Joka keväinen puhdistus

Valkoiset tennarit on kivat ja raikkaat, mutta siitä kurjat kun ne  likaantuu niin heräkästi ja ne on pakko pestä joka kevät. Reippaat ja suunnitelmalliset kai pesee ne jo syksyllä?!? Oli ihan hyvä, etten pessyt niitä ennen Pariisin matkaa, sillä ne olisi siellä (vesisateessa) likaantuneet uudelleen.
Tänään tartuin "härkää sarvista" ja päätin pestä ne.
Eli nauhat pois kengistä ja pesupussiin.
Kastelin kengät kunnolla kylällä vedellä. (näyttää kamalalta, tiedän)
Löysin netistä montakin ohjetta joissa neuvottiin etikan ja pesuaineen sekoittaminen tahnaksi(?), ja sitten sen hankaaminen kenkiin. Hauskasti se ainakin kuohusi! En kuitenkaan usko että se oli sen tehokkaampaa kuin perinteinen pesuaine-vesitahna. Kumpaakin käytin.
Jemmaan yleensä vanhoja hammasharjoja, koska niillä on kätevä pestä kaikenmaailman juttuja. Samasta syystä nappasen mukaan hotellihammasharjan, jos sellainen huoneessa on.
Harjasin kengät läpikotaisin tahnalla, jonka jälkeen huuhtelin ne vielä kylmällä vedellä. Kumiosat eivät lähde puhtaaksi näin, joten otin palan taikasientä ja hankasin sillä. Hienosti lähti lika ja puhdasta tuli!
Lopuksi laitoin kengät pyörimään koneeseen (40 astetta, valkopyykki, ei linkousta). Laitoin koneeseen myös vanhan pyyhkeen vähän pehmentämään kolinaa...
Laittaisin kengät ulos kuivumaan auringonpaisteeseen, jos se nyt paistaisi. Nyt pistän ne saunan jälkilämpöön. Ja jos kylppäriemppa olisi tehty, pistäisin lämmitetylle lattialle.

Huomenna Helsinkiin, joten tänään ajoissa nukkumaan :) Mukavaa sunnuntai-iltaa!

Kommentit

 1. Tulipas valkoiset taas! Hammasharjoistakin on moneksi :D
  Mukavaa päivää Helsingissä ja oikein kivaa alkavaa viikkoa muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hammasharjat on loistavia myös siivouksessa :)
   Helsingistä kotiuduttu, onneksi...Oli päivällä pituutta, huh...

   Poista
 2. Nehän ovat ihan kui uudet. Minä vana hulautin koneeseen omani ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyylä niissä kulumia on, ne ei lähtenyt pesemäällä ;)

   Poista
 3. Toivoisin olevani just se reipas ja suunnitelmallinen tennarinpesijä, joka tosiaan olis hoitanut homman jo syksyllä, mutta valitettavasti en ole. Enkä ihan noin viitseliäskään kuin sinä vaikka hammasharjoja on mullakin jemmassa justiin näihin "hanttihommiin".

  Mutta se on selvä, että ilman valkoisia tennareita ei tuu kesääkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tennareiden pesu ja grillin puhdistus "pitäisi" tehdä syksyllä... ja aina ne jää (ainakin meillä) kevääseen... Hammasharja on ihan huippuväline kaikenlaiseen ikävään hommaan :)

   Poista
 4. Laiskana mun kenkäni menevät suoraan koneeseen. Joskus on tullut pieniä yllätyksiä, kun tennareiden kangas on kutistunut ja kenkä muotoutunut malliksi banaani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo...ei ihan kaikki kengät kestä konepesua. Ja joistakin lähtee ihan älyttömästi väriä...

   Poista

Lähetä kommentti