Kirjavinkki

Ha-Joon Chang on Etelä-Korealainen toisinajattelija ja ekonomisti, joka on kirjoittanut mm kirjan 23 tosiasiaa kapitalismista.

Ostin kirjan vähän "vahingossa" alkuvuodesta kun haahuilin Suomalaisessa kirjakaupassa. Kirjan nimi kuulosti niin provosoivalta, etten voinut jättää euroja tuhlaamatta. :) Välillä on fiksua lukea jotain erilaista, poikkeavaa, aivoja tuulettavaa, mieltä avartavaa.
Kirjassa kyseenalaistetaan ja provosoidaan, ja myös yksinkertaisetaan asioita. Mutta se on ehdottomasti viihdyttävin taloustieteilijän kirjoittama kirja, jonka minä olen ikinä lukenut. Jos haluaa ymmärtää miten kapitalismi oikeasti toimii, kirja on must-luettava.
Kirjassa ruoditaan uusliberalistisia ajatuksia (totuuksia) ja niiden taustoja. Talouspäätösten taustalla olevat yleisesti hyväksytyt ja joka paikassa toistetut totuudet avataan ja ruoditaan. Mantrat, joita hoetaan päätösten tueksi, joihin poliitikot ja päättäjät nojaavat päätöksensä kyseenalaistetaan. Kirjan lukemisen jälkeen taloussivut, uutiset ja lausumat voi nähdä erilaisessa valossa. Pokkarin lukeminen oli kunnon tuuletus ajatuksille ja oletuksille. Suosittelen!
Pokkarin takaa lainattua: Ha-Joon Chang on maailman tunnetuimpia taloustieteilijöitä. Prospect-lehti nimesi hänet yhdeksi maailman kymmenestä tärkeimmästä ajattelijasta.

Pokkarin on kustantanut Into Kustannus Oy, ja ISBN:978-952-264-322-3

Kommentit