Siivouspäivä

Näin perjantaille sattui mukavasti vapaapäivä - ja siitä tuli hyvin siivouspainotteinen! Ikkunapesuri tuli laitettua jo torstai-iltana lataukseen, jotta se oli pesukunnossa. Imuriosa on sellainen, että sitä en kyllä vaihtaisi pois. Ihan mahtava keksintö! Vesi ei valu, eikä ikkunoihin jää rantuja.
Roudasin aamusta kaikki tekstiilit terassille, kävin pintojen kimppuun mikrokuituliinoin ja imurin kanssa. Ja nihkeämoppasin lattiat. Pesin kaikki märkätilat perusteellisesti. Harjasin ja hankasin vimmatusti.
Tyhjensin kaikki avohyllyt keittiössä ja pyyhin + pesin ne. Lisäksi kävin läpi kuivatavarakaapit ja astiakaapit.
Pesin myös oliivipuiden juurella olleet kivet :)
Tein myös inventaarion pakastimeen, jotta tiedän mitä pitää syödä lähiviikkojen aikana pois. Ainakin näyttää siltä, että sekä sienipiirakkaa että puolukkapiirakka on listalla :)
Mun piti leipoa pullaa, mutta päädyinkin pizzantekoon. Sain sopivasti sormet terapeuttisesti upotettua taikinaan JA ratkaisin ruokapulman. Täytteenä oli jauhelihaa ja eiliseltä päivälliseltä jääneitä girllikasviksia.
Mahtavasti käyetty vapaapäivä, ainakin mun mielestä. Perusteellinen kevätsiivous suoritettu. Vitsit kun tykkään! Loppupäivä onkin ihan pelkkää oleilua... tai noh, taidetaan käydä myös saunassa. Huomenna on mini-ihmisten kanssa olemista ja lauantai-iltapäivä taitaa mennä puutarhassa mönkien, muttei sitä voi työksi laskea.
Ja hei, mikä valoisuus ulkona! Ihan huikeaa! Nautiskellaan!

Kommentit

 1. Mä kyllä haluaisin myös tuollaisen pesurin, olen tähän asti pessyt ikkunat fairyvedellä ja kuivannut sanomalehdillä...vähän vaivalloista.
  Juuri tulin ulkoa puskien leikkuusta ja kohta pääsen saunaan.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan huippu! Kun tuota kerran kokeilee, niin ei ole paluuta entiseen :) vesivanat ei valu pitkin käsivarsia, eikä lattiat kastu. Rantuja ei jää, ja se on niin paljon nopeampaa kuin perinteisesti tehtävä pesu. Ikkunat pesee ihan iloisesti, oikeasti!
   Kivaa viikonloppua!

   Poista
 2. Onpa hyvä kuull, että "ikkunalasta" toimii ...vielä en ole sitä hommannut, mutta kovasti harkitsen. Toiset sanovat, että siitä jää raitoja - eli onkohan käyttäjästä sittenkin kiinni ?! -sinullapa on ollut tehokas päivä.Työ tekijäänsä kiittää varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se toimii, se on niin helppokäyttöinen. Mä en käytä sitä "rutkupulloa" enkä sitä "ikkunapesintä". Mutta imurista en luovu, se on varma :)
   Juu, tänään olen ollut niin tehokas, etten tiedä pysynkö hereillä yhdeksään saakka :)

   Poista
 3. Jopas oli touhukas päivä - että pesit myös koristekivet!!! :-o ;) Meillä oltiin samanlaisissa puuhissa tänään koko perheen voimin, koska eiliselle ei siunaantunut vapaapäivää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo... pitäähän ne kerran vuodessa pestä :)

   Poista

Lähetä kommentti