Evässalaatti - salaatti purkissa


Minulla on melkein aina töissä eväänä 1-2 smoothieta, rahka/viili ja hedelmiä. Välillä tykkään kyllä syödä muutakin. Olen tosi kyllästynyt työpaikkaruokalan salaattitarjontaan (ja hintaan). Laatu vaihtelee tosi paljon, samoin tarjolla olevien lisäkkeiden määrä. Jonakin päivänä voi proteiinilähteitä olla tosi montaa tarjolla, ja toisina päivinä on vain 1-2. Ja vielä sellaisia joista en tykkää, esimerkiksi silakkapihvejä. (Ei kiitos silakoita mun salaattiin...tai silliä?) Siispä teen mieluummin salaatin kotona ja nappaan sen mukaan.
Salaateissa on usein ongelmana vettyminen, eli kiinteät ja kosteat ainesosat (vaikkapa tomaatti) liiskaa kevyemmät (salaatinlehdet) mössöksi. Kätevä tapa (ei uusi) joka on tosi paljon Pinterestissäkin näkyvillä on Salad in A Jar, eli salaatti purkissa. Sen lisäksi, että se on kaunis, se myös toimii!
Lasipurkkiin ladotaan kerroksittain painavimmat alas ja kevyimmät ylös. Ihan alimmaiseksi laitetaan kastike, jos sellaista käyttää. Seuraavaa kerros on sellaiset ainekset, joiden haluat maustuvan (tai haluat niiden maustavan) kastikkeessa.
Pohjimmaisena minulla on kastike jossa on purisettua sitruuna, oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, hippasen hunajaa ja pieneksi pilkottiua punasipulia. Ja on siellä muutama aurinkokuivattu tomaattikin silputtuna. .Seuraavaksi latasin fetan ja oliivit, paloiteltuna. Puolitin kirsikkatomatteja, kuutioin kurkkua ja kesäkurpitsaa ja paprikaa ja pikkasen avokadoa ja ihan päällimmäiseksi beibipinaatin lehtiä.  Salaatinlehtiä voi käyttää reilusti, noin 1/3 tai 1/2 purkin tilavuudesta.

Töissä riittää kun purkin tyhjentää lautaselle, niin salaatti on juuri sellaista kun haluan.
Vinkki 1. os haluat proteiinia (kanaa, kalaa tms) mukaan, se kannattaa laitta purkissa aika ylös. (ettei se vety ikävästi)
Vinkki 2. Sipuli (jos sellaista käyttää) kannattaa laittaa kastikkeen päälle tai sekaan. Näin se marinoituu ja maku pehmenee.
Vinkki 3. Purkki kannattaa pakata täyteen, niin ainekset ei seilaa sekaisin kuljetuksen aikana
Siinäpä se! Helppo eväs valmiina huomiseksi. Ja tätähän voi muunnella mielensä ja jääkaapin sisällön mukaan, niin kuin aina salaattia voi. Mukavaa alkavaa viikkoa! Pysytään kaikki reippaina!

Kommentit

  1. Houkuttelevasti olet kuvannut ja "suomentanut" salaattipurkin idean. Olen katsellut myös pinstassa kuvia näistä ja ajatellut, että ovat "ihan kivoja". Nyt vasta mullekin aukesi, että löllösalaatti voi olla historiaa, kun kokoaa salaatin noin! Kiitos! Täytyykin heti kokeilla. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne näyttää kivalta ja toimii! Ja kun pakkaa ainekset oikein, niin salaattia voi tehdä muutamalle päivälle valmiiksi jääkaappiin.
      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  2. Olipa kätevä vinkki , en ollut vielä törmännyt! Hetimiten käyttöön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin näppärä keksintö! Siitä vaan salaatteja pakkaamaan!

      Poista
  3. Erittäin houkuttelevan näköinen, nam! Mulla on vähän sama vika: olen kurkkuani (heh heh) myöten täynnä duuniruokalan salaattivalikoimaa - mutta valitettavasti myös liian laiska ja aamuisin kiireinen edes harkitsemaan omia eväitä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on hyvä puoli se, että tän voi tehdä vaikka samalla kun tekee kotona ruokaa. Lataa vaan maistuvat ainekset purkkiin ja nappaa aamulla mukaan. Varioida voi makunsa mukaan.
      Ja tällä välttää "salaattibaarin"... :)

      Poista
  4. Ihana tuo purkkisalaatti. Mä kuljetan usein nykyään evääni lasipulloissa tai purkeissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vaan olekin! Lasipurkit on siitä hyviä, ettei niistä irtoa mitään ylimääräisiä aineita. Ja onhan ne nättejä!

      Poista
  5. Kaunis ja syötävän näköinen eväs! Ja ideana aivan loistava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vaan olekin hyvä idea. Kuka lie ameriikan mailla tämänkin keksinyt? :)

      Poista
  6. Juuei,silliä eikä silakkaa minunkaan salaattiin :D On kyllä kauniin näköinen purkkisalaatti,houkuttelee syömään.Hyvä idea kyllä.Vettynyt salaatti ei ole piristävintä lounasta.Ihania aineksia olet salaattiisi valinnut.Mielelläni söisin samanlaisen :) Mukavaa alkavaa viikkoa Annu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välilä ihmettelen keittiötätien mielikuvitusta salaattipöydän kokoamisessa? Mutta kait siinä mennään välillä "mitä kaapista löytyy"-mentaliteetilla.
      Salaatin rakenne pysyy oikein ladottaessa muutaman päivän priimana. Edellyttäen tietenkin että esimerkiksi salaatti on pesun jälkeen kuivattu(lingottu) kunnolla.
      Kivaa viikkoa myös sinulle!

      Poista
  7. Kiitostosipaljon hyvästä vinkistä! Pitääpä pistää korvan taakse :) Mukavaa viikkoa sulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, idea on apinoitu muualta :)
      Mukavaa viikkoa sinulle myös! :)

      Poista
  8. Hyvältä näyttää ja toimii varmasti. Itsekin syön paljon salaattia, mutta enää minun ei tarvitse onneksi sitä mihinkään kuljetella, vaan syön kotona. Silakkapihvit - herkkua, mutta ei kylläkään salaatissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimii, toimii. :)
      Oikeassa olet, silakkapihvit on hyviä, muttei salaatissa!
      Kivaa viikonjatkoa!

      Poista
  9. Ihana idea, mä en ole vielä muualla törmännyt moiseen. Varmasti otan käyttöön, purkkeja löytyy jo valmiiksi eri kokoisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäät! Pinterestissä löytyy tosi hienoja kuvia, ja googlaamalla myös hienoja reseptejä (Salad in a jar)
      Kivaa viikkoa!

      Poista
  10. Mä olen aina tehnyt salaatin töihin noin, mutta en kyllä tekis ikinä lasipurkkiin - se olisi taatusti sirpaleina ennen kuin sisältö ehtisi suuhun. Sitä paitsi se on painava ja mun työkassi painaa jo ilmankin kymmenisen kiloa. Ihan tuo toimii pakasterasiassakin. Enkä edes ikinä kaada sitä salaattia mihinkään lautaselle (meillä ei edes ole työpaikalla lautasia), vaan vähän sekoittelen haarukalla siinä rasiassa ja popsin pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai muovirasia käy yhtä hyvin. Ehkäpä lasi on enemmän esteettisistä syistä, mene ja tiedä. Ja kaikki keinot millä saa omaa kantokuormaa kevennettyä on hyviä! :)
      Salaatin kaadan lautaselle, kun purkki on niin täysi. Mutta voihan sen syödä kerroksittainkin, ihan mikä kenellekin sopii parhaiten!
      Kivaa viikkoa!

      Poista
  11. Nam, nam, nam ja superkauniita kuvia, oi että tuli heti nälkä.

    Ihanaa viikkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just söin sen, ja hyvää oli :)
      Ihanaa viikkoa sinulle myös <3

      Poista
  12. Nam - olipas herkullinen postaus juuri sopivasti näin lounasaikaan! =)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti