Hirmuinen draivi ja älytön flow

Taidan olla pikkasen "tuulella käyvä" tyyppi. Välillä kynnän merenmutia myöten, enkä näe valoa enkä löydä tekemisen iloa vaikka miten tsemppaisin itseäni. Pelkkiä vastoinkäymisiä ja elämän realiteetteja puskee päälle joka tuutista... Ja toisinaan taas on niin kova vauhti ja puhti, että heikompaakin (siis minua) hirvittää...

Nyt on taas sellainen hirmuinen draivi ja tekemisen meininki että oksat pois. Oivalsin viime viikolla töissä niin hienon jutun ettei ole tottakaan. Kai se on sitä motivoitumista?
Flickr Creative Commons by Zach Dichner
Koko viikonlopun suunnittelin "juttuja" ja lenkkeillessä aivot käy koko ajan ylikierroksia. Tiedättekö tunteen? Sen, kun on niin innostunut, ettei pysy nahoissaan? Että unohtaa syödä, ja haluaa vain suunnitella ja heti toteuttaa? Että sana mahdoton ei kuulu sanavarastoon ja aikataulut ja resurssipulat on vain pikkujuttuja, jotka pitäää ratkaista?
Flickr Creative Commons by Danlele Obertl
Onko se sitä, että jonkinlainen sisäinen palo syttyy? Luovuus kukoistaa ja ajatukset lentää? Nyt on taas olo, että mikään ei pysäytä. Melkein pelottaa tämä vauhti ja visiot. Ja vielä kun tämän kaiken energian saisi nätisti paketoitua ja laitettua formaattiin. Ettei innostus mene yli tekemisestä, niin että fiiliksestä tuleekin tärkeämpi kuin asiasta, ja realitetit unohtuu ja sitä itse vaan heiluttelee käsiä laajoissa kaarissa ilman kunnon skriptiä ja dataan pohjautuvaa sanomaa...

Innostutteko uusista asioista ja ideoinnista? Uskallatteko? Vai pelkäättekö, että joku ampuu asian alas, niinettä  jo valmiiksi etukäteen itse tyrmää ajatuksen...kun ei siitä asiasta kuitenkaan mitään tule? Napsahtaako heti Janten laki-tyyppinen ajattelu voimaan? Saako töissä innostua? Vai onko viileä asenne parempi? 

Kommentit

 1. Saa ja pitää innostua! Flow'ssa syntyy asioita, jotka normiarjessa tuntuvat mahdottomilta. Luodaan uutta pelottomasti. Harmillista, että tämän päivän työelämä tuntuu jättävän kovin vähän tilaa sille. Ihanaa draivikevättä sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta. Se flow pysyy sen tasaisen puurtamisen takana...ja voi pojat kun sen saa esille! Sitten ajatus lentää :)
   Kiitos vaan, yirtetään draivailla ;)

   Poista
 2. Mä tiedän yhden tyypin, joka käyttäytyy just noin... välillä menee niin kovalla energialla ja välistä sitten taas rämpii pohjamutia myöden... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) meitä taitaa olla muutama vuoristorataeläjä... työelämässä ne (me) saatetaan ehkä olla joskus vähän rasittavia :)

   Poista
 3. Tottakai pitää innostua ja anna FLOW viedä mennessään!!!!
  Nauti tunteesta ja anna luovuuden viedä mennessään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin, nautin! Flow on vaan niin hurja nyt, että melkein pelolla jo odottaa sitä romahdusta ;)

   Poista
 4. Minun työssäni on ihan toivottavaa, että innostun. Olen titteliltäni suunnittelija :). Parasta työssäni onkin se, että saaan ideoida ja olla luova, innostua ja innostaa. On mahtava tunne, kun nauttii työstään ja saa aikaiseksi. Eihän työ toki voi olla pelkkää flowta eikä pidäkään. Välillä on hyvä pitää jalat maassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti kaikessa työssä pitäisi innostua ja olla luova... mutta se innostuminen on joskus siinä puurtamisen keskellä niin kovin vaikeaa. Se on kyllä ihan lyömätön olo, kun sen innostuksen ja energian kautta saa jotain hienoa aikaiseksi :)
   Jalat maassa, ja pää pilvissä - saattaisi olla oikea tapa tehdä hommia ;)

   Poista
 5. Tunnistin itseni, hyvin vahvasti. Välillä on vaikeaa, välillä on virtaa vaikka muille jakaa. Kaikkein hienointa on, kun tajuaa oppineensa monta uutta asiaa epämukavuusalueeltansa ja se ei itseasiassa enää olekaan epämukavuusalue ainakaan kokonaan. Itsensä haastaminen tuo mulle energiaa ja tälläkin hetkellä suunnitellaan niitä kuuluisia "juttuja" ja suunnitelma Q2-Q4 alkaa olemaan hanskassa ja siellä on vaikka mitä superia tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös se joku sanontakin ole "vaikeuksien kautta voittoon" ;) Mutta totta puhuakseni, välillä ne mudassa rämpimisjaksot voisi olla lyhyempiä!
   Mä olen tällä hetkellä niin täpinöissäni yhdestä "jutusta" töissä, ettei ole tosikaan... Nyt vaan odotetaan sitten että taivas putoaa niskaan ;)

   Poista

Lähetä kommentti