Täyttä elämää

Sitä äkkiä hukkaa tunteja, päiviä, viikkoja ja kuukausiakin kaikkeen turhaan. Sitä helposti tavoittelee jotain vähän isompaa, parempaa ja hienompaa. Tai deadline saa elämää suuremman mittakaavan. Tai markkinointikampanja, lanseeraustilaisuus tai messut ja kongressit kasvaa omassa mielessä megalomaanisiin mittoihin.
Sitä saattaa sitten unohtaa kokonaan sen elämän. Siis sen jokapäiväisen, ainutkertaisen, joita jokaisella on vain yksi. Harmillista olisi tuhlata se ikäviin, merkityksettömiin asoihin. Sellaisiin, ettei niillä enää ole merkitystä vuosien, tai vuosikymmenten päästä.

Pitää elää tässä ja nyt. Vanhojen asioiden vatuloiminen ja niissä vellominen ei auta ketään. Eilinen meni jo. Ei ole muuta kuin tämä, tässä ja nyt. Toki kokemuksista pitää ottaa oppia, muttei kannata liikaa harmitella tai haikailla. Ehkäpä eniten itseäni harmittaa, etten nuorempana osannut laittaa asioita tärkeysjärjestykseen aikaperspektiivistä katsoen. Pienet merkityksettömät jutut sai ihan liian ison roolin. Muttei sitä kannata harmitella. Kunhan ottaa opiksi. Eikä tämä tarkoita sitä etteikö tulevaisuutta pitäisi suunnitella! Tottakai pitää!
Pitää laittaa hyvä kiertämään, eli olla kiltti vaikkei se välttämättä aina kivalta tuntuisikaan. Kilteyttä on myös se, että on rehellinen. Eli sanoo nätisti, jos on eri mieltä, tai jos ei halua tehdä jotain. Ystävällisyys ei tarkoita sitä, että aina antaa periksi. Se tarkoittaa reiluutta, rohkeutta ja tuen antamista. Oikeanlaista auttamista, myötäelämistä ja hyväntahtoisuutta.

Tee sitä, mistä tykkäät. Eli älä tuhlaa aikaa, resursseja ja tekemisiä ikäviin ja turhiin asioihin. Älä käytä aikaa ikäviin ihmisiin. Jos ympärilläsi on ihmisiä, jotka imee kaikki mehut sinusta, niin kannattaako tuhlata heihin aikaa? Ja näytä että tykkäät! Näytä kiinnostus, hyvä mieli ja tuntemasi mielenkiinto. Innostus tarttuu ja luo hyvää oloa ja mieltä muillekin. Käännä myös joskus tämä toisinpäin, eli tykkää siitä mitä teet! Saatat yllättyä!
Ole rohkea, älä pelkää! Tartu uusiin haasteisiin ja tee uusia asioita. Opettele ja  kokeile uusia juttuja. Älä jämähdä tuttuun ja turvalliseen, koska maailma on täynnä uusia juttuja. Enkä tarkoita base-hyppyjä, pallokalan syömistä tai maailmanympärysmatkoja. Uutena juttuna voi olla vaikka eri genreen kuuluvan kirjan lukeminen, tai lenkkipolun kiertäminen toisinpäin, eri kaupungiosassa tai viereisessä kunnassa käyminen, sienessä käyminen, naapurin kylään pyytäminen tms. Viime vuonna pistin muutaman uuden asian kokeilun, ja hyvin se meni. Ja olen ajatellut jatkaa samalla linjalla. Uudet asiat piristää elämää ja mieltä!
Hallitse mielialaasi, älä hermostu turhista asioista. Tässäkin pätee aikasääntö, eli onko tällä väliä vuoden, viiden vuoden tai kymmenen vuoden päästä? Ei se ole niin nöpönnuukaa. Vähemmälläkin selviää! Ei kannata provosoitua turhista, mutta oikeisiin asioihin kannattaa kuitenkin ottaa tarpeeen vaatiessa kantaa. Älä kuitenkaan patoa tunteita sisääsi, se ei taida olla kovin terveellistä.
Olen aiemminkin kirjoittanut tämän tyyppisistä asioista mm täällä. Nämä on asioita, joista yritän muistutella itseäni aika ajoin.  Sysäyksen tämän postauksen tekoon tuli The Simply Luxurious Life-blogista tästä kirjoituksesta. Kivaa torstaita!
Kuvat on meidän maaseutumatkailu-luomutilan-etsimisajelulta :)

Kommentit

 1. Ihana postaus <3 Pistin tästä mieleen monta hyvää juttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva jos tykkäsit. Nämä on asioita, jotka joskus arjessa vähän unohtuu ellei itseään muistuttele niistä. Mukavaa viikonloppua! <3

   Poista
 2. Kiitos taas ihanasta postauksesta! Tästä sun blogista saa niin energiaa. Tässä postauksessa mainitut asiat vain on helpommin sanottu kuin tehty. Edes muutama niistä jo vaatii paljon itsetutkiskelua ja ajatustyötä.
  Pakko kysyä, kun olen vielä niin uusi lukija blogissasi: mitä takoittaa että "viime vuonna pistit muutaman uuden asian kokeiluun?"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kilteistä sanoista :)
   No eihän nämä ole helppoja! Minun pitää ainakin muistutella itseäni koko ajan näistä asioista. Eipä ole selkäytimessä, ei!
   Vuodelle 2014 lupasin itselleni uusia asioita koettavaksi. ne löytyy tästä postauksesta: http://annunelamauusiksi.blogspot.fi/2014/01/uusia-ja-ihania-asioita-vuodelle-2014.html
   Ja melkein kaikki toteutinkin! "Hyvän tekeinen" lipsahti tämän vuoden puolelle, muttei sekään haittaa. Pääasia että tekee ja kokee!
   Mukavaa viikonloppua! :)

   Poista
 3. Kiitos todella kivasta postauksesta // et tiedä kuinka tämä tuli hyvään aikaan!!! meinasin antaa yhden jutun kanssa periksi! Nyt on uusi draivi päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulanneli <3 No hyvä jos tästä tuli buustia :)
   Hyvä, hyvä!! Kivaa viikonloppua!

   Poista
 4. Hyviä ja tärkeitä ajatuksia/neuvoja.Postauksiasi on aina kiva lukea.Ne kun ovat positiivisia..sellaisia hyvän mielen juttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne :) Kiva jos näitä sepustuksia on kiva lukea!
   Hyvä mieli on tärkeä asia. Ei se tarkoita sitä että kaikki olisi aina kivaa, mutta pienistä positiivisista asioistakin kannattaa iloita :)
   Mukavaa ja rentoa viikonloppua!

   Poista
 5. Viisaita neuvoja ja sanoja. On tärkeää, että ei tahallaan satuta toista ihmistä - mutta itseään ei kannata unohtaa. On tärkeää olla rohkea kun on sen paikka - uskallettava avata suunsa oikeaan aikaan oikeassa paikassa !! silläkin uhalla, että voi joutua vaikeuksiin. Loppujen lopuksi oikeus voittaa- ainakin yleensä näin. Oma omatunto on hyvä mittari. On tärkeää, että uskaltaa hypätä vaikka pelottaa - jos vain sillä voi muuttaa asioita. Meissä kaikissa on valtavasti voimavaroja mitä emme edes tunnista itsessämme. Elämä on loppujen lopuksi tosi kiva matka :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti