Blogijuttuja, jotka ilahduttaa

Iloisen hymyn huulille ja lämpimän fiiliksen saan vaikkapa hää ja vauvajutuista. Tai onnistuneista remonttipostauksista. Tai leivontakuvista ja kivoista lomista. Yleensä näissä ilontunteita herättävissä  jutuissa ei näy ylipingottaminen tai suorituskeskeisyys. Ainakin kuvittelen, että hyvä tunnelma ja onnellinen fiilis on se juttu, mikä välittyy ja tekee postauksesta onnistuneen. 
Blogit on siitä kivoja, että aina löytyy itselleni uusia tuttavuuksia, jotka ovat saattaneet jo pitkään olla toisten suosikkeja! Blogeja on niin paljon, ja uusia tulee joka päivä. Varmaankin sitä voisi viettää päivät pääksytysten netissä roikkuen. Aina tulee vastaan jotain uutta ja mielenkiintoista.
Yksi blogi, jota olen lukenut pitkään (varmaankin siitä saakka kun edes tajusin blogeja olevan) on ruotsalainen Underbara Clara. Sitä kirjoittaa nuori nainen, äiti ja yrittäjä, joka on ehtinyt paljon iästään huolimatta. Ei voi kuin ihmetellä. Ja ihailen kyllä hänen rohkeuttaan - hän uskaltaa olla eri mieltä asioista, ja seisoo mielipiteensä takana... huolimatta palautemyrskystä jonka välillä saa aikaiseksi.
kuva kaapattu sivulta Underbara Clara
Tänä aamuna hymyilin itsekseni kun luin Aamukahvilla-blogin hääjuttua. Voiko olla suloisempaa. Käykää ihmeessä lukemassa. Ihana juttu häiden järjestelystä ja hääjuhlasta. Postaus on vuodelta 2011, muttei se sitä huonommaksi tee! Tuli ihan sellainen olo, että haluaisin mennä uudestaan naimisiin! (Ja tietenkin oman Miehen kanssa!)
Blogin nimi on Aamukahvilla

Silloin kun omat lapset oli pieniä, ja itse olin nuori (24-vuotiaana 3 lapsen äiti) niin sitä oli välillä vähän "yksin ja ihmeissään". Muilla samanikäisillä oli erilainen elämäntilanne, joten äitien juttuja luin lähinnä kaksplussasta ja esimerkiksi Anna Wahlgrenin Barnaboken oli kova juttu (mitä se ei kyllä enää sitten olekaan).  Välillä luen ns äitiblogeja, enkä voi kuin ihailla (ja ehkäpä olla hippasen jälkikateellinenkin) sitä miten helposti tällä hetkellä pääsee vaikkapa tietoon kiinni. Aivan ihanaa! Jos minulla olisi nyt pieniä lapsia, niin varmaan lukisin ainakin Lähiömutsia. Joka päivä. Pidän siitä kun se tuntuu ja näyttää normaalilta lapsiperhe-elämältä.
Olen aika työorientoitunut, niinpä seuraan ja luen jonkinverran työeämään liittyviä juttuja. Enkä lue niitä siksi että on pakko, vaan saan niistä jonkinlaista "sisäistä paloa". Lauantaiaamu meinasi mennä ihan plörinääksi, kun ajattelin "vilkaista nopeasti" Digitalistin tallennetta viime viikolta. No enhän mä siitä irti päässyt! Pakko oli katsoa 4 tuntinen juttu kokonaan! Onneksi heräsin aikaisin, niin en koko aurinkoista päivää ollut nenä kiinni ipadissa!
tallenne löytyy Digitalistin sivuilta
Kannattaa ihan oikeasti katsoa se, varsinkin jos oma työ mitenkään koskettaa markkinointia, viestintää, johtamista, myyntiä tai tiedonjakamista. Ihan loistava! 
Olen kyllä niin kiitollinen netin tuomista mahdollisuuksista päästä osalliseksi asioista. Niin työjuttujen kuin vapaa-ajankin. Kyllä sitä olisi aika "tynnyrissäkasvanut"-fiilis ilman tätä mahdollisuutta. Parasta on tietenkin se, ettei ole sidottu esimerkiksi television lähetysaikoihin, pakotettu tilaamaan kaikkia mahdollisia lehtiä, tai matkustamaan tiettyyn seminaariin juuri tiettynä päivänä. Valinnanvapaus on parasta.
Nyt taidan lähteä joko pihaa rapsuttelemaan, tai sitten lenkille. Mukavaa ja rentoa sunnuntaita!

Kommentit

 1. Kiitos mahtavista blogivinkeistä. Blogeissa on minullekin tärkeintä se ihminen siellä takana ja se kaikki muu on sitten plussaa. Kunhan blogin takana häärii joka ihana persoona, niin minä olen myyt. Sinä olet sellainen <3

  Upeaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä, on kyllä tosi kiva jos vinkeistä on hyötyä :)
   Se on muuten totta, tärkein on se bloggaajaihminen - ei välttämättä se, että on maailman hienoimmat kuvat tai täydellinen teksti. Vaan se persoona.
   Sinulle Tiia toivotan ihanaa alkavaa viikkoa! <3

   Poista
 2. Täällä yksi markkinointihärö kiittää Digitalist-vinkistä. Liittyy työasioihin, mutta silti tosi kiinnostavaa katsottavaa sunnuntaiaamuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kun tykkäsit! Mulla meni eilen aamulla luvattoman pitkään kun oli "pakko" katsoa se kokonaan. En vaan voinut keskeyttää! :)

   Poista
 3. Samat tunnot - tuli luettua Anna Wahlgrenia - josta sitten tulikin paljon ikävää myöhemmin. Onneksi sitä on ihan hyvin nämä jälkikasvunsa luotsannut :)) Tänä päivänä varmasti seuraisi juurikin mainitsemiasi blogeja - ajat muuttuvat :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti