Pihahommia

Tällaisen harmaan ja semi-sateisen sunnuntain voi mainiosti käyttää pihassa puuhaillen. Mehän ostettiin tämä asunto viime kesänä, joten piha on aika pitkälle edellisten asukkaiden jäljiltä. Mies teki viime kesänä meille katetun terassin, josta on ollut tosi paljon iloa. Lisäksi viime syksynä kaadettiin todella iso syreeni keittiön seinustalta pois varjostamasta. (Ja tänään saatiin sen juurakko ylös - oli muuten ihan älyttömän työn takana!)
Vanha pensasaita
Alkuperäinen pensasaita oli raasku. Siinä kasvoi jotain epämääräistä puskaa, ja koko 10-12 metrin matkalla oli vain 1 kasvi joka on kutakuinkin terve ja tuuhea. Muut olivatkin enemmän tai vähemmän kuolemankielissä. Aita taisi olla alkuperäinen (30-40v vanha) ja on kyllä ollut lähestulkoon koko ajan vailla hoitoa. Lisäksi seassa kasvoi pajupuu, vaahtera ja vielä joku muukin epämääräinen puskakasvi, jonka jänikset kävivät näppärästi kuorimassa talvenaikana. Vanhat hortensiat ja jättimäinen rodo jätetään kyllä pihaan. Ne on niin hienot ja tuuheat.
Tuumasta toimeen. Sahattiin ja katkottiin kaikki maanpäälliset osat pensasaidasta pois. Sen jälkeen kaivettiin, kiskottiin, vedettiin ja pilkottiin juurakot maasta. Lohduton näky. Nyt pitäisi vielä keksiä mitä tuohon tilalle istuttaa. Meidän rivitaloyhtiössä joka asunnon kohdalla on eri pensas. Eli sinänsä mitään rajoitetta ei ole. Oma toive on, että se olisi nopeakasvuinen ja tuuhea.

Vaatii vielä työtä...
Koska uusi pensasaita ei tarjoa minkäänmoista näkösuojaa parin ensimmäisen vuoden aikana, meille tehdään aidanteen sisäpuolelle joko isoista ruukuista tai kukkalaatikoista rivi, joihin laitan yksivuotisia kasveja. Parkkipaikan ja pihan korkeusero on noin 1,5m, joten laatikko / ruukkurivistö peittänee ensimmäisenä kesänä mukavasti näkyvyyttä.
Tavoitteena on saada takapiha kuosiin ensi viikonloppuun mennessä. Ja sen jälkeen voidaankin siirtyä etupihan kimppuun.
Mukavaa huomenna alkavaa viikkoa kaikille! Siitä taitaa tulla (ainakin minulle) sellainen "tukkaputkella"- viikko ;)

Kommentit

 1. Pensasaitoja olen minäkin pohtinut, naapurin romut pitäisi saada pois silmistä... Ihana tuo iso alppiruusu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alppiruusu on mahtavan kokoinen...vie pihan leveyssuunnasta puolet :)
   Tuuhea pensasaita on kyllä tosi hyvä näkösuoja - ja paino sanalla tuuhea ;)

   Poista
 2. Ahkeran olet ollut! Kivaa viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni piha, niin ahkeruuskin näyttää suurelta ;)

   Poista
 3. Minä pääsin pihahommista vuosi sitten kun muutettiin kerrostaloon, nyt on vain kahden terassin huoltohommat :) Sopii tänhetkiseen elämään hyvin ja jos haluaa pihahommia niin sitten vain mökille raivaamaan :) Jos on pihaa niin ei ole vapaa-ajan ongelmia näin keväisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. me asuttiin välillä kerrostalossa, ja nyt taas rivarissa. Tässä on kiva piha, kun voi puuhastella silleen sopivasti. Into ja tila loppuu varmasti suurinpiirtein samaan aikaan :)

   Poista
 4. Tuo vaihe on semmoista revi ja riistä puuhaa:)) mutta puhdasta tulee ja työ tekijäänsä kiittää. Meillä otettiin vanhan koivun kanto ja juuret viikko sitten - mutta siihen tarvittiin jo työkone. Nyt sitten ihailen sitä tyhjää kohtaa ja mietin, että mitäs nyt :)) ehkä istumapaikka ainakin tälle kesälle - kun on kyse saunan nurkasta. Nykyisin ennen unta mietin mitä kaikkea pihalla pitääkin tehdä ja touhuta - tämmöistä maanista menoa se on tämä vuodenaika ja kun viikolla tahtoo olla aika sippi iltaisin - ei ihan tuntitolkulla jaksa touhuilla. Mukavaa työviikkoa sinulle ja inspistä pihalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mekin käytiin eilen illalla vielä katsomassa sitä entistä syreenin paikkaa - että mitäs siihen nyt laittais ;)
   Pensasaidan taimet on käytävä viimeistään huomenna hakemassa... sen verran karunnäköinen on tuo piha nyt!
   Mukavaa viikkoa sinnekin! :)

   Poista
 5. Jopas saitte aikamoisen urakan hommattua! Oletko ajatellut istuttaa aidaksi esim. Tuijia tai aroniaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, hommaa oli sopivasti :) varmaankin marja-aroniaan päädytään.. tai tätä siis veikkailtiin keskenämme eilen...

   Poista

Lähetä kommentti