Vaatepulman ratkaisu?

Entäpä jos tekisi niin kuin nuori ruotsalainen Matilda Kahl teki? Pukeutuisi töihin jokaikinen päivä samalla tavalla; mustiin housuihin, valkoiseen paitaan ja mustaan jakkuun. Aivan samoin kuin miehetkin tekee? Juttu löytyy mm. täältä, Harpers Bazaarin sivuilta.
Musta alaosa ja valkoinen yläosa=maailman helpoin yhdistelmä
Matilda asuu ja tekee uraa New Yorkissa. Hän on valkokaulustyöläinen sanan varsinaisessa merkityksessä. Hän kyllästyi joka-aamuiseen vaatepähkäilyyn (tuttua monelle, eikö?), siis siihen että tuntuu ettei ole mitään päälle puettavaa. Jenkeissä (naiset) eivät koskaan laita peräkkäisinä päivänä samoja vaatteita töihin, joten siitä saattaa tulla painetta...En jostakin syystä itsekään juuri koskaan ole samoissa, tai samannäköisisä vaatteissa peräkkäisinä päivinä. Hyvä kysymys on miksi?
Matilda sai tarpeekseen ja päätti, että hän voisi tehdä kuten miehet. Eli pukeutuisi toimisto-univormuun, siis pukuun.  Tuumasta toimeen, hän marssi vaatekauppaan, osti 15 valkoista paitaa ja muutamat mustat housut, sekä bleiserin kylmiä päivä varten. Suloiseksi yksityiskohdaksi vaatetukseen hän lisäsi mustasta ohuesta nahkanauhasta tehdyn rusetin. Vapaa-ajalla Matilda pukeutuu eri tavoin. Mutta työasu on työasu. Matildan kuvia löytyy esimerkiksi instasta nimellä lilltrrill.
Niin, ja siis kuvissa minä enkä Matilda ;)
Olisiko tämä ratkaisu toistuviin vaatepulmiin. No ehkäpä soveltaisin hieman. Valkoiset kauluspaidat olisi ok, sillä niitä on kaapissa nyt jo riittämiin. Mustien housujen lisäksi voisi olla muutama musta hame. Ja kenkinä olisi aina mustat teräväkärkiset loaferit tai balleriinat. Ja mustat bleiserit ja neuletakit olisi pakko lisätä. Mutta sitten se olisi kuulkaas siinä! Minun univormu. Uskaltaisikohan kokeilla kuukauden töissä näin? Matilda on vetänyt omalla lookillaan jo kolme vuotta, joten kai minun pitäisi pystyä edes kuukauteen? Mitäpä luulette? Onnistuisiko teiltä? Ja olisiko tämä oikeanlainen ratkaisu?

Kommentit

 1. Voi kun on ihana asu.... noi kaulasasi olevat helmet viimeistelee tämän asun. Tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Olen ehkä enemmän helmi-ihminen, kuin rusetti-ihminen!

   Poista
 2. Ei ollenkaan hassumpi ajatus sanoisin! ITse vannon kyllä mustavalkoisen, simppelin työpukeutumisen piikkiin. Siis kunnollinen jakkupuku, kunnollinen valkoinen paita ja korkkarit. Muuta ei tarvita. Minä voisin itseasiassa nähdä kaulassani myös jonkun gTie:n nahkaruseteista tai solmukkeista naisille... saattaisi näyttää tosi särmältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustavalkoinen on niin helppo! Mutta että joka päivä? Siitä en ole enää ihan varma ;)
   GTien tuotteissa on kyllä sellaisia joita voisi harkita! Muistan kun silloin sata vuotta sitten (lukiossa) mulla oli hyvin usein solmio tai rusetti... laitetaanpa mietintään!

   Poista
 3. Sehän ois helppoo, mutta silti niin tylsää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! helpolla on aina se toinen puoli :)

   Poista
 4. Tuo on kiehtova ajatus. Tykkään käyttää valkoisia paitiksia ja mustia housuja, mutta jokaipäiväisenä asuna kokonaisuuteen voisi kyllästyä. Olisi kyllä mielenkiintoista kokeilla vaikkapa kuukauden verran niin kuin sanoit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietinkin että kuukauden voisi vaikka kokeillakin! Koska se olisi aika jänskä testi ;) Mutten usko että pidempään...

   Poista
 5. Kertokaa te, jotka käytätte joka päivä eri vaatteita, mitä teette niille kerran käytetyille? Minä en millään laiskuudesta ja osin ekologisuudestakaan viitsisi pestä kerran käytettyä vaatetta, kun se ei mielestäni vielä ole oikeasti likainen ollenkaan, mutta mielestäni on ällöttävää laittaa pesemätön vaate kaappiin. Olen päätynyt sellaiseen systeemiin, jossa viikonloppuna käytettyä vaatetta pidän töissä vielä maanantaina ja tiistaina. Keskiviikkona otan uuden vaatteen ja käytän sitä loput kolme päivää. Kotona minulla on aina eri vaatteet kuin töissä. Kulloinkin käytössä olevan työvaatteen ripustan henkariin sille varattuun koukkuun makuuhuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo käytetyn vaatteen tuuletan ja laitan henkariin roikkumaan vaaterekkiin, siis eri paikkaan kuin puhtaat vaatteet. Kauluspaidat ja pukeutumispaidat laitan kyllä pesuun jo eka käytön jälkeen. Ja roikkuu minulla töissä vaatekaapissa muutama työneule henkarissa. Kotivaatteet onkin sitten ihan eri kuin työvaatteet :)

   Poista

Lähetä kommentti