Kohti seuraavaa vuosikymmentä...

E-eeii, ei vielä! Eipä tässä vielä hätää ole, mutta olen ajatellut että sitä pitää juhlistaa jotenkin erityisesti. Ai mitä? No sitä, että täytän 50 vuotta reilun kahden vuoden päästä! Ja sitä pitääkin sitten suunnitella hartaasti ja siihen pitää säästää piiiiitkä penni...vähän niin kuin nuoret säästävät häihin, eikö vaan?
Kuva Flickr Creative Commons by Henrik Winther Andersen
Miehen kanssa ollaan ajateltu jonkinlaista kerran elämässä-tyypppistä matkaa.  Ollaan palloteltu eri vaihtoehtoja edestakaisin. Sellaisia, jossa koko perhe olisi mukana, jossakin kivassa ja jännittävässä paikassa. Ja sitten sellaisia matkavaihtoehtoja, että lähdetään ihan vaan kahdestaan.
Flickr Creative Commons by Pedro Szelkey
Tällä hetkellä ajatuksena on Australia - Uusia Seelanti-reissu kahdestaan,  ja matkan pituus noin kaksi-kolme kuukautta. Kunnon suuunnitelma ja reipas mieli tekisi matkasta unohtumattoman. Kävisi niissä paikoissa minne mieli tekee, ja pysähtyisi silloin kun fiilis on sopiva. Söisi hyvää ruokaa ja ihmettelisi maailmaa. Jokatapauksessa, matka olisi varmasti kiva, koska siellä puolella maailmaa luonto poikkeaa meidän omasta.
Kuva Flickr Creative Commons by G Morel
Voisi olla aika hauska leikkiä hippiä ja huoletonta matkailijaa pidemmän ajan. En ole ollut kumpaakaan ikinä ;)
Flickr Creative Commons by Nick Lucey
Tai sitten lähdettäisiinkin koko perhe yhdessä jonnekin? Silloin varmaankin 2 viikkoa olisi sopiva matkan pituus.  TAI sitten voisi tehdä kummatkin matkat. TAI jotain muuta...
Flickr Creative Commons by Mark Wassell
Onneksi suunnitteluaikaa on kuitenkin vielä aika paljon, joten tässä voi keksiä vaikka ja mitä! Ja ehtii kyllä suunnitelmatkin vaihtua monenmonta kertaa.  Mutta jotain hauskaa, kivaa ja jännää se saisi kyllä olla!

Life doesn't end, or begin, at 50. 
It just continues brilliantly with more self-knowledge and a devil-may-care attitude.
-Philippa Carrr-  
Lainaus napattu täältä , blogista Thats Not My Age

Kommentit

 1. Mä odotin 5 vuotta sitä, että kun mä kohta täytän 50-vuotta... Kuulostaa tosi kivoilta noi suunnitelmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en mä varsinaisesti kyllä ole innolla odottanut näitä synttäreitä---mutta kun ne kerta kuitenkin tulee, niin parempi tehdä siitä kiva asia, kuin tylsä tai ahdistava! Eli oikeasti sittenkin kiva! :D

   Poista
 2. Upeita suunnitelmia - pitäisiköhän sitä itsekin alkaa pohtimaan, miten sen oman juhlapäiväni about 2 vuoden päästä vietän - minulla se kymmenluku tosin on silloin yksi enemmän kuin sinulla;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitella voi aina, ja kun on hyvä syy, niin voi suunnitella hyvin, eikös? ;)
   En ole mikään juhlijatyyppi, mutta aina kun löytyy hyvä syy matkustaa, niin se kannattaa käyttää hyväksi! :)

   Poista
 3. Vau - onpa makeita suunnitelmia. Minun täyttäessä 50v(kaksi vuotta sitten) vietimme ihania päiviä Fiskarsissa ja Billnäsissä - siellä lehtipuualueella on niin rehevää ja kaunista, että ei kunnolla edes muistettu ,että ollaa suomessa..:) Juhlinut en sen koommin. Monet ystäväväni ovat pitäneet mammuttijuhlia, toiset karanneet lappiin- toiset ulkomaille :)) Tärkeintä tässä onkin, että ne ovat kullekin omansa näköiset juhlat...kukin tavallaan. Haaveilu ... se se vasta kivaa onkin :) ja jos vielä saa ne toteen..tai vaikkei saakaan - kunhan on haaveillut. Onnea haaveille ja onnea suunnitelmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, jokainen tekee tavallaan! Jotkut tykkää juhlistaa ystävien ja perheen kanssa isosti ja toisille sopii pienet juhlat. Jotkut tykkää ylläreistä, toiset sitten ei ollenkaan. Joku nauttii eniten vaikkapa mökille järjestetyistä häppeningeistä ja sitten taas joku (niin kuin minä) haluaa matkustaa ja tehdä jotain erilaista!
   Haaveet ja suunnitelmat on kivoja, niillä saa arkeen vähän kultareunusta! :)

   Poista
 4. Samaa pohdin minäkin tuossa pari kuukautta sitten, kahdestaan kauas vai perhe mukaan ja lähemmäs. Pohdiskelun jälkeen päädyttiin perheen kokoamiseen aurinkoon :) Parhaat juhlat ikinä, ei pönötystä, ei stressiä ja kaikki rakkaimmat käden ulottuvilla kerralla. Mukavaa suunnittelua - patsy -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tiukka paikka tehdä lopullinen päätös. :) Tai noh, kivaa se on joka tapauksessa. Sen teidän, etten halua mitään virallistyyppistä juhlaa...hui kauhistus. Ei sopisi minulle ollenkaan!
   Jatkan tätä iloista suunnittelua :)

   Poista
 5. Ihania suunnitelmia!
  Me pohdimme miehen kanssa lähestyvän 10-vuotishääpäivän juhlistamista matkalla. Meillä lapset ovat sen verran pieniä kuitenkin vielä, että kaksikin viikkoa erossa on jo pitkä aika. Viikoksi voisi mennä ihan kahdestaan, mutta viikko sitten taas on niin lyhyt aika, että minnekään kauemmas ei viitsi lähteä. Todennäköisesti sitten lähdetäänkin koko perheen voimin ja kahdeksi viikoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos :) Ja onnea tulevan hääpäivän johdosta!
   Pienten lasten kanssa matkustaminen onkin sitten erilaista, ja eri tavalla mukavaa! Toivottavasti löydätte kivan paikan jossa sekä lapset että aikuiset viihtyy :)

   Poista
 6. Heii mulla on kans 50:t reilun kahden vuoden kuluttua! Mieheni täyttää tänä vuonna ja me lähdetään ensi viikolla ikäänkuin hänen synttäri matkalle:) Mennään Kuubaan kun Karibian risteily peruttiin liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi:(
  Ehkä teemme toisenkin matkan saman teeman ympäriltä sillä siipan synttärit ovat loppukesästä virallisesti.
  Itse olen aloittanut omien juhlien suunnittelun, paikan olen valinnut ja alustavat tarjoilut myös. Paikka on suosittu joten varaus tulee tehdä jopa 1.5 vuottan aiemmin. Täällä on aika vähissä paikat jotka ovat kaupungissa, kauempana on kyllä upeita paikkoja ,mutta liian kaukana ovat. Juhlien teema on rento ja ei mitkään pönötys kemut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aikas hyvää vuosikertaa siis! ;)
   Harmillista kun teidän suunnittelelma matka peruuntui, mutta kyllä Kuuba varmasti kiva on, eikös?
   Oi, miten aikaisin pitää varata paikka?!? Mutta ymmärrän kyllä. Parhaat paikat menee aina ekana! Mä en taida mitään "juhlia" pitää...kun en ole juhlatyyppi ollenkaan. Tai noh, ehkä mökillä, ja perheen kesken Brita-kakkua syöden ;)
   Matkalle kyllä tahdon sitten juhlienkin edestä!

   Poista
 7. Kuulostaa niin kivalta :).
  Mulla vaan meinaa tulla kiire, kun on kahden vuoden sijasta kaksi viikkoa aikaa ja vasta hiljaittain aloin miettimään, että olisko sitä sitten kumminkin pitänyt juhlistaa jotenkin erityisesti, eikä vaan sivuuttaa hissunkissun :). (En innostu juhlista, mutta matkasta, johon saisi koko perheen kerättyä mukaan, sitäkin enemmän).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin ;)
   No joo, kaksi viikkoa saattaa tehdä tiukkaa...mutta kyllä siinä ajassa jotain saa aikaan, jos haluaa.
   Jos pitää valita matka vai juhlat, niin matka menee aina etusijalle, ainakin minulla!
   Ja matka koko perheen kanssa kuulostaa ihan parhaalta ja loistavalta! :D

   Poista
 8. Mulla tulee 40 täyteen loppuvuonna, mutta vielä ei ole toiveitakaan päästä mihinkään kovin kauas... Suosittelen Australiaa! Mieheni taas on päättänyt sitten joskus lähteä 50-synttäreitä juhlimaan Curacaolle! Mutta tämä siis noin 8 vuoden kuluttua =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, neljäkymmentä! Sen jälkeen aika kuluukin nopeinta vauhtia ever! Mä en juhlinut nelikymppisiä ollenkaan. En yhtään. Podin vaan hirveää ikäkriisiä?!?
   Australia-NZ kiehtoo kohteena valtavasti. Ehkäpä eniten! Ja nimenomaan niin, että siellä sitten ollaan pitkään.
   Siinä onkin kiva matka, mitä odottaa kahdeksan vuotta ;)

   Poista
 9. Ei mietitä sitä päivää vielä. <3 Vaikka sieltä se tulee takuuvarmasti. Ihania kuvia. Australiaan olisi himo päästä. <3

  Aurinkoista helmikuuta Annu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jepjep! eipä sitä tarvitsekaan miettiä vielä, pikkasen suunnitella vaan! :)
   Iloista helmikuuta sinullekin Tiia <3

   Poista
 10. Hui, tajusin just että niin mäkin täytän 50 v. samana vuonna kun sinä, mutta loppuvuodesta. Mutta en ole ajatellut että siihen on vaan reilut kaksi vuotta..Tai vajaat 3 vuotta:) no me pidämme mieheni kanssa kesällä 2016 meidän huvilalla 100 v. Juhlat kun minä olen 48 ja mies 52. Miestä juhlimme Lontoon Ritz hotellissa vuosi sitten. Sen vuoden jouluna sit perheen kanssa Floridaan risteilylle. Näin olemme suunnitelleet:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät on teidän suunnitelmat! Ja hyvät on syntymävuodet teillä kummallakin ;)
   Olen miettinyt että onko synttäreihin vajaat 3 vuotta vai reilut 2 vuotta... kuulostaa niin eri suuruiselta luvut, heh ;)
   Pääasia on, että viettää synttärit niin kuin on luontevinta itselleen. Silloin homma onnistuu parhaiten :D

   Poista
 11. Ihania suunnitelmia teillä!
  Kahdenkeskiset lomat on ihan parhaita <3
  Meillä isännällä tulee ensi tammikuussa 4-vuosikymmentä täyteen. Matkasuunnittelu jo täydessä käynnissä :)
  Matkan suunnitteleminen on muuten vähintää yhtä jännää ku itse matka :D
  Meillä suunnitteilla 3 viikon reppureissu Etelä-Thaimaassa. Tosin aateltiin pääasiassa kierrellä ihan turistikohteissa, joten ehkä ei ihan "aito" reppureissu.
  Mukaan lähdössä 9- ja 14-vuotiaat jälkikasvut, joten pakko vähän fuskata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsääntöisesti lomat on aina kivoja! :)
   Suunnittelu on yhtä kivaa kuin matkustaminen. Siinä on vielä se odotuksen ja jännityksen momentti mukana :) Tosi kiva kun otatte lapset mukaan! Ei se ole fuskua. Sitä mennään niissää puitteissa mitkä kulloinkin on mahdollisia :)
   Meidän yksi tuttavaperhe lähti perheen kanssa vuodeksi maailmanympärysmatkalle. Vanhemmat otti virkavapaata ja he möivät omaisuutensa pois ja lähtivät. Rohkea ja siisti veto! :)

   Poista

Lähetä kommentti