Pariisi - aika kiva paikka

Pariisi on kaupunki, joka yllätti positiivisesti! Se on nätti, siisti ja helppo liikkua. Katsottavaa on paljon ja tekemistä riittämiin. Asuimme Pariisin 6. kaupunginosassa, josta oli kiva liikkua minne ikinä halusikaan. Liikkuminen tapahtui metrolla, joka oli superhelppoa ja halpaa - ostettiin 7 euron päiväliput, ja niillä sai ajella niin paljon kuin halusi.  Ja tietenkin käveltiin paljon, joka oli vielä helpompaa ja edullisempaa!
Pakollisia nähtävyyksiä kierreltiin ja ihmeteltiin. Eiffel-torniin mentiin ensimmäisenä päivänä, ja ihan vinkkinä (jos ei ole ennen käynyt) kerron että lämmintä päälle. Siis oikeasti lämpimät vaatteet, mukaan lukien pipo, hanskat, tuulenpitävä takki, neule jne. Lippujonossa (maan tasalla) oli ihan lämmin ja mukava, aurinko paistoi ja oli +15, mutta ylätasanteilla olikin tositositosi kylmä. Pakollista jonotusta tulee, kun siirtyy hisseillä tasolta toiselle, ja jonotus on ilman tuulensuojaa. Sääliksi kävi jotkut lapset, joilla oli jalassaan lyhyet trikoot ja sääret paljaana...ei kamalaa!
Kivat oli näkymät!
Pakollinen leijonapatsas bongattu!

Ja niin kuin yleensä matkoilla, keskityin tekemään muuta kuin ostoksia. Käytiin mm. Luxemburgin puistossa (joka oli melkein hotellin takana), Tuiliersin puistossa, Sacré-Coeurilla,  Notre Damea ihasteltiin ulkoapäin ja mun vanhemmat kävi sisällä. Me kierrettiin sillä välin ympäristöä (ja käytiin kahvilla). Lisäksi vietettiin aikaa Le Maraisissa, (jossa voisin olla vaikka viikon)... Oli niin paljon nähtävää, ettei oikein tiennyt minne katsoisi. Vähän sama ongelmahan on kaikissa "tutuissa" kaupungeissa (NY, Lontoo, Rooma jne).
Meikittä, sateessa Pariisissa :)
Aikas ihana terassi/parveke
Kaupungissa on superhelppo löytää ruokapaikkoja, ihan laidasta laitaan. Sekä ketjuja että itsenäisiä ruokapaikkoja. Paljon löytyy ihania leipomoja ja kahviloita joissa istuskella. Palvelu oli ihan älyttömän hyvää ja ystävällistä joka paikassa. Harmittaa vietävästi stereotypia huonosta palvelusta - höpönlöpö sanon minä. Englannilla ja kouluranskalla pärjäsi vallan mainiosti...ja tietenkin hymyilemällä ja huitomalla vimmatusti käsillä :)
Herkkuja ihan joka lähtöön!
Louvren katossa äkäisiä enkeleitä
Turisti pakollisessa turistikuvassa
Vappupäivänä kaupat oli kiinni, mutta suurin osa ruokapaikoista ja leipomoista oli auki, joten nälkää ei tarvinnut nähdä. Kieloja oli kaupan lähes joka kadunkulmassa, muttei me tällä kertaa sitten ostettu niitä. Sadetta tuli välillä enemmän ja välillä vähemmän, joten sateensuojat oli pakko olla. Eikä sadekaan oikeastaan haitannut. Kaupunki oli oikein mukava, tai oikeastaan ihana, ja luulenpa että (sinnekin) tulee mentyä vielä uudemman kerran.
Kiitokset kaikille hyvän matkan toivotuksista Matka oli ihana, ja tässä oli tällainen erittäin lyhyt kuvaus siitä. Nyt taidan olla päikkäreiden tarpeessa, väsyttää niin vimmatusti. Mukavaa lauantaita kaikille!

Kommentit

 1. Voi Pariisi olisi ihana joskus kokea. Pitäisi vaan selvittää ensiksi, että miten tuolla pärjää keliakian kanssa. Olisi kyllä ihana käydä edes kerran Pariisissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupunki on ihana. Ja eiköhän sielläkin ole turvallista keliaakikon olla, onhan siellä niin iso väestöpohja että pakko on ollut huomioida erityisruokavaliot. Nopeasti googlamalla löytyi useampiakin vaihtoehtoja. (Paris sans gluten) Toki, kokemusta ei minulla ole.

   Poista
 2. Ihania Pariisin-kuvia.Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana oli matkakin! Kivaa viikonloppua myös sinulle :)

   Poista
 3. Ihanan värikkäitä kuvia! Pariisi kuten myös koko muu Ranska on mulle ihan tuntematon pilkku kartalla, olisi mielenkiintoista joskus päästä käymään siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, värejä oli silloin kun aurinko paistoi. Sitten kun satoi oli harmaata...paitsi mun sateenvarjo!
   Olen käynyt sekä Nizzassa, että Pariisissa, joten luulen että eiköhän koko maa ole yhtä kiva. Mars matkaan vaan!

   Poista
  2. I wish...tosin nuo viisi alamittaista hieman hillitsevät menojalan vipattamista ;)

   Poista
 4. Ihania reissukuvia <3 Vahvisti vaan tunnetta, että tänne täytyy päästä pian uudestaan, sillä omasta Pariisin reissusta on jo törkeän kauan aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan Pariisi kiva ja ihana! Itse ajattelin, että kyllä sinne varmasti tulee mentyä toisenkin kerran. On se vaan niin kaunis ja täynnä katseltavaa (ja syötävää!)

   Poista
 5. Ihania kuvia! Tahtoo Pariisiin kans :) Olipa varmasti kiva reissu!

  VastaaPoista
 6. Kiitos :) Kannatti kyllä käydä!

  VastaaPoista
 7. Onpa ihanat nähtävyydet.Pariisissa pari kertaa käynyt ohi mennen, mutta en ole päässyt keskustaan asti. Se varmaan vielä käytävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pariisi on kiva vaikkei nähtävyyksiä lähtisi "bongaamaankaan"... niitä nimittäin näkee etsimättä siellä :) Ja kannattaa käydä, ehdottomasti!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos! Pariisi on kyllä kiva ja ihana! <3

   Poista

Lähetä kommentti