Työminä - inspistä

Tallennan aika paljon "fiksuja sanomisia" tai kolahtavia oivalluksia. Kerääminen on helpompaa, kuin omaehtoinen motivaatiolauseiden synnyttäminen.  Kivoja sanomisia ja oivalluksia on netti pullollaan, ja kännykällä voi napata kuvan hyvästä lauseesta kun sellaisen näkee kirjassa, lehdessä, mainoksessa.
Joulukuussa tein henkilökohtaista aarrekarttaa. Siihen keräsin (ja kerään) asioita, joita haluan saavuttaa / tehdä / kokea tulevaisuudessa. Siihen pistän kaikkea itselleni tärkeää, pieniä ja isoja asioita. Siis onnistumisia ja kivoja elämyksiä.
Samalla lipsahdin tekemään inspiraatiotaulua... tai miksihän sitä nyt sanoisi?!?
Inspiraatiotauluun keräsin juttuja, jotka tietyllä tavalla motivoi minua. Tai määrittää minua ja minun toiminta. Ne voi nähdä myös tavoitteina siitä, minkälaiseksi haluan kasvaa ja kehittyä. Siis jossakin määrin omaa nykyistä ja tulevaa työminää.
Monesti kysytään vaikkapa työhaastattelussa minkälainen olet? Mikä määrittää sinua? Kerro kolme asiaa itsestäsi - tyyppisiä kysymyksiä. Ja useimmat vastaa sitten jotain tyyliin luotettava, vastuuntuntoinen, energinen, yritteliäs, aikaansaava... Sellaisia yksittäisiä sanoja, jotka välttämättä ei paljoa kerro persoonasta. Inspiraatiotaulu / tai lausekokoelma kertoisi varmaankin enemmän. Mitä luulette?
Se kertoo arvoista ja asioista, joiden eteen on valmis kovastikin ponnistelemaan. Ja ehkäpä kertoo myös siitä, miksi luopuu / on luopunut tietyistä asioista. Ja ihan varmasti kertoo siitäkin, mikä motivoi ja saa sydämen sykkeen kiihtymään työpaikalla. Niin hyvässä kuin pahassa. Työelämä on monivivahteista, antoisaa ja monipuolista ihan niin kuin sen tekijätkin.
Olen käyttänyt Canva.com sivuja apuna taulun ja lauseiden tekemisessä. Siellä on kivoja ilmaisia välineitä visuaalisuutta parantamaan.Leikkasin ja liimasin eri taustoja, omia kuvia, lauseita yhteen. Taulusta tuli iso (heh!) joten tähän tekstiin otin vain osan käyttämistäni irrallisista elementeistä.
Tämä lyhyt ja ytimekäs motivaatio/inspiraatiotaulu löytyi layerform.com sivuilta. Valmiina. Allekirjoitan kaiken!
Voisihan näihin suhtautua skeptisestikin. Ilkeillä, naljailla, ja olla ivallinen. Mutta minä tykkään, ja nämä buustaa minua. Positiiviset itsestäänselvyydet on hyvä välillä nostaa esille. Ettei ne unohdu siinä päivittäisessä tekemisessä. Mitenkäs te? Onko tällaiset turhia vai saatteko näistä positiivisia kiksejä?
Mukavaa sunnuntain jatkoa!

Kommentit

 1. Minusta noista on kiva lukea, antavat positiivisen sysäyksen myös niihin aamuihin kun ei välttämättä ole sitä virtaa suurta määrää, saati muille jakaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan :) Silloin kun oma buusti on lopussa tai kadoksissa, niin hyvät tsemppimietelmät ja motivaatiolauseet saavat taas rattaat pyörimään!

   Poista
 2. Hienoja iskulauseita olet löytänyt. Ja uskon näihin, näitä lukiessa syntyy oivallus ja sitä kautta kenties hiljalleen muutos. Ostin jo teininä opuksen joka täynnä näitä ja miten kaatunutta maitoa ei kannata itkeä. Ja luin sitä todella usein nuorena ja sain kirjasta aina levollisen olon ja apua. Mitäs luulet oliskohan minunkin aika kaivaa tuo vanha kirja esille ja hieman lukaista. ;)

  Ihana sinä ja jatka samaan tapaat, ne jotka näistä naljailee eivät ole vielä niin pitkälle edenneet matkallaan ja kenties eivät koskaan etenekään. Hyvyys ja ilo kertautuvat ja luovat posiivista energiaa, eikä kukaan edes tiedä kuinka pitkälle sen hieno voima kantaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun äidillä oli suuren kirjakerhon kirja, jossa oli just lainauksia eri kirjoista, kai ne oli aforismeja tai mietelmiä? Sitä kirjaa luin tosi paljon. Ne oli jaoteltu aihealueittain. Osan ymmärsin, osaa taas en...muttei silloin ollut vielä elemänkokemusta johon peilata niitä.

   Ihanasti sanottu: "hyvyys ja ilo kertautuvat ja luovat positiivista energiaa"! Se on niin totta. Ja hyvyyttä ja positiivisuutta tarvitaan tässä maailmassa :)

   Poista
 3. Mä oon samanlainen, eräilen asuvia sanontoja. Reipasta tulevaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Luulen että tätä tekee aika moni!
   Iloa tulevaan viikkoon!

   Poista
 4. Minulla on kanssa tappana kerätä näitä ja varsinkin Pinterestistä.
  Olen itsekin tehnyt muutaman postauksen itselleni tärkeiden motivaatiolauseiden pohjalta.

  Sanoissa asuu viisaus ja olen huomannut, että riippuu mielentilasta mitkä kolahtavat milloinkin
  ja sitä on myös mielenkiintoista seurata omassa elämässään.

  kivaa uutta työviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinterestissä minulla on paljon näitä, ja itseasiassa mun aarrekarttakin on siellä. Ne kumpikaan vaan ei ole julkisia, kun ne on niin henkilökohtaisia.
   Ja ihan totta, joinakin päivinä kolahta ihan eri asiat kun taas sitten toisina.
   Iloa tulevaan viikkoon myös Sinulle!

   Poista
 5. Keräilen myös näitä ja kuten Tuulannelilta, myös minulla on näille oma kansio Pinterestissä. Josku olen niitä blogiinkin muutaman postannut ja henkilökohtaisella FB tillä myös.
  Tuo aarrekartan tekeminen kuulostaa kivalta idealta, täytyykin kokeilla sitä.

  Suloista sunnuntai-iltaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinterestin ihmeellinen maailma onkin oikea aarrearkku, josta saa kerättyä näitä! Ja sinne on tosi kätevä tallettaa ne :)
   Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!

   Poista

Lähetä kommentti