vähän remontista

Meidän remontti edistyy hitaasti ja varmasti. Jotenkin työt ja elämä sotkee tätä asunnon uusimista.  Päätettiin suosiolla jättää sauna-kylpyhuonekokonaisuus joulun jälkeen tehtäväksi. Muuten vaarana on se, että sitä ei saisikaan valmiiksi ennen juhlapyhiä. Ja sehän hankaloittaisi jouluelämää kummasti. Koti täynnä porukkaa ja pahimmassa tapauksessa ei pesutiloja ja saunaa... Liikaa stressitekijöitä, joten ei kiitos.
Tämä odottaa joulunjälkeistä aikaa...
Muuten saadaan kyllä koti kuntoon ja valmiiksi.
Kumpaankin makuuhuoneeseen on jo vaihdettu uudet lattiat ja seinäpinnat.
Vanha lattia vasemmalla, oikealla uusi
Kattopintoja ei tarvinnutkaan vaihtaa makuuhuoneista. Riitti kun ne raikastettiin valkoisella maalilla. Vielä huoneista puuttuu listat, mutta kaikki ne laitetaan sitten kerralla.
Eteisen kaapin kampetta evakossa makkarin syvennyksessä (josta puuttuu ovet)
Meidän (the master bedroom!!) makkarin syvennykseen Mies teki mittojen mukaan kaapin, jonne saan henkarivaatteille tilaa, ja kengät nätisti hyllyille. Lisäksi hän lupasi myös tehdä matalan vedettävän laatikon yhden hyllyn alle, niin saan laitetttua korut sinne.
Kattoremppaa...
Olohuoneessa on seinät maalattu ja katto uusittu. Alunperin katto oli tummunutta mäntypaneelia. Yhteisellä päätöksellä vaihdettiin tilalle valkoinen mdf-katto. Mäntypaneeli oli kiinnitetty huokoiseen kattopintaan, joten sekin piti purkaa alta pois jotta saatiin koolaus näkyviin. Sama katto tulee myös eteiseen ja keittiöön, yhtenäistä tilaa kun on.
Eteisen kaapisto purettu pois. Tuli vähän tyhjän näköistä...
Eteisen komeroryhmä menee vaihtoon, koska se oli sekä epäkäytännöllinen että ruma. Ollaan palloteltu ajatusta matalasta kaapistosta, korkeasta, kattoon ylettyvästä kaapistosta, ja sitten kaapiston hävittämisestä. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että meille tulee tuohon 140cm korkea kaapisto, jossa ovet on eteiseen päin. Onhan tässä vielä koko huominen päivä aikaa miettiä tätä!
Keittiön kaapisto on tosi huono kuntoinen...
Keittiö puretaan ja rakennetaan uusiksi ennen marraskuun loppua. Se on tämän rempan deadline. Rauhoitutaan joulukuun ajaksi ja joskus Loppiaisen jälkeen jatketaan sitten saunan ja kylppärin kanssa.
Kahden ikkunan ruokailutila
Nyt näyttäisi vähän siltä, että aikataulu taitaa pitää..
Kivaa ja reipasta viikonalkua kaikille!

Kommentit

 1. Aika lailla olettekin jo saaneet aikaiseksi! Ja onni on omata käsistään kätevä mies. Minua ei oikein siinä suhteessa ole onnistanut, vaikka isäntä itse toisin kuvitteleekin;)
  Täällä odottaa remppa alkamistaan - ja jää nyt myös sinne joulun jälkeen tämän jalkaleikkaukseni takia. Turha enää ottaa tähän lisästressiä!
  Kivaa uutta viikkoa ja kuukautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Totta puhut, onni on kätevä mies. Olisipa aika moni asia jäänyt tekemättä jos hän ei omaisi näitä taitoja.
   Kyllä niitä remppoja ehtii joulunkin jälkeen tekemään! Parantele sinä vaan itsesi! Renota ja leppoisaa marraskuuta sinulle!

   Poista
 2. Te ootte kyllä mahtavan aikaansaavia! Ja aikataulunne on nopea. Me tehtiin koko armas kesä tätä meidän puuhaa ja meinasi järki lähteä sen sotkun keskellä eläessä. Mietin silloin, että en enää koskaan remontoi mitään... Siksi tunnuttekin ällistyttävän nopeilta ja innokkailta, kun jaksatte aina ja aina vaan tehdä noita remppoja. Tosin on tietty eri asia rempata myyntiin kuin sitä omaa missä parhaillaan myös asuu. Joka tapauksessa ihana seurata teidän hommia. Tsemppiä, vaikka ette te ees taida sitä tarvita, kun ootte niin hyvä tiimi noissa remonteissa muutenkin! (Tuleeko teille koskaan riitaa...???)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meiltä tämä sujuu jjo aika rutiinilla. Sanoin just miehelle, että olisi kyllä kiva asua valmiissa asunnossa vaikka muutama vuosi. Mutten tiedä vielä missä asunnossa?!?
   Meillä helpottaa kummasti asiaa se, ettei kotona ole kuin minä ja mies. Lapset hankaloittaisi/rajoittaisi huomattavasti hommien tekemistä.
   Joo, hyvä tiimi ollaan, mä suunnittelen, ja mies toteuttaa ja sit mä muutan suunnitelmia jonka jälkeen mies toteuttaa parhaaksi katsomallaan tavalla :D
   No joo... kyllä me kumpikin sekä suunnitellaan että toteutetaan.. mutta painopisteet on niin kin yllä ;)
   En mä ole ikinä riidellyt mun miehen kanssa. Jotain pientä kinaamista saattaa joskus olla jostain typerästä pikku asiasta, muttei ikinä mitään "oikeaa" :)

   Poista
 3. Olette saaneet minusta vaikka kuinka paljon aikaan. Meillä sentään suunniteltiin kahden lipaston paikan vaihtoa monta viikkoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remppa on siitä kiva, kun siinä näkee edistymisen. Mutta on se välillä vähän tuskaakin :)
   Mutta hei, kyllä meilläkin suunnitellaan välillä jotain asiaa toooooosi pitkään...

   Poista
 4. Te olette nopea ja tekevä tiimi, saatte paljon aikaan. Se lienee myös sitä osaamista. Ja ettei ole peukalo keskellä kämmentä. Hyvältä näyttää nyt jo. Materiaalit ovat onnistuneet.
  Tsemppiä ja tekemisen riemua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä tähän vaikuttaa sekin, että kumpikin tykkää remontoimisesta? Kyllä mä uskon että tästä tulee hyvä!
   Meillä ei olekaan asennettu puunväristä lattiaa aikoihin. Ollaan tehty vaan valkoisia -Paitsi nyt! Terassi näkyy niin vahvasti olohuoneen ikkunasta, joten olisi vähän hassun näköistä jos sisällä on valkoinen (harmaaseen taittava) lattia ja terassi on kuitenkin puuta... Nyt saatiin vähän jatkumofiilistä :)

   Poista

Lähetä kommentti