Vaalit tuloillaan - oletteko huomanneet?

Ei hyvää päivää, miten lehden lukeminen aamuisin on "raskasta" näin vaalien alla. Pääkirjoituksissa toitotetaan ihan reippaasti poliittisia mielipiteitä, vaikka sitoutumattomuutta mainostetaan?
Flickr Creative Commons: by Hegemony77
Palstamillimetrejä tulee ihmeellisistä tempauksista. Wannabe-kansanedustajien (ja istuvienkin) mielipidekirjoituksissa ei ole päätä eikä häntää. Niissä otetaan kantaa milloin mihinkin aiheeseen, reippaasti ja värittäen. Muistetaan sopivia asioita, ja muistellaan kaverin kohdalle sopimattomia. Omat epäonnistumiset unohdetaan, ja syytetään muita niistä... ja kaverin onnistumisista tuleekin kirjoituksissa omia?
Flickr Creative Commons: Tomi Lattu
Tutut ja tuntemattomat ihmiset julistaa, latelee teesejä ja ottaa ontuen kantaa merkityksettömiin asioihin. Tai puivat yli kymmenen vuotta sitten päätettyjä ja toteutettuja asioita, joille enää ei voi mitään, mutta halutaan kovasti tuoda esille, että silloin sanoin, silloin sanoit...

Kaikille luvataan kaikkea, mutta keneltäkään ei oteta mitään pois. Äänestäjien medialukutaitoa on arvossa arvaamattomassa. Ja ehdokkaiden pitkät höpötykset ilman sanomaa on täynnä poliittista jargonia. Ja sitten ihmetellään kun äänestysinto ja aktiivisuus on matalat.
kuva Flickr Creative Commons: Janne Hellsten
Yes, kyllä aion äänestää. Olen aina äänestänyt, ja varmasti jatkan. Se on sekä oikeus että velvollisuus. Minulle on tärkeää ehdokkaan mielipiteet, selkeäkielisyys, suoraselkäisyys. Tykkään, kun ehdokas ottaa kantaa tärkeisiin asioihin. Ja tykkään kun hän osaa sanoa En tiedä, silloin kun ei tiedä. Yli-ihminen ei tarvitse olla, mutta älykkyys, viisaus ja inhimillisyys ei ole pahasta.

Äänestäminen on hieno keino päästä vaikuttamaan. Toivottavasti mahdollisimman moni käyttää äänestysoikeuttaan. Kannattaa tutustua oman alueen ehdokkaisiin ja pyrkiä löytämään itselleen hyvä äänestettävä. Onhan tässä onneksi vielä aikaa!!!
Mukavaa alkanutta viikkoa! 

Kommentit

 1. Juu - on huomattu vaalien lähestyminen. Kummasti ovat alkaneet muutamat FB-ystävät aktivoitua - osa on jo kansanedustajia ja yrittää uudelleen ja osa pyrkii ensimmäistä kertaa. Ajattelin laittaa lähiaikoina seinälleni viestin, että en aio julkisesti kannattaa ketään tai liittyä kenenkään kannattasivuille, muta että toivotan kaikille onnea;)
  Tällä kertaa olen kyllä ihan ulalla siitä, ketä äänestän - ja nimenomaan, kun näissä meidän vaaleissamme se, että äänestää ihmistä, ei riitä. Pitää vielä muistaa, että ne äänet menevät jonkin puolueen kirstuun - ja tällä hetkellä tuntuu, että ne minun suosikkiedustajani istuvat väärässä puolueessa! Mutta äänestämässä käyn - totta kai!
  Kivaa viikkoa myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se onkin hankalaa, kun haluan äänestää ihmistä, en puoluetta...ja sitten pitää koittaa löytää sopiva ihminen oikeasta puoluesta. Hohoijaa...
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 2. Se oli taas se aika kun muutaman ystävän FB statukset sai päivittää kun vaalien julistaminen alkoi. Muutamaa ei näe taas hetkeen koska vaalityö vie aikaa. Äänestän kyllä, mutta en ole niin aktiivinen että jaksaisin joka tuutista seurata. Ajattelen omilla aivoillani ja äänestän itsellenisopivaa kyllä, mutta tuputtaminen on turhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin raskasta kun sitä vaalityötä tunkee joka paikasta. Vaalijargon alkaa kyllä tulla korvista, huh!
   Vaan hyvä on että tämä oikeus on meillä :D
   Mukavaa viikkoa!

   Poista

Lähetä kommentti