sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Karjalanpiirakoita

Eilen tein karjalanpiirakoita, sellaisen pienen määrän. Tänään leivoin mun tyttären kanssa niitä lisää. Hauskaa hommaa näin sunnuntaiksi! Täytyy sanoa, että hän rypyttää huomattavasti kauniimpia piirakoita kuin minä. :)
Eilisiin tuli himpun verran liian vähän suolaa, joten korjasin hyppysellisellä sekä taikinaan, että voiteluun.
Pieniähän näistä tuli, muttei se makua haitannut!

Ohje 
Keitä riisipuuro ohjeen mukaan. Tein litran puuron (1 litra maitoa, 2 dl riisiä ja maun mukaan suolaa) Jäähdytä kunnolla ennen täyttöä.

Kuoritaikina on helppo, 2,5dl ruisjauhoja ja 2,5 dl vehnäjauhoja, sopivasti suolaa ja 2 dl vettä. Sekoita aineet keskenään. Tee taikinasta pötkylä ja leikkaa sopivan kokoisia paloja (tästä saatiin 40 piirakkaa)
Sitten vaan ajellaan/kaulitaan, täytetään ja rypytetään. Paistetaan kuumassa (275) uunissa ilman leivinpaperia. Paistamisen jälkeen piirasia, joko voidellaan tai uitetaan nopeasti voi/maito tai voi/vesi seoksessa.
odottavat pellille ja uuniin menoa...
Ja sitten vaan pyyhkeen alle pehmenemään... 
Mukavaa alkavaa viikkoa!

8 kommenttia:

  1. Ihanan herkullisen näköisiä! Tykkään leipomisesta, mutta en ole koskaan karjalanpiirakoita tehnyt. Olen pitänyt niitä vaikeatekoisina, mutta tuon ohjeesi mukaanhan niitä on helppo tehdä. Pitänee kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiots, hyviä olivat :)
      Minäkin olen arkaillut niiden tekemistä, tämä oli kolmas kerta, mutta hyvinhän tämä sujuu jo! Ajattelin tehdä jouluksikin! Testaa ihmeessä, äläkä aseta rimaa liian korkealle. Ite huomasin että tekemällä oppii ;)

      Poista
  2. Itsetehdyt karjalanpiirakat ovat niin hyviä! Muutaman kerran olen itsekkin tehnyt ja on maistunut perheen jäsenille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on niin paljon parempia kuin raakapakasteet. Ja hyvin ne upposi täälläkin :)

      Poista
  3. Niin profimaisen kauniita, kauniimpia kuin kaupan ja rakkaudella tehty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Minä kaulitsin ja tytär rypytti; meillä oli oikea leivontalinjasto! :)

      Poista