Mun iskelmälista

En yleensä kuuntele suomalaista musiikkia. Ja tietyt artistit saa minut sammuttamaan radion. Ja aika harva artisti on sellainen, että jaksaisin kuunnella esimerkiksi levyllistä. Silti, hyvin monella kotimaisella laulajalla on mielestäni aidosti hyviä onnistuneita biisejä.
Flickr Creative Commons by Roadsidepictures
Kun kuuntelen radiota, niin harvoin sieltä kuuluu suomimusiikkia. Siispä, moni tosi suosittu biisi ei ole minulle puhkisoitettu. Ja aika paljon on sellaisiakin joita en ole ikinä kuullutkaan. (esimerkiksi Arttu Wiskarin Sirpan kuulin vasta muutama viikko sitten eka kerran?!? heh...Tai miten pitkään meni ennen kuin edes tajusin että Stig on oikeasti artisti?) No kuitenkin... Tässä on 4+2 biisiä, suomalaista, joista tykkään tosi paljon. Näissä on jotain kivaa. Ehkäpä se on se haikea ja melankolinen pohja, jolle nämä on rakennettu? Mene ja tiedä...

Siltsu on Suomen paras esiintyjä. Hänellä lavasäteily ja karisma on ihan huikea. Mun mielestä hänen lahjakkuutensa menee vähän hukkaan. Suomi on ihan liian pieni hänen säteilylleen. (Olen nähnyt pari kertaa livenä, en omista yhtään levyä. Ja Vain Elämää-ohjelmassa hän oli ihan huippu)
 Jari Sillanpää: Sinä ansaitset kultaa
 No joo, Samuli Edelmannista olen tykännyt aina. Mulla on mm häneltä Virsiä-cd. Kiva pehmeä, hiukan käheä ääni ja mukavaa musiikkia. (Mutta Vain Elämää vedoista en tykännyt ollenkaan.)
Samuli Edelmann: Tähtipölyä
Jannan ääni on kiva, sellainen nenä-ääni. Muutama hänen esitys on tosi kiva.

Jonne Aaron on hyvä. Hänen äänessä on kivaa rosoisuutta ja herkkyyttä, ja tykkään esimerkiksi kun hän laulaa Cheekin kanssa Anna mä meen. Silloin kun se julkaistiin kuuntelin sitä aika paljon.
No mitä nämä kertoo minusta? Ei varmaankaan mitään. Tykkään samoista mistä aika moni muuukin. Kai näissä neljässä se suomalainen sielunmaisema tulee läpi ja vahvasti?
Ja sitten ne kaksi (bonusta) siihen neljän päälle... Ei kai nämäkään kerro sen kummemmin mitään minusta? Paitsi että tykkään musiikista.... Apulanta+Toni Wirtanen iskee kuin tuhat volttia. Ei voi mitään... Kylmät väreet ja volyymi täysille!
Toni Wirtanen: Sata kesää, tuhat yötä

Mutta EI kai tämä ole iskelmää?!? Mikä on iskelmää? Onko kaikki suomalainen iskelmää, vai miten tämä nyt menee? Wikipedian mukaan "iskelmämusiikkiin kuuluu olennaisena osana paritanssi". Eli silloin en tykkää ollenkaan... erittäin helppo valinta tällä kriteerillä! :)
Tykkään kivasta ja hyvästä musiikista. Kuului se sitten mihin genreen tai kategoriaan tahansa. Ja joskus saatan (jopa) tykätä vaikkapa iskelmästäkin? 
Mukavaa sunnuntaita!

Kommentit

 1. Vaikka rokki- ja hevilady olenkin, tykkään kyllä iskelmästäkin - aina silloin tällöiin;)
  Tuolta sinun listaltasi jättäisin pois vain Jannan - en vaan ole lämmennyt!
  Ja Samulilta minullakin on vain virsiä;)
  Mutta Apulanta kolahtaa - ja Toni Virtanen - molemmat vedot tuossa ovat upeita!
  Suomessa iskelmän ja popmusiikin rajaa on tosi vaikea vetää - ja siksipä en sitä teekään - hyvä musiikki on hyvää - oli se missä genressä tahansa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, silloin tällöin ja joskus on hyvä määritelmä!
   En tykännyt Jannasta alussa yhtään, mutta pari biisiä on tosi kivoja :) Ja hänen ääni on niin jännä...
   Apulanta/Toni Wirtanen on vaan loistava :)
   Mua vaan ahdistaa sana iskelmä, kun heti tulee mieleen lapsuuden kamalat finnhitsit ;)
   Kivaa sunnuntaita!

   Poista
 2. Kiva päivitys :) Musiikki on yksi miun elämän kattavimmista asioista. Siitä saa sanoinkuvaamatonta voimaa. Radio on päällä niin autossa kuin kotonakin. Tykään Radio Suomi Popista, vaikkakin siellä soitetaan aikas usein niitä samoja kappaleita mutta se ei haittaa. Ja kyllä se on tuo Wirtanen miunkin lemppari ja Happoradio, Neljä Ruusua, Haloo! Helsinki, Vartiainen, PMMP, jnejnejne. Ja "pian" alkaa kesäfestarit...aijjai :) Mukavaa tulevaa viikkoa siulle :)
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musiikilla on mahtava voima :)
   Mä kuuntelen radiota vaihtelevasti. Välillä se on päällä koko ajan, ja välillä pitkiä aikoja kokonaan kiinni. Riippuu vähän miä on työnalla. Kun siivoan, silloin pitää olla powermusiikkia... Rammstein, Kent tms
   Happoradiosta tykkään kyllä, ja Neljästä Ruususta. :)
   Kesäfestarit on siitä kivoja, kun siellä itselle ei-niin-mieluinenkin bändi voi yllättää positiivisella kokemuksella :D
   Kivaa alkavaa viikkoa sinulle myös!

   Poista
 3. Tuo Sillanpään uusi kappale on aivan upea ja Samuli on aina yhtä ihana...Siis tuo radio on aivan huippu´hieno!

  VastaaPoista
 4. On on! Mä yritin kuunnella niitä muita biisejä Siltsun uudelta levyltä, mutten oikein innostunut. Siispä olen tänään kuunnellut tuon saman biisin 4 kertaa :D
  JA Samuli on ihana <3
  Radio on huippuhieno! kenen lie mahtaa olla?!?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti