen juhlat itsenäisesti.
kuva lainattuFlickr Creative Commons: Marius Muscalu
On hauska vertailla miten eri tavalla pikkujouluihin panostetaan. Eniten merkitsee kuitenkin fiilis, ei puitteet! Hienot ja kalliitkin juhlat menee hukkaan jos tunnelma ja henki on huono. Se on sitten ihan sama mikä artisti on esiintymässä, tai miten hienot on tarjoilut. Paras tulos tulee hyvällä ja rennolla otteella ja positiivisella mielellä. Ei pidä nipottaa, eikä arvostella. Jokainen pukeutuu niin kuin katsoo omalle kohdalleen sopivaksi. Ei ole pakko pönöttää, jos ei tahdo. Eikä ole pakko revitellä, jos ei tahdo. Iloinen mieli ja hyvä tahto auttaa kummasti tunnelmaa!
Kuva lainattu Flickr Creative Commons: George
Meillä olisi töissä pikkujoulut parin viikon päästä. Enkä ole vielä päättänyt mitä puen päälle. Mitä luultavimmin jotain mustaa... tai mustaa... tai mustaa!! Rok, rok.
Ja koska Ihanan Ystävän kanssa ollaan nykyisin eri työnantajalla, niin meillä on (tietenkin) omat pikkujoulut. Me lähdetään Turkuun Karita Mattilan konserttiin, jonka jälkeen pitäisi keksiä paikka minne menee syömään ja sitten jotain muuta kivaa...
Kuva lainattu Flickr Creative Commons: Anathea Utley
Mutta nyt lähden kuitenkin lenkille tuonne kauniiseen pakkasaamuun! Ihanaa marraskuuta kaikille!

Kommentit

 1. Pikkujoulut ovat ihan mukavia. Minun työnantaja ei maksa mitään....Työporukka järjestää itse pikkujoulut ja maksaa itse viulut....Vaateongelma on aina sama. Mitä laitan päälleni...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkujoulut on hauska tapa, ja varsinkin jos kaikki on hyvällä asenteella mukana :)
   Mä luulen, että naisten suurin ongelma on just se, että mitä ihmettä laittaisi päälle?!? ;)

   Poista
 2. Meillä lähdetään risteilylle, menty jo pari vuotta Tallinnaan ja takaisin joku perjantai. Se on ihan kivaa, vaika kaikkea muutakin on kokeiltu kyllä teatterista lähtien. Urheiluaktiviteetti on yleensä keväällä. Pukeutumisongelmaa ei ole, mutta suunnitelma sille, mennäänkö mihin kauppaan tällä kertaa on valtava :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, risteilylle. En ole muuten ollut laivalla yli 10 vuoteen. Ei vaan ole ollut syytä mennä?!?
   Hih, kiva ongelma! :)

   Poista
 3. Meillä olisi pikkujoulut, mutta mä olen aina niin tylsä, että jätän väliin.. Ennen kyllä jaksoi niissäkin käydä, mutta jostain syystä ei enää iske.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän fiilksen. Jotkut panostaa tolkuttomasti pikkujouluihin, niin tein myös minä ennen, mutta jotenkin ei enää ole samanlainen tarve tehdä niin. Mieluummin olisin kotona :)

   Poista

Lähetä kommentti