Tuottava elämä

No onpa hiukan hassunkuuloinen käännös. Tässä yhteydessä taitaa kyllä tuottavuus olla vähän erikoinen sana. Ydinajatuksena on, että kun käyttää oman ajan ja energian oikein, ja fokus on oikeassa ja merkityksellisessä asiassa, niin tuottavuus omassa elämässä on taattu.
kuva lainattu Flickr Creative Commons by Ferrell McCollough
Löysin kivan sivuston, A life of productivity.  Siinä vastavalmistunut nuori kanadalainen mies (Chris) päätti vuoden ajan tutkia miten omaa tuottavuuttaan voi parantaa. Hän mm. luki paljon, haastatteli eri alojen "tuottavuusguruja" ja katsoi erilaisia esityksiä TedTalksistaa. Chris myös teki kaikenlaisia ihmiskokeita itsellään. Esimerkiksi hän meditoi 35 tuntia 7 päivän aikana, käytti älypuhelinta vain tunnin ajan päivässä 3 kuukauden ajan, työskenteli  90 tuntisia työviikoja... Kokeet hän on dokumentoinut ja raportoinut asianmukaisesti sivustollaan. Kokemukset ja ajatukset on kirjattu analyyttisesti ja tarkasti, ja loppuun on kirjattu päätelmät ja oppimiset.
Kuva lainattu a Life of Productivity
Projekti koukutti nuoren miehen niin, että hän muutti tuottavan vuoden- projektin tuottavaksi elämäksi. Hänen tavoite on löytää merkitys työlle ja tekemiselle. Tai löytää merkityksellinen työ.
Kategoriat joista hän kirjoittaa on mm motivaatiotekijät, oikean fokuksen löytäminen, terveys ja fiksu ajan käyttö.

Ystävällisyys, kiitollisuus, toisten huomioiminen toistuu usein Chrisin jutuissa. Ja sitten kaikkien tuntemat perustylsät totuudet: nuku riittäästi, syö terveellisesti ja liiku!
kuva lainattu Flickr Creative Commons by Pixel Passion
Suosittelen lämpimästi lukemaan hänen kirjoituksiaan. Fiksu nuori mies, joka osaa kirjoittaa sujuvasti, ja tehdä napakasti päätelmiä. Mutta jos et jaksa lukea kaikkea, niin lue edes hänen 100 lyhyttä vinkkiä. 
Tee merkityksellisiä asioita elämässä! Be more Awesome!

Kommentit

 1. Voi vitsi nuo kuvat tukee niin oivallisesti kaikkea mitä kirjoitat. Halaus täältä Annu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kuvista joissa on ilmapalloja ja/tai onnenhyppyjä <3 Kiitos ihana Tiia!

   Poista
 2. Todella kiinnostuin! Mielenkiinto heräsi heti :) Ainakin aluksi käyn lykemassa hänen 100 vinkkiä :) Kiitos vinkistäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, hyvä! Tykkään itse kovasti tämäntyyppisistä jutuista. Vähän sellaisia self help- tyyppisiä, mutta oikein kivoja! :)

   Poista
 3. Kävin lukemassa nuo sata kohtaa ja tärkeitä asioita oli. Kaikkea en ymmärtänyt...huono englanti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistäpä riittää että osankin ymmärtää :)

   Poista

Lähetä kommentti