Ja taas yksi rönttötalo...

Ei mene ohi tämä maapaikan etsiminen.
Lähes joka viikonloppu käydään katsomassa jotain maapaikkaa, koska haaveillaan siitä työleiristä.
Tämä tontti on kaunis ja siinä on potentiaalia. Talo on ollut hylättynä pitkään, ja piha on ihan umpeen kasvanut. Talon on ilmeisesti joku "sankari" voimansa tunnoissa yrittänyt polttaa, muttei ole siinä onnistunut. Hirsirunko on ehjä, mutta talon pintaladoitus hiiltynyt.


Pihassa on ihan mahtava "kiviraunio". Siihen saisi rakennettua todella hienon pation tai pergolan, johon ainakin itse laittaisin lasikatteen ja jonkinlaisen puu-uunin/grillin. 
näettekö potentiaalin?!?
Järvenrantaa tässä ei ole, mutta tontti on muuten kaunis ja monipuolinen. Siinä on vähän rinnettä ja kivikkoa, ja sitten ihan tasaista vanhaa pellonpohjaa...
No joo, onhan tässä taas yksi... Jokaisessa on aina hyviä ja huonoja puolia. Kai sitä pitäisi vaan tarttua rohkeasti edes yhteen, ja sen jälkeen miettiä että mitä tulikaan tehtyä?!?
 Kivaa sunnunain jatkoa kaikille! Toivotaan, että ensi viikolla olisi lämpimämmät ilmat.

Kommentit

 1. Mitä toiveita teillä on ensisijaisesti kesäpaikan suhteen? Työleiri ja pihahommat vai rentoutuminen laiturin nokalla? Teillähän on oma piha - miksi se ei riitä? Ja mitäs sitten, kun mökki on saatu kuntoon eli isoin työleiri on ohi, myyttekö sen silloin ja aloitatte uudestaan jollain toisella mökillä?
  Anteeksi, jos ahdistelen sinua kysymyksillä. Mökin hankinta vain on niin iso pätös ja investointi. Ihmettelen ja ihailen aina kaikkia, jotka ryhtyvät siihen. Tuntuu, että me ei saada edes tätä omaa pihaa pidettyä kunnossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän on nyt vain pienenpieni rivaripiha, Ei riitä meille ;)
   Ei meitä ole luotu nököttämään laiturin nokassa...eihän täällä Suomessa edes säät suosi mokomaa hommaa... Tykätään tehdä ulkona juttuja, ja siksipä halutaankin että maata olisi enenmmän kuin 2000 neliötä. Eipä me "mökkiä" etsitäkään, vaan maapaikkaa jossa on puuhaa ja hommaa niin paljon ettei tartte salia ja lenkkeilyä miettiä :)
   Toki pitää muistaa sekin, että meitä on vain minä ja Mies kotona, Kaikki lapset on aikuisia, joten vapaa-aika on ihan omaa! :)

   Poista
 2. Näen kyllä potentiaalin ja jo oikein kuvittelin pation paikkaa. Ihanan näköinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se patio paikka on niin hieno! Siitä saa kyllä tosi ihanan, jos siihen muuriin asentaisi valaistuksen ja tosissaan tekisi lasikaton ja seinät pariin-kolmeen suuntaan :)
   OI voivoi...

   Poista
 3. Kun oikein jotain haluaa, niin siinä sitä sitten huomaa olevansa - kädet täynnä työtä, rakkoja ja kiukkuakin - mutta yleensä se kannattaa - yleensä ! Sitten kun se oikea tulee vastaan - sen kyllä tuntee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta juu, kun oikea sattuu kohdalle niin eiköhän sen tiedä! :) Ja töitähän ei pidä pelätä, sitähän tästä haen... rakot ja selkäkipu ok, tietää ainain tehneensä jotain "jäkevää" :)

   Poista
 4. Toivon, että jonain päivän etsintä palkitaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se jossain välissä kohdalle osu :)

   Poista
 5. Minä kyllä ymmärrän hyvin tuon kuumeen, eikä se ehkä mene ohi ennen kuin jonkinlaisen päätöksen olette tehneet.
  Selvää on että paljon työtä vanhan mökin kunnostuksessa on, mutta kun sitä pikku hiljaa muokkailee mieleisekseen, niin se tunne on kyllä maailman paras, kun yhdessä ihailette aikaansaannostanne.
  Tiedän kokemuksesta. Meillä tosin oli vain tontti, joka piti ensin raivata ja sitten rakentaa itse mökki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan ajateltu että kokeillaan nyt, kun vielä on intoa tehdä kaikkea kivaa ja jännää. Polte on niin kova, että eiköhän me joku hommata. Noissa on se hyvä puoli että ne on edullisia...vaatii vaan järjettömän määrän työtä, mutta sitähän me ei pelätä ;)

   Poista
 6. Etsivä löytää - ja kyllä sen omansa sitten tietää, kun se vastaan tulee;)
  Ei kannata tyytyä toiseksi parhaaseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin ollaan itsekin ajateltu. Kyllä se vielä sieltä natsahtaa kohdalleen!

   Poista

Lähetä kommentti